Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Φο.Δ.Σ.Α. ΣΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

                     ΑΜΦΙΣΣΑ, 20.10.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 58/2015

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α. «Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.»


ΘΕΜΑ: Συνάντηση Προέδρου και μελών Δ.Σ. Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Αποβλήτων.


Στις 16 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στο θέμα που έχει δημιουργηθεί στην λειτουργία του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Νικόλαος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος Λαμιέων, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Θηβαίων, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Δελφών, Ευθύμιος Παπαευθυμίου, Δήμαρχος Μακρακώμης, Αθανάσιος Μπουραντάς, Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου καθώς και ο Γώγος Γεώργιος Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας.
Τέθηκε υπόψη του κου Υφυπουργού το μείζον ζήτημα της λειτουργίας του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, το οποίο έχει άμεση σχέση με την ομαλή λειτουργία των έργων & εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες δεν επιτρέπουν σειρά ενεργειών από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α στη διαχείριση των έργων.
Με δεδομένη την παραπομπή του ζητήματος της μετατροπής της νομικής μορφής του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) και μέχρι της γνωμοδότησής του, είναι αυτονόητο ότι η διαχείριση και λειτουργία των έργων θα πρέπει να συνεχιστεί.
Αυτή είναι και η θέση του συνόλου των 23 Δημάρχων που συμμετέχουν στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α, η οποία και μεταφέρθηκε στον κο Υφυπουργό.
Τονίσθηκε επίσης ότι η παράταση της εκκρεμότητας δημιουργεί άμεσο πρόβλημα στην λειτουργία των 4 ΧΥΤΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Ο κος Υφυπουργός κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες να δώσει λύση.
------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου