Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

''ΔΕΣΜΟΣ'' : ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ


Από την κοπή της πίττας

   Σε μια κατάμεστη αίθουσα, εκεί στο ''Κυριακοπούλειο'', ο ιστορικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Ιτέας ''Ο ΔΕΣΜΟΣ'', έκοψε την πίττα του.  Παρουσία μελών και φίλων του, το αγαπημένο Σωματείο της πόλης μας,  σύμφωνα με την παράδοση, μοίρασε τα κομμάτια της πίττας του, σε όσους πήγαν εκεί την περασμένη Κυριακή το βράδυ.  Υπήρξαν προσφωνήσεις, ευχές, αναδρομή στην περισυνή δράση του Συλλόγου από τον πρόεδρό του  και βεβαίως για μιά ακόμη φορά διατυπώθηκε,
το πάγιο αίτημα του ''Δεσμού'', για την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στην Ιτέα.  Το ήδη συγκεντρωμένο λαογραφικό και ιστορικό υλικό από τα μέλη του Συλλόγου, είναι όχι μόνον αξιόλογο, μα και εξαιρετικά πλούσιο, με αποτέλεσμα, μη υπάρχοντος μονίμου χώρου διαφύλαξής του, να έχουν αναλάβει τα μέλη του Συλλόγου, την εκ περιτροπής και τμηματική φύλαξή του στα σπίτια τους!...
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η αντιδήμαρχος κα Γιώτα Λαΐνη, ανέφερε για το θέμα ότι, υπάρχουν κάποιες ενέργειες από πλευράς Δήμου, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα.  Βεβαίως είναι πολύ ενωρίς ακόμη και θα χρειαστούν μελέτες, εγκρίσεις, χρηματοδότηση και κατασκευή.  
Το σίγουρο είναι ότι όλοι θέλουν να ιδρυθεί ένα Μουσείο στην νεαρή μας πόλη και η ευχή μας είναι, αυτό να μην αργήσει.
   Για το τέλος της συγκέντρωσης, μας περίμενε όλους μια έκπληξη.  Εμφανίστηκε η νεοσύστατη χορωδία ενηλίκων του Λαογραφικού Ομίλου Ιτέας ''Χοροστάσι'' και ερμήνευσε συνοδεία πιάνου χριστουγεννιάτικα τραγούδια και διάφορες συνθέσεις ελλήνων δημιουργών.  Υπό την διεύθυνση του κου Χαντζή, διδασκάλου μουσικής, ακούσαμε ένα νεανικό σύνολο χορωδών, να ερμηνεύει με γλαφυρότητα και με έναν πανέμορφο  και συγκροτημένον τρόπο, ποιοτική μουσική, σε σημείο μάλιστα ώστε να αναρωτηθούμε εάν πρόκειται για επαγγελματίες χορωδούς!  Εξαιρετική παρουσίαση και εκτέλεση των μουσικών συνθέσεων των Χατζηδάκη και Θεοδωράκη.  Θερμά συγχαρητήρια!

Χρόνια Πολλά στον δραστήριο ''Δεσμό'' και είθε το 2014, να ''στεγάσει'' τους καρπούς και τους κόπους της δραστηριότητάς του.  Καλή Χρονιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου