Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΚΙΝ/ΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ : ΕΝΑΡΞΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Σάββατο 24/10/2015 στις 8μμ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγνώμη»
με τον Γεράσιμο Γεννατά
Ξεκινάμε τη χειμερινή περίοδο με θέατρο που τόσο λείπει εδώ στην περιοχή μας! Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα θα βρεθούμε και πάλι με τις φίλες και τους φίλους της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας στη σκοτεινή αίθουσα σε μια θεατρική παράσταση που παίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Ο Γεράσιμος Γεννατάς παρουσιάζει, την πολιτική επιθεώρηση τσέπης Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη. Σατιρίζει καταστάσεις και πρόσωπα, μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα, ιδέες και προβληματισμούς, για τα όρια της εξουσίας στην καθημερινή μας ζωή, σπάζοντας το φράγμα μεταξύ αιχμηρού και αστείου, διασκέδασης και κραυγής.
Τα σατιρικά κείμενα της παράστασης έγραψε ο ίδιος ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο Γιώργος Γαλίτης (σίγουρα τον θυμόμαστε όσοι είδαμε την αξέχαστη κωμική παράσταση «Τα ραδίκια ανάποδα» το καλοκαίρι του 2014 στην Ιτέα). Ταυτόχρονα σε μια ευφυή σκηνική σύνθεση χρησιμοποιεί κείμενα Ξενοφώντα, Θουκυδίδη, Λειβαδίτη ενώ ακούγονται μελοποιημένα ποιήματα ζωντανά σε πρώτη εκτέλεση των Μαγιακόφσκι, Μπρέχτ, Τ.Σ. Έλιοτ και του κεφαλλονίτη σατιρικού ποιητή Α. Λασκαράτου.
«Η Πατριδογνωσία δεν είναι μια απλή «πολιτική επιθεώρηση». Είναι η αποθέωση στην ψυχαγωγία και το χιούμορ, ο καλαίσθητος συνδυασμός μουσικής και ποιητικού λόγου και σίγουρα η ευκαιρία για τον Γεράσιμο Γεννατά, να ξεδιπλώσει το μεγάλο ερμηνευτικό ταλέντο του, σπάζοντας το φράγμα μιας ακόμη ”stand up comedian” παρουσίας».
Απόσπασμα από την κριτική της παράστασης στο www.elculture.gr


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Πρωτότυπα κείμενα: Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Γαλίτης
Επιλογή κειμένων: Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Κομπογιάννης
Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
Μουσική: Γιώργος Κομπογιάννης
Επιμέλεια σκηνικού χώρου & κοστουμιών: Θάλεια Ιστικοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Καμμά
Σχεδιασμός βίντεο: Γιάννης Λεοντάρης
Βοηθός σκηνοθέτη - Κατασκευές: Βασιλική Τσακίρη
Οργάνωση παραγωγής: Αρτίνα Γκέτση
 Παίζει ο Γεράσιμος Γεννατάς
και ο
Βασίλης Μπαμπούνης - τραγούδι, κιθάρα


ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10/2015 στις 8μμ στο Κυριακοπούλειο Ιτέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου