Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ (λόγω κορωνοϊού) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών από την πρώτη στιγμή της πανδημίας προσπάθησε να αναδείξει, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, το κύριο και βασικό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές:
  • Την προστασία της υγείας του λαού από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο, με επάρκεια σε υγειονομικό υλικό, υποδομές και χρηματοδότηση. Το μόνο ικανό να ανταπεξέλθει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, όπως απέδειξε η εμπειρία της αντιμετώπισης της πανδημίας παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες.
  • Την ανάγκη περιορισμού της διασποράς της νόσου στους δημοτικούς υπαλλήλους, στους συναλλασσόμενους πολίτες, στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς των σχολικών μονάδων ευθύνης του Δήμου με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης.
  • Και φυσικά τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου μας, που πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ, προκειμένου να μην καταρρεύσει το υπάρχων ανεπαρκέστατο δημόσιο σύστημα υγείας και να «μασκαρέψει» τις ευθύνες της, μαζί με αυτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών αστικών κομμάτων που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και το έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
Στο πλαίσιο αυτό, καταθέσαμε συγκεκριμένη δέσμη μέτρων και προτάσεων στη συνεδρίαση της 1/4/2020 (παρατίθεται στο τέλος) για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου μας. Πρόταση η οποία καταψηφίστηκε απ’ την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών με αστείες δικαιολογίες και υιοθέτηση ενός άλλου ψηφίσματος-ευχολόγιο της δημοτικής αρχής.
Η περιγραφή της κατάστασης στην οποία έχετε περιέλθει, εκφράζει με σαφήνεια τα αποτελέσματα στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες της νέας βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης που αχνοφαινόταν από καιρό και στην εκδήλωση της οποίας, ρόλο καταλύτη παίζει η πανδημία του κορονοϊού. Θεωρούμε πως, εκτός της στήριξης των δίκαιων αιτημάτων σας προς την κυβέρνηση, που πρέπει να εκφράσει σαφώς ο Δήμος Δελφών, οφείλει να αποφασίσει και την απαλλαγή από δημοτικά τέλη ως τα τέλη του χρόνου των μικρών επαγγελματιών, ανέργων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων που πλήττονται από την κρίση.
Άμφισσα, 5 Μάη 2020
************************************************


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
Κύριε Δήμαρχε, κύριοι σύμβουλοι,
Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορονοϊού στο Δήμο μας, σας καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο άμεσων μέτρων, προκειμένου να μην πληγεί για μια ακόμα φορά η λαϊκή οικογένεια, οι μικροεπαγγελματίες, καθώς και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Δελφών.
Συγκεκριμένα, προτείνουμε και ζητάμε να μπούνε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να ψηφιστούνε τα παρακάτω:
Εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους των Δήμων (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κλπ).
Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, απορριμματοφόρα, κάδους, καθώς και σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους (Κέντρο Υγείας, ΑΤΜ, κλπ).
Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε όλες τις δομές του Δήμου και εκεί που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (ξενώνες, κυλικεία, κλπ).
Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5%, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
Να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί επαρκώς η “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υπάρχουν, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

2 σχόλια:

  1. Ρε ΚΚΕδες οι άνθρωποι ρωτάνε συγκεκριμένα πράγματα. Τη βοήθεια στο σπίτι και τις άλλε σαχλαμάρες τι τις αναφέρετε; Ως γνωστόν με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια. Αξιολύπητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα δε ξέρεις να διαβάζεις, σε λίγες μέρες ξανανοίγουν τα σχολεία. Να πας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή