Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΔΗΣΗ : ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ!...


Από τα Αζήτητα!...

   Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, το οποίο υπογράφει ''σεμνά'', το Αυτοτελές Τμήμα Τουρισμού του Δήμου μας, η θεματικά υπεύθυνή του, Αντιδήμαρχος κυρία Μαίρη Ανδρεοπούλου, έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με ''Αρμοδίους Φορείς'' ανά Δ.Ε. για την διαμόρφωση της νέας (!) Συνολικής Τουριστικής Πολιτικής του Δήμου Δελφών.  Το οποίον μεταφράζεται : ''Ελάτε όλοι μαζί να δούμε το τι μπορούμε να κάνουμε, γιατί...''.
  
Γιατί η μέχρι τον Αύγουστο του 2014 Πολιτική του Δήμου Δελφών στον Τουρισμό ήταν ΤΡΥΠΕΣ, παραγεμισμένες με θαλασσινό νερό, με μαλλί προβατίνας, με πλίνθους και με φούξια αγριολούλουδα!   
Γιατί, εκτός από ασφαλτοστρώσεις και μια απ' ευθείας ανάθεση ''περί επαναπροσδιορισμού του τουριστικού προϊόντος'', δεν έγινε τίποτε!
Γιατί το Χάνι της Γραβιάς, δεν είναι τουριστικό προϊόν.  
Γιατί η Πολύδροσος έχει ανάγκη Λατομείου. 
Γιατί τα Βαρδούσια δεν τα γνωρίζει ούτε η μητέρα τους. 
Γιατί η Δεσφίνα, παράγει ψάρια.  
Γιατί το Γαλαξείδι έχει το ''Ανεμοκάμπι'' και τον ''Άϊ-Βασίλη''.
Γιατί η Άμφισσα ''θρέφεται'' από την ιστορία της και μόνον.
Γιατί οι Δελφοί έμειναν ''ορφανοί'', μετά την πώληση του Ναού, το ''κλείσιμο'' του Pavillon και την ''τακτοποίηση'' στα ''Τουμπανάρια'', από τον τέως Δήμαρχό τους και τέλος
Γιατί η Ιτέα ''είναι από την φύση της Μεταλλευτική!!...''.  Και ήσαν 7 Σύμβουλοι εκλεγμένοι από την Ιτέα, όταν ελέχθη αυτό μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον ...Θεό της Φωκίδος και δεν μίλησε κανείς.  Άχνα!...

Υπήρχαν όμως σχέδια για τον Δήμο μας, τα οποία επαρουσιάσθησαν στις ...Βρυξέλλες! Βεβαίως. Είχε εκτυπωθεί και ένας χάρτης, τουριστικός θα λέγαμε, ειδικά για την περίσταση.  Βιαστικά όμως και ''αναγκαστικά'', ολίγον ατελής.  Δεν ανέφερε για παράδειγμα, ότι στην Ιτέα υπάρχει Μαρίνα και αγκυροβόλιο.  Και ότι λόγω στενότητος του χάρτου, όπου χωρούσαν μόλις 5 ονόματα πόλεων, είχε συμπεριληφθεί (στον τουριστικό οδηγό), ως προορισμός, η Βίνιανη (Σεγδίτσα).

Εμείς να ευχηθούμε στην νέα Αντιδήμαρχο, ευόδωση των ενεργειών και των προσδοκιών της.  
Να σημειώσουμε μόνον ότι, γνώστες της τουριστικής αγοράς, των επί μέρους παραμέτρων και προβλημάτων της υπάρχουσας τουριστικής καταστάσεως και δομής στον Δήμο Δελφών, δεν είναι μόνον οι ''Αρμόδιοι Στατιστικολόγοι'' και μη.  Υπάρχει και η αγορά, η ''πιάτσα'', οι άνθρωποι οι οποίοι ζούν από τον τουρισμό και ονειρεύονται σχεδιάζοντας το μέλλον τους μέσα απ' αυτόν.  Υπάρχουν οι Οργανώσεις, οι Σύλλογοι και οι ''παρέες'', οι οποίοι γνωρίζουν τα προβλήματα και είναι και σε θέση να προτείνουν και λύσεις.  Ας μιλήσει μαζί τους, ας ακούσει την φωνή τους και ας ζητήσει την βοήθεια όλων, μιας και πιστεύουμε ότι την ενδιαφέρει το καλό του συνόλου του τόπου μας.  Γένοιτο.

*********************************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                  Άμφισσα 17-10-2014
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Έναρξη επαφών με φορείς στο πλαίσιο διαμόρφωσης συνολικής 
τουριστικής πολιτικής


Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο διαμόρφωσης Συνολικής Τουριστικής Πολιτικής, 
η Αντιδήμαρχος Μαίρη Ανδρεοπούλου, υπεύθυνη του αυτοτελούς τμήματος 
τουρισμού Δήμου Δελφών, ξεκινά από την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 σειρά επαφών 
με αρμόδιους φορείς ανά Δημοτική Ενότητα.


ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Προς τον άγνωστο σχολιαστή 10:33'
    Παρακαλούμε επαναλάβατε το σχόλιό σας, χωρίς υπονοούμενα και προσωπικές κρίσεις. Το σχόλιό σας με την παρούσα του μορφή, δεν είναι δημοσιεύσιμο.
    Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή