Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΙ ΛΑΜΙΕΩΝ & ΔΕΛΦΩΝ : ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ



Λαμία, 14/10/2015
Ανακοίνωση των Δημάρχων Λαμιέων και Δελφών για την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) της Λαμίας και της Άμφισσας

 

Οι Δήμαρχοι των Δήμων Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση με την αναστολή λειτουργίας των δύο Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, των μοναδικών που λειτουργούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έχουν ως σκοπό να δίνουν τη δυνατότητα σε ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου.
Παρά της αντιξοότητες των τελευταίων χρόνων, η ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στα Σχολεία που λειτουργούν στους Δήμους μας εξακολούθησε να είναι υψηλών προδιαγραφών χάρη στο ζήλο και το αξιόμαχο των εκπαιδευτικών που πιστεύουν στο θεσμό και τον υπηρετούν, πολλές φορές, με αυταπάρνηση.
Αν λάβουμε υπόψη μας τον τρόπο λειτουργίας των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και την μεγάλη ανταπόκριση που παρατηρείται στα Σχολεία των Δήμων μας, είναι φανερό πως ο θεσμός αυτός θα πρέπει να ενισχυθεί επιπλέον από την πολιτεία και όχι να υποβαθμίζεται και, πολύ περισσότερο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να προχωρά στο κλείσιμό τους.
Ζητούμε από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη και τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ. Γεράσιμο Σπαθή να συναντηθούμε άμεσα μαζί τους προκειμένου να τους εκφράσουμε τη ριζική μας αντίθεση στην ανάκληση της λειτουργίας των δύο Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου