Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ'' : ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ !!!...


Ένας βορβορώδης Λαβύρινθος
αποκαλύπτεται!...

   Δεν έχει τέλος η διαπλοκή, η καθυστέρηση, η κωλυσιεργία και η μεθόδευση προκειμένου να απαξιωθεί και εί δυνατόν, να εξαφανισθεί οποιοδήποτε ίχνος έχει αποτυπωθεί με την γνωστή υπόθεση ''Τουμπανάρια''.  Την υπόθεση η οποία πέραν του ότι είναι η αντιπροσωπευτικότερη του ύφους και της ποιότητας της τοπικής εξουσίας, έχει να κάνει και με την αντίληψη, για το  κατά πόσον ενδιαφέρει τους αιρετούς μας, το καλό και η ανάπτυξη του τόπου μας, της πατρίδας μας, της Φωκίδας.
   Με αφορμή την απάντηση του ΥΠΕΚΑ στην ερώτηση εντός της Βουλής, των βουλευτών Σταθά και Κωνσταντοπούλου, έκαναν την εμφάνισή τους 2 (δύο) έγγραφα, τα οποία κατά την γνώμη μας, είναι κόλαφος και ταφόπλακα συνάμα, σε όποια σχέδια και όνειρα κάποιων, τουλάχιστον  περί ''πολιτικής'' αποκαταστάσεώς των.  Γιατί περί ηθικής, ούτε λόγος να γίνεται.
   Να υπενθυμίσουμε ότι για την υπόθεση των αυθαιρέτων, έχουν εκδοθεί από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου (παλαιά Πολεοδομία), ανακλήσεις όλων των οικοδομικών αδειών, μετά την διαπίστωση των παραβάσεων.  Υπάρχει μια ογκωδέστατη αλληλογραφία μεταξύ της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου και των ΦΑΕ Πειραιώς και ΔΟΥ Γλυφάδας, όσον αφορά την επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες για τα αυθαίρετα και πιθανολογούμε και ατελέσφορης, μιας και σύμφωνα με την μέχρι σήμερα πληροφόρησή μας, τα πρόστιμα δεν έχουν ακόμη βεβαιωθεί.  Υπάρχει κάποια ένσταση και δεν γνωρίζουμε αυτή από μόνη της, εάν είναι ικανή να ακυρώσει την επιβολή του προστίμου. Κατά τους ειδικούς, μόνον η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ είναι δυνατόν να σταματήσει την διαδικασία της επιβολής των. 
  Όσον αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης, είναι ήδη γνωστό ότι ο Δήμαρχος κος Νικ. Φουσέκης παραπέμπεται μαζί με άλλους 4 (τέσσερεις).  Δεν γνωρίζουμε εάν μαζί του παραπέμπεται και η εταιρεία ''ΣΗΜΑ ΑΤΕ'' η οποία είχε συντάξει το δεύτερο τοπογραφικό της περιοχής ''Τουμπανάρια'', προσπαθώντας να ισχυροποιήσει, ατυχώς βέβαια, το τοπογραφικό με την υπογραφή  του Νικ. Φουσέκη.  Είναι η ίδια εταιρεία η οποία έχει αναλάβει το Γ.Π.Σ. της Άμφισσας, το Ρυμοτομικό της και ήταν και σύμβουλος του Δήμου Άμφισσας σε θέματα πολεοδομίας, προγραμματισμού και ανάπτυξης...

Διαβάστε τι γράφει ο Δ/ντής της Ειδικής Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων του ΥΠΕΚΑ σε έγγραφο με αρ. πρωτ. 1249/3-12-2013, σχετικά με την υπόθεση ''Τουμπανάρια''. :



 Δηλαδή :  Και δεν γνωρίζουν τίποτε για το θέμα και δεσμεύονται ότι θα το διερευνήσουν!
  
Για την ίδια υπόθεση, διαβάστε τι γράφει η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, σε έγγραφό της με αρ. πρωτ. 5595/239816/2-12-2013 :








Δηλαδή : Παρ' ότι η απόφαση για την όποια κατεδάφιση εκδίδεται από τον Δήμο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μόνον εκτελεί την απόφαση αυτή, εν τούτοις ''μέχρι και σήμερα  (3-12-2013) δεν έχει διαβιβαστεί στην Υπηρεσία μας από τον Δήμο Δελφών, καμμιά απόφαση κατεδάφισης...''!!...

Εμείς όμως, το epikourositeas.blogspot.gr, έχουμε στα χέρια μας 2 (δύο) αποφάσεις κατεδάφισης, υπογεγραμμένες από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Δελφών, οι οποίες όπως ομολογεί η Προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεν έχουν φτάσει στην Υπηρεσία της, ενώ έχουν ήδη περάσει 9 (εννέα) μήνες!!!...  Πρόκειται για την με αρ. πρωτ. 7371/12-3-2013 και για την με αρ.πρωτ. 8108/20-3-2013, τις οποίες έχει συντάξει η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου και έχουν σχέση με αυθαίρετες κατασκευές της εταιρείας ''ΚΝΩΣΣΟΣ ΑΕ'' στα ''Τουμπανάρια''.  Για τα ακίνητα της εταιρείας ''ΔΑΒΑΡΗΣ-ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΠΕ'' στην ίδια τοποθεσία, δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση κατεδαφίσεως!!!...

Άχ!... Έρημη Φωκίδα...

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου