Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ (αναζητουμένων) ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ


                                                                                      ΑΜΦΙΣΣΑ 26.05.2020
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Α.Δ.Τ.: 54/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Π. Ταγκαλής: «Ομάδα που θα κερδίζει σε κάθε πρόκληση»
Ο Δήμος Δελφών θωρακίζει ακόμα περισσότερο την Πολιτική Προστασία


Ο Δήμος Δελφών αντιλαμβανόμενος τη σημασία που έχει η πρόληψη αλλά και η ετοιμότητα για δράση, όταν αυτή απαιτηθεί, συνεχίζει τις παρεμβάσεις προκειμένου να θωρακίσει την περιοχή με τον καλύτερο τρόπο απέναντι σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.
Πιο συγκεκριμένα, προχωρά στη σύσταση της δικής του ομάδας Πολιτικής Προστασίας, με την ονομασία «Εθελοντική Ομάδα Φυσικών Καταστροφών Δήμου Δελφών». Με αυτό τον τρόπο, και για πρώτη φορά στα δικά του χρονικά, στηρίζει εμπράκτως τις εθελοντικές ομάδες προσφοράς, δεσμεύοντας συγκεκριμένο ποσό από τη ΣΑΤΑ που προορίζεται για τον τομέα αυτό.

Στο πλαίσιο της εν λόγω προσπάθειας ο Δήμος Δελφών, επίσης για πρώτη φορά, οργανώνει και καταρτίζει μητρώο για την μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών όπως χιονοπτώσεις, παγετός, πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ. Επίσης, άμεσα θα προχωρήσει στην έκδοση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς κάθε ενδιαφερόμενο (εταιρία ή φυσικό πρόσωπο) ώστε να υποβάλει εγγράφως λίστα με τα μηχανήματα και τα οχήματα τα οποία έχει στην κατοχή του, προκειμένου να συναφθεί Μνημόνιο Συνεργασίας.
Σε συνέχεια των παραπάνω, ακόμα, το προσεχές διάστημα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει εργασίες αποκατάστασης τμημάτων δρόμων, στο πλαίσιο της πυροπροστασίας, οι οποίοι χρήζουν άμεσης παρέμβασης και βρίσκονται σε «ευαίσθητες» περιοχές, εξασφαλίζοντας έτσι την ομαλή και έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, όταν εάν αυτή απαιτηθεί.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του για το σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς όλες οι παρεμβάσεις αποτελούν τμήματα ενός ενιαίου πλάνου, με συνοχή και συγκεκριμένες στοχεύσεις. «Όλα όσα ανακοινώνουμε σήμερα, καθώς και οι αποφάσεις που έχουμε ήδη πάρει κατά το πρόσφατο παρελθόν, πχ παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στις Πυροσβεστικές Ομάδες που είναι εγκατεστημένες στα όρια του Δήμου μας, μας κάνουν να αισθανόμαστε δυνατοί απέναντι στις προκλήσεις που μπορεί να εμφανιστούν», δήλωσε ο κ. Ταγκαλής, καταλήγοντας: «Ευχή όλων είναι να μη χρειαστεί η κατασταλτική επέμβασή μας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή γι’ αυτή. Με τη συνδρομή-συνεργασία και των πολιτών φτιάχνουμε μία δυνατή ομάδα που θα ξέρει να… κερδίζει σε κάθε πρόκληση».

Από το Γραφείο Δημάρχου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου