Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

"ΣΚΟΥΠΙΔΟΚΑΥΓΑΣ" !...

                                              ΑΜΦΙΣΣΑ 15.05.2020
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Α.Δ.Τ.: 48/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση σε δημοσίευμα του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας κ. Λουκά Αναγνωστόπουλου σχετικού με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε συνέχεια του παραπάνω δημοσιεύματος με το οποίο επιχειρείται να διαστρεβλωθεί η αλήθεια για να αναφανεί η πρόταση της νέας Δημοτικής Αρχής ως επιζήμια για το Δήμο, είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε  όλα τα στοιχεία που αφορούν τις σχετικές υπηρεσίες προκειμένου να εξαχθούν τα ανάλογα συμπεράσματα. 

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 425.000 ευρώ
ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ: 15   εκ των οποίων τα 11 με δωδεκάμηνη απασχόληση και τα  4 με τρίμηνη απασχόληση.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Αποκομιδή απορριμμάτων πράσινων κάδων, συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων.
ΚΑΥΣΙΜΑ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: Υποχρέωση του Δήμου με επιπλέον κόστος 150.000 ευρώ ετησίως.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ & ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΚΑΦΕ ΚΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 700.000 ευρώ
ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ: 29  με δωδεκάμηνη απασχόληση.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Αποκομιδή απορριμμάτων πράσινων κάδων, συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Αποκομιδή απορριμμάτων καφέ κάδων, καθαριότητα, δρόμων, πλατειών, πάρκων στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων.
ΚΑΥΣΙΜΑ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: Κόστος: 150.000 υποχρέωση αναδόχου

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Με την πρόσφατη απόφασή μας, 
α) Διπλασιάζεται σχεδόν ο αριθμός των εργαζομένων, δηλαδή προσλαμβάνονται  επιπλέον  άτομα, άκρως απαραίτητα και ενόψει των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων του μόνιμου προσωπικού.
β) Επιλύεται  ένα  χρόνιο πρόβλημα της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων όλων των Δημοτικών ενοτήτων αφού πλέον οι εργασίες αυτές θα γίνονται με ευθύνη και δαπάνες του αναδόχου και όχι του Δήμου.
γ) Εξασφαλίζεται η αποκομιδή των απορριμμάτων των καφέ κάδων που το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναπτυχθούν σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου μας. 
δ) Τέλος τα καύσιμα και η συντήρηση των οχημάτων κόστους 150.000 ευρώ που με την προηγούμενη σύμβαση ήταν οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Δελφών με τη νέα σύμβαση είναι υποχρέωση του αναδόχου.

Συγκρίνοντας τις «αδόκιμες» προσεγγίσεις σας κύριε Αναγνωστόπουλε με τα παραπάνω πραγματικά στοιχεία, ελπίζουμε να κατανοήσετε  την πολλαπλή ωφέλεια του Δήμου μας από την νέα σύμβαση που πρόκειται να συναφθεί μετά την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας
Χαρίλαος Αγαπητός

****************************

  Για λόγους δεοντολογίας, δημοσιεύουμε το σχόλιο (το οποίο επιλεκτικά "διέρρευσε" στο διαδίκτυο) του δ.σ. συμβούλου της μειοψηφίας Λουκά Αναγνωστόπουλου και στο οποίον απαντά ο θεματικός αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος Χαρίλαος Αγαπητός.

******************************

700.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΤΑΓΚΑΛΗ!
Άλλη μια «αλήθεια» του κ. Ταγκαλή, που αποδείχτηκε τεράστιο ψέμα μέσα σε λίγους μήνες.
Η δημοτική αρχή αποφάσισε, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Μαΐου, να διαθέσει για εργολαβίες καθαριότητας και ανακύκλωσης 700.000 ευρώ ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια!!!
Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019 ο κ. Ταγκαλής ισχυριζόταν ότι φεύγουμε από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και πάμε σε Εργολάβους γιατί ο Φο.Δ.Σ.Α. μας κοστίζει ακριβά.
Κι όμως για τις υπηρεσίες αυτές που σήμερα προστρέχουμε σε εργολάβους ο Φο.Δ.Σ.Α. μας κόστιζε περίπου 400.000 ευρώ ετησίως.
Σχεδόν διπλασιάζει το κόστος η δημοτική μας αρχή.
Και μάλιστα την ίδια ώρα που ξεκινά η λειτουργία του έργου στο «Βαρτό» Δ.Ε. ‘Αμφισσας, που σημαίνει τεράστια μείωση στο κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων μιας και πλέον δεν θα τα στέλνουμε στον ΧΥΤΑ Λαμίας. Την ίδια ώρα που η Πανδημία του Covid-19 έχει στοιχίσει την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας στην περιοχή μας και που η τουριστική κίνηση για το 2020 είναι όνειρο θερινής νυκτός με ότι αυτό συνεπάγεται για την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων, η σημερινή διοίκηση βρίσκει την ώρα να δρομολογήσει τέτοιου είδους διαδικασίες.
Από πουθενά επίσης δεν προκύπτει από πού θα βρεθούν τα χρήματα να πληρωθεί το δυσθεώρητο αυτό ποσό, όταν μάλιστα η μείωση των εσόδων του Δήμου Δελφών και της ΔΕΥΑ προβλέπεται να είναι δραματική, εφόσον εκατοντάδες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές. Από την άλλη πλευρά τα στοιχεία της μελέτης για την ετήσια παραγωγή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμου υλικού βασίστηκαν στα δεδομένα του έτους 2019, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι εκ των πραγμάτων το 2020 ο αντίστοιχος όγκος απορριμμάτων θα είναι κατά πολύ μικρότερος και ως εκ τούτου οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές και σαφώς κατά πολύ μικρότερες.
Αυτό που θα περίμενε ο κάθε δημότης, δηλαδή με την λειτουργία του ΧΥΤΥ στην θέση «Βαρτό», να δει να μειώνονται και τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας που πληρώνει και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται ορθολογικότερα, αυτό στην ουσία παραπέμπεται στις καλένδες. Κρίμα μιας και το 2015 ο κος Ταγκαλής είχε κάνει σημαία του ότι ο δημότης υπερφορολογείται και ότι η μεταφορά στην Λαμία στοιχίζει πολύ λιγότερο.
Πληρώστε τώρα 700.000 ευρώ στους εργολάβους, που δεν ξέρουμε καν και με ποιες προϋποθέσεις θα δουλεύουν (ή μάλλον ξέρουμε: με το γνωστό 500ευρω για τους εργαζόμενους…)! Την ίδια ώρα μάλιστα, που σε όποιον σας πλησιάζει εσείς ισχυρίζεστε ότι δήθεν ο Δήμος μας είναι χρεοκοπημένος και έτσι πληρώνετε όποιον θέλετε και όταν θέλετε…
Βεβαίως το έργο είναι γνωστό, σε δύο με τρία χρόνια ο εργολάβος θα προσφύγει στα δικαστήρια και θα ζητά τα δεδουλευμένα μαζί με τους τόκους και τα έξοδα. Εσείς υπογράφετε τις συμβάσεις και οι επόμενοι που θα έρθουν θα ψάχνουν τα χρήματα να πληρώσουν, όπως άλλωστε έγινε και το 2015!
Μέσα σε τρία χρόνια αυτό που αποφασίσατε θα μας κοστίσει σχεδόν 1.000.000 ευρώ παραπάνω απ’ όσα δίναμε εμείς.
Μια πλατεία Θεάτρου θα μας κοστίσουν οι επιλογές σας και τα ψέματά σας!
Έπειτα απ’ όλα αυτά που έχουμε ζήσει τον τελευταίο χρόνο μαζί σας, λέω τελικά ότι σας αξίζουν συγχαρητήρια, κ. Ταγκαλή!
Αποδειχτήκατε άσος στα ψέματα και στην εξαπάτηση των συμπολιτών μας!
Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Ανανεωτική Δύναμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου