Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ (Ευρωβουλευτής) - ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ (Δήμος Δελφών)

(Ο Νικ. Χρυσόγελος στην ''Καμιώτισσα'' 3-1-2014)

Μιά σχεδόν αόρατη επίσκεψη.

    Την προηγούμενη Παρασκευή 3-1-2014, είχε επισκεφθεί την περιοχή μας ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κος Νικόλαος Χρυσόγελος.  Ήταν καλεσμένος από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Galaxias FM και αυτή η επίσκεψη, ήταν η συνέχεια της προ μερικών μηνών επίσκεψης των ανθρώπων του Galaxias FM στο Ευρωκοινοβούλιο.  Ο κος Χρυσόγελος είναι εκλεγμένος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του κόμματος των Ελλήνων Οικολόγων-Πράσινων.
  Το πρόγραμμα το οποίο ακουλουθήθηκε κατά την ολοήμερη παρουσία του κου Χρυσόγελου στην περιοχή μας ήταν, επίσκεψη στην ''Καμιώτισσα'' και το ''Λαρνάκι'' το πρωΐ,  ξενάγηση στον ελαιώνα μας και στις κατεστραμένες από την πυρκαϊά της 5-8-2013 περιοχές του και ζωντανή ραδιοφωνική συνέντευξη στον Galaxias FM.  Ακολούθησε συνάντησή του με την αντιπεριφερειάρχη κα Γιώτα Γαζή στο γραφείο της. Για δε το απόγευμα, προβλεπόταν ανοικτή συζήτηση για τα θέματα και τα προβλήματα της περιοχής μας, στο ισόγειο του Δημαρχείου στις 18:00' στην Άμφισσα.
Βεβαίως και είχε προηγηθεί η σχετική ενημέρωση των Τοπικών Αρχών για την παραχώρηση της αιθούσης και επίσης είχαν προσκληθεί και οι ίδιοι να παρευρεθούν στην απογευματινή συνάντηση, όπως είχαν προσκληθεί και κάτοικοι της περιοχής μας.
   Και εδώ έχουμε, σε ένα και μόνον περιστατικό, την αποτύπωση της νοοτροπίας των ''Αρχόντων'' μας, για το πως αντιμετωπίζεται το ''νέο'', το ''διαφορετικό'', το ''ξένο'' εν πάση περιπτώσει, το οποίο θα ήταν ικανό να διασαλεύσει την εδώ καθεστικυΐα κατάσταση.  Για το πόσο υπολογίζεται και εκτιμάται ο οποιοσδήποτε είναι διαφορετικών απόψεων για τις εδώ πραγματοποιούμενες πρακτικές τους.  Για το πόσο τους ενδιαφέρει το τι λέει η Ε.Ε. και οι κανονισμοί της για τα προγράμματα, τις κοινωνίες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Εδώ είναι Φωκίδα, δεν είναι παίξε-γέλασε!...
 Στις 18:15', ένα τέταρτο δηλαδή μετά την υποτιθέμενη ώρα ενάρξεως της συζήτησης στο Δημοτικό Κατάστημα, πέρασε με το αυτοκίνητό της από εκείνο το σημείο, η αντιπεριφερειάρχης κα Γαζή, η οποία, βλέποντας τον Ευρωβουλευτή, να είναι έξω από το Δημαρχείο, στον δρόμο, μαζί με μερικούς άλλους και ενώ η θερμοκρασία δεν είχε πλησιάσει ακόμη τους 0 βαθμούς, σταμάτησε ρωτώντας το αυτονόητο: ''Τι κάνετε εδώ;...''  Ενθυμείσθε την ατάκα της κυρίας των βορείων προαστείων στους ''10 μικρούς Μήτσους'';   ''...Για όνομα!...''   Αυτό ακριβώς είπε και η κα Γαζή!
Έκανε αμέσως μερικά τηλεφωνήματα και εντόπισε τελικά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Αθ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μόλις έφθανε στην Άμφισσα από ταξείδι, με την βοήθεια του οποίου, άνοιξε επί τέλους το Δημαρχείο και η αίθουσα εκδηλώσεων.  Η ώρα πλησίαζε 19:00', ενώ προηγουμένως, είχε ζητηθεί και η άδεια από το διπλανό ιστορικό καφενείο, αν ήταν δυνατόν να στεγάσει την συνάντηση του Ευρωβουλευτή με όσους ήθελαν να τον ακούσουν....
Δήμος Δελφών, Φωκίδα, Ιανουάριος 2014, εξάμηνο Προεδρίας της χώρας στην Ε.Ε.
Το τι ελέχθη εντός της αιθούσης στην συνέχεια, περί Ε.Ε. περί κανονισμών και περί ισονομίας, δυνατοτήτων, ευκαιριών και περισσότερο περί περιβάλλοντος και ευρωπαϊκών αντιλήψεων σε σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα, δεν θα τα αναφέρουμε, ούτε θα τα σχολιάσουμε.  Αντιληπτόν το γιατί.  Θλίψη και κατήφεια.  Αλίμονο στον ελαιώνα, παραμονές ευρωεκλογών...
   Θα σχολιάσουμε όμως το ότι, Έλληνας Ευρωβουλευτής, επεσκέφθη την περιοχή μας και αντιμετωπίσθηκε από εμάς, όχι ώς θεσμικό αξίωμα, αλλά ως εκπρόσωπος ιδεολογικής μειονότητας.  Ανεξαρτήτως του ιδεολογικού του υπόβαθρου, το οποίο όμως, είναι ανεγνωρισμένο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως του εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε εμείς με τις αντιλήψεις του και την κομματική του στέγη, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν μας έχει δώσει κανείς την θεσμική δυνατότητα να τον αντιμετωπίσουμε ωσάν Παρία.  Μόνον ο υπερφίαλος εγωϊστο-κομματισμός μας και ο άκρατος φιλο-αρχηγισμός μας, δικαιολογεί τέτοιου επιπέδου συμπεριφορές.  Ανεπίτρεπτα πράγματα, οπαδισμός!  Λόγοι Δημοκρατικής ευαισθησίας, λόγοι φιλοξενίας, ακόμη και λόγοι αβρότητος, μας επέβαλαν να τον είχαμε δεχτεί ωσάν αξίωμα, ωσάν Ευρωβουλευτή!
Φαντασθείτε μόνον, στην θέση του κου Χρυσόγελου, να ήταν ένας Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ.  Φαντασθείτε το τι θα είχε γίνει,... το τι θα είχε γίνει!...
Άχ! έρημη Φωκίδα... 
   

3 σχόλια:

  1. η αδιαφορία υπάρχει επίτηδες.... ή είναι η νόσος των καιρών??
    ερημη δεν λετε τίποτα κύριε Επίκουρε.. δεν λέτε τίποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βγήκε κανένα δελτίο τύπου ότι θα έρθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από ποιόν να εκδοθεί Δελτίο Τύπου; Η Δημαρχεία επίσημα ειδοποιήθηκε 15 ημέρες πριν να έρθει! Η αίθουσα είχε παραχωρηθεί και είχε ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Πέραν των ανακοινώσεων για τον κόσμο στα blogs και το ραδιόφωνο, τι άλλο να γίνει για να του ανοίξουν την πόρτα στις 6:00' το απόγευμα όπως είχε κανονισθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή