Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΦΩΚΙΔΟΣ

                                      ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΕΠ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ 

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των στελεχών της ΔΕΕΠ ΝΔ Φωκίδας με τις συμμετοχές του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού και Τομεάρχη Στέρεας Ελλάδας κ. Προμπονά Ανδρέα ,του Γενικού Συντονιστή Φωκίδας, Ευβοίας και Βοιωτίας κ. Στάικου Κωνσταντίνου και του Τομεάρχη Φωκίδας κ. Καραμάνη Δημήτρη.
Ο πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Φωκίδας κ. Δημήτριος Τζήμας, αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση των νέων στελεχών της Γραμματείας Οργανωτικού, αλλά και των στελεχών της παράταξης, αναφέρθηκε στην ωριμότητα και την υπευθυνότητα που επέδειξε η χωρά μας στη μάχη με τον COVID19 και σημείωσε ότι με το ίδιο σθένος και πειθαρχία πρέπει να παλέψουμε πλέον και στα πεδία της κοινωνίας και της οικονομίας.
Μέχρι σήμερα πετύχαμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία, περιορίζοντας τις απώλειες. Στηρίξαμε το εισόδημα των πολιτών, κρατήσαμε όρθιες τις επιχειρήσεις μας και κάναμε τη χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Τώρα το κυβερνητικό πρόγραμμά μας έχει παρεμβάσεις ύψους 24 δις Ευρώ και έχει επίκεντρο την στήριξη εργασίας, τη μείωση φόρων, την τόνωση της επιχειρηματικότητας και εδράζεται σε 3 Πυλώνες .
Πυλώνας 1ος: Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Κλειδί του σχεδιασμού είναι το έκτακτο και προσωρινό πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την απασχόληση. Όπως δηλώνει και το όνομά του, είναι η σύμπραξη του κράτους και όλων των δυνάμεων της παραγωγής, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Πυλώνας 2ος: Φορολογική ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων
Το δεύτερο σκέλος του σχεδίου αφορά τη φορολογική ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων, ιδίως στον τουρισμό, στις μεταφορές, την εστίαση και τον πολιτισμό.
Πυλώνας 3ος: Η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων
Μέσα στον Μάιο δρομολογείται η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, που για το πρόγραμμα αυτό θα διατεθεί 1 ακόμη δισεκατομμύριο. Ενεργοποιείται, επίσης το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων, κινητοποιώντας 7 δισεκατομμύρια μέσα στο 2020 και τέλος αναστέλλονται έως τον Σεπτέμβριο οι πληρωμές χρεολυσίων και δόσεων δανείων που έχουν επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων.
Στη συνέχεια πήραν τον λόγο τα νέα μέλη της Γραμματείας Οργανωτικού αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη και συζητήθηκαν τα προβλήματα πού απασχολούν το νομό μας, θέματα της οργάνωσης, αλλά και ο προγραμματισμός και σχεδιασμός επικείμενων δράσεων.
Τέλος έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα συμμετοχής στον διαδικτυακό Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της Γραμματείας Οργανωτικού, οπού συμμετέχει και η ΔΕΕΠ ΝΔ Φωκίδας, με σκοπό την προβολή και την οικονομική ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Φλόγα, αύριο Κυριακή 24 Μαΐου 2020 από τις 12.00 έως τις 20.00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι τρόποι οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου, μέσω πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού καθώς και μέσω τραπεζικών λογαριασμών.


Για την ΔΕΕΠ ΝΔ Φωκίδας
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου