Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πρώην Εκπαιδευτήριο ΚΑΨΑΛΗ : ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ!


Ένα καλό έργο για την Ιτέα!

   Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, στην τελευταία και πληθωρική από πλευράς θεμάτων συνεδρίασή του για το 2013, πήρε και μιαν απόφαση, η υλοποίηση της οποίας, θα καθορίσει πλέον, τα πολιτιστικά δρώμενα και όχι μόνον, για την πόλη μας και για την ευρύτερη περιοχή μας.  Πρόκειται για την απόφαση δημοπράτησης του έργου για την κατασκευή του πολυ-πολιτιστικού κέντρου, στα παλαιά διδακτήρια της οικογένειας Παναγιώτη και Αφροδίτης Καψάλη.
 Όπως είναι γνωστό, το σχεδόν εγκαταλελειμένο κτήριο, έχει αγορασθεί προ ετών από τον τότε Δήμο Ιτέας, με σκοπό την ανακατασκευή του και την μετατροπή του σε πολυχρηστικό πολιτιστικό κέντρο, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες, πολιτιστικές και μη, Συλλόγων, Φορέων και του ίδιου του Δήμου.  ''Πέρασε πολύ νερό απ' τον μύλο'', σύμφωνα με την λαϊκή ρήση και κατά τα φαινόμενα, τώρα φτάνουμε σε κάποιο αποτέλεσμα, εφ' όσον εξασφαλισθεί οριστικά και η χρηματοδότηση του έργου.
   Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση (26/27-12-2013 πρακτικό Συνεδρίασης Δ.Σ.), εγκρίνονται και παραλαμβάνονται 5 (πέντε) Μελέτες για την ανακατασκευή του οικοδομήματος του πρώην ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της οικογένειας Καψάλη και ταυτόχρονα εγκρίνεται και η δημοπράτηση του έργου της διαμόρφωσής του.
   Όπως αναφέρει στην εισηγητική του έκθεση ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών κος Δήμου, πέραν της ανακατασκευής του κτηρίου και προκειμένου να ενσωματωθεί επιπροσθέτως εντός του οικήματος και ένα μετακινούμενο (πτυσσόμενο) αμφιθέατρο, χρειάσθηκε να  συνταχθούν επιπλέον εξειδικευμένες Μελέτες, αναφερόμενες σε σύγχρονη τεχνολογία και σε επιλεγμένα υλικά, προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο.  Το οποίο ζητούμενο είναι :  Να υπάρχει ένα αμφιθέατρο αναδιπλούμενο, του οποίου η οροφή να υπερβαίνει το ύψος του ισογείου και η προς τα επάνω και προεξέχουσα του ορόφου στατική κατασκευή του, να είναι διαμορφωμένη από μεταλλικό σκελετό!...  
   Αυτές οι Μελέτες έγιναν, βεβαιώθηκαν για την καλή εκτέλεσή τους από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και εμφανίσθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική έγκρισή τους από το σώμα.  Το οποίο και τελικά έγινε.
   Αυτή είναι μια πολύ καλή εξέλιξη για το περίπαθο κτήριο και για πόλη μας.  Για να φτάσει δε η υπόθεσή του στην εν λόγω απόφαση, εξυπακούεται ότι οραματίσθηκαν, εργάσθηκαν και επέμειναν πολλοί, αρχής γενομένης από την Δ.Ε. Ιτέας, τον Δήμο Δελφών, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του και τους Μελετητές.
Εμείς να ευχηθούμε να ανακοινωθεί σύντομα η δημοπράτηση του έργου και να εξασφαλισθεί και η απρόσκοπτη χρηματοδότησή του.  Να μην παραμείνει δηλαδή ως μια καλή, αλλά ανεκτέλεστη απόφαση.  Βεβαίως τα απαιτούμενα 2 εκ. ευρώ σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του έργου, είναι πολλά χρήματα και σε αυτές τις δύσκολες εποχές, δεν είναι και εύκολη η εξασφάλισή τους.
Αναμένουμε. 


1 σχόλιο:

  1. ΕΚΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή