Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΝΟΙΑ, ''ΚΡΑΞΙΜΟ'', Ή ΕΜΦΥΛΙΟΣ;...


«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H απαξίωση των Τοπικών Συμβουλίων συνεχίζεται !
Μετά την αγνόηση των Προέδρων των Κοινοτήτων στη λήψη απόφασης σχετικά με την αύξηση των τελών στην καθαριότητα (απόφαση του Δ.Σ. την οποία η παράταξή μας μετά από σχετική προσφυγή που υπέβαλε, ακύρωσε), έρχεται να προστεθεί η ακόμα προκλητικότερη αγνόηση της Τ.Κ. Σερνικακίου, με τη λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο με τίτλο παραπλανητικό, προκειμένου να παρακαμφθεί η άποψη των κατοίκων της Τοπικής Κοινωνίας. Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε, όπως και η προηγούμενη, μετά από ανάλογη προσφυγή της Προέδρου της Τ.Κ. Σερνικακίου.
Στα παραπάνω έρχεται τις τελευταίες ημέρες να προστεθεί η ομολογία μιας ακόμη ‘ατυχούς ‘ απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δια στόματος Δημάρχου. Στο τελευταίο Συμβούλιο της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου, εισηγήθηκε την αναστολή της υπ’ αριθμόν 178/2015 απόφασης με θέμα ‘Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων προς τα Τοπικά Συμβούλια και τους Εκπροσώπους των Κοινοτήτων του Δήμου Δελφών κατά τα άρθρα 83 και 84 του Καλλικράτη.’ Είχε προηγηθεί, η εδώ και τέσσερις μήνες ακύρωση της απόφασης ως μη σύννομη από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και η ανεπιτυχής προσπάθεια του Δήμου να την προσβάλλει, δια του ορισμού δικηγόρου.
Η παράταξή μας μια ακόμη φορά δικαιώνεται, αφού είχαμε ασκήσει έντονη κριτική στη συζήτηση του θέματος για τη ‘δήθεν μεταβίβαση αρμοδιοτήτων’ και τους πραγματικούς σκοπούς που υπέκρυπτε αυτή η απόφαση.
Ένα-ένα τα προεκλογικά παραμύθια του Δημάρχου καταρρέουν.
Επισυνάπτεται το υπ’ αριθμόν 985/81790/17.6.2015 έγγραφο του Γ.Γ.Α.Δ. Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου