Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Γ.Π.Σ. ΔΕΣΦΙΝΑΣ : ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΘΕΙ...

(γενική εικόνα από το ΦΕΚ, του ΓΠΣ Δεσφίνας)
Εγκρίθηκε το Γ.Π.Σ. Δεσφίνας

   Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 483/31-12-2013 τεύχος Α.Α.Π. το από ετών παρασκευαζόμενο Γ.Π.Σ. Δεσφίνας, του οποίου η πρώτη ανάγνωση, αποκαλύπτει ένα ...θεματάκι.  Μέσα στον Νόμο του Κράτους πλέον, αναγνωρίζεται και εγκρίνεται η δημιουργία Πολυθεματικού Πάρκου στα όρια του οικισμού της ιστορικής πόλης.  Πρόκειται για την εγκεκριμένη Μελέτη της επένδυσης των 200 εκ. ευρώ σε δύο τοποθεσίες του οικιστικού χώρου της Δεσφίνας, με την δημιουργία πάρκων, χώρων άθλησης και αναψυχής, κατοικιών, πολιτιστικών κέντρων, έως και χώρους για την στέγαση δραστηριοτήτων  Πανεπιστημιακών Σχολών.


 Για την ιστορία και μόνον να υπενθυμήσουμε ότι, η Μελέτη για την συγκεκριμένη επένδυση της εταιρείας ''ΜΕΝΤΩΡ'', δεν είχε τύγχει ...αποδοχής από κάποιους τότε εκπροσώπους του τέως Δήμου Δεσφίνας, καθώς επίσης και από κάποιες υπηρεσίες, της τέως Νομαρχίας Φωκίδος.  Το αποτέλεσμα ήταν, αλληλογραφίες, αλληλογραφίες, ενστάσεις, παράπονα, προβλήματα, ώσπου στο τέλος, το Δασαρχείο Αμφίσσης, απέβαλε την εταιρεία από τον χώρο όπου προσωρινά είχε εγκατασταθεί, προετοιμαζόμενη για την υλοποίηση του ήδη εγκεκριμένου σχεδίου της.  Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση  ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης του Δασάρχη στο Πρωτοδικείο Αμφίσσης, ζητώντας την ακύρωσή της.
Αυτό έγινε 6-6-2013 και λόγω της φύσεως της υποθέσεως, η απόφαση θα έπρεπε να δημοσιοποιηθεί εντός τετραμήνου, δηλ. έως και την 6-10-2013.  Έως και σήμερα, δεν έχει εκδωθεί καμμία απόφαση!...

(οι παρατιθέμενες εικόνες προέρχονται από το 32σέλιδο ΦΕΚ 483/31-12-2013 τεύχος ΑΑΠ)  
                              
Το προκύπτον ...θεματάκι όμως είναι ότι, με την δημοσίευση του Φ.Ε.Κ., αποκαθίσταται η εταιρεία. Η υπό σχεδιασμό για ανοικοδόμηση έκταση περιλαμβάνεται μέσα στον Νόμο του
Κράτους (στο Γ.Π.Σ. Δεσφίνας) και απαξιώνεται από την Πολιτεία τελείως, η όποια καθυστερημένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αμφίσσης.  Όμως η ''ΜΕΝΤΩΡ'', πέραν της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης του Δασάρχη, έχει προβεί και σε άλλες νομικές ενέργειες, εντός και εκτός Ελλάδος, αιτούμενη την δικαίωσή της, στρεφόμενη κατά Νομικών και Φυσικών Προσώπων.  Και εδώ τα ''πράγματα'' είναι συγκεκριμένα : Ποιός, πότε και τι υπέγραψε, κάνοντας χρήση της θέσεώς του, για την μη πραγματοποίηση της επένδυσης.
Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια της ...ιστορίας, εν αναμονή και της απόφασης του Πρωτοδικείου.  Και βεβαίως, θα έχει και ονόματα!
Όχι τίποτε άλλο, αλλά να, σε λίγο καιρό έχουμε και εκλογές...

(η απεικόνηση του Πολυθεματικού Πάρκου στο ΦΕΚ, στην περιοχή ''Αγία Σοφία'')

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου