Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ''ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ'' ...ΑΡΧΙΣΑΝ!


Εν όψει εκλογών...

   Σε 5 (πέντε) μήνες έχουμε εκλογές.  Τόσον για το Ευρωκοινοβούλιο, όσον και για τις Αυτοδιοικήσεις.  Το εάν προκύψει και κάτι ...άλλο ενδιάμεσα, δεν το γνωρίζουμε, παρ' ότι σύμφωνα με τον καταιγισμό των δημοσιογραφικών πληροφοριών, αναζητείται ...σωσίβιο.  Δηλαδή, πρέπει να κρατηθούν και κάποια πολιτικά προσχήματα.  Ανεξαρτήτως δε, του τί λένε, τα γραφεία στοιχημάτων,  οι  Κυβερνώντες μας, φαίνεται ουδόλως να επηρεάζονται από αυτό.  Λένε.
 
  Στα πλαίσια όμως των διαδικασιών των πολιτικών παρατάξεων και του δεδομένου προγραμματισμού για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήδη έχουν αρχίσει οι αναζητήσεις, οι βολιδοσκοπήσεις, οι επαφές, οι δεσμεύσεις και οι ημί-ανακοινώσεις περί καθόδων στις εκλογές.  
Το τί έχουμε να ακούσουμε ακόμη, δεν περιγράφεται!  Το ποιά ονόματα πρόκειται να ''αναδυθούν'' προκειμένου να μας ''σώσουν'' από τα προβλήματά μας, είναι απορίας και υπομονής άξιον!...
Προς το παρόν, αναδημοσιεύουμε το άρθρο της καλής ιστοσελίδας ''amfissaface.gr'', θέμα του οποίου είναι η αναζήτηση υποψηφίου για τον Δήμο Δελφών, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
    Ανεξαρτήτως του εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με την αναφερόμενη ονοματολογία, ανεξαρτήτως του εάν τα μη περιγραφόμενα από το άρθρο, προσφέρονται για ελαφρύ ή για σοβαρό σκεπτικισμό, το γεγονός είναι ένα :  
Αυτή είναι η υπάρχουσα κατάσταση στον τόπο μας!  Αυτά είναι τα υπάρχοντα δεδομένα, είτε μας αρέσει, είτε όχι! 
Υπομονή, θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες ...ειδήσεις.  Από πολλούς (χώρους) και για πολλούς (υποψήφιους)  έως την Άνοιξη!

********************************************************************************

Έντονη κινητικότητα υπάρχει ήδη στην ΝΔ για να "βρεθεί" σύντομα ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηριχθεί στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Δελφών.
Ο νύν δήμαρχος κ. Ν. Φουσέκης, έχει κουράσει και κουραστεί μετά από σχεδόν 16 χρόνια σε αυτοδιοικητικές θέσεις, ενώ στα τόσα χρόνια διοίκησης παρά από τους σταθερούς ψηφοφόρους του έχει αποκτήσει και πολλούς εχθρόυς. Η σταγόνα που φαίνεται όμως ότι ξεχείλισε το ποτήρι και πλέον θα είναι δύσκολο να πάρει το επίσημο χρίσμα της ΝΔ είναι η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης που ουσιαστικά τον αφήνει ακάλυπτο απέναντι στους κατήγορούς του σχετικά με την υπόθεση στα Τουμπανάρια. Φυσικό επακόλουθο να υπάρχει προβληματισμός και από αρκετά στελέχη που θεωρούν ότι αν βρεθούν μαζί του στο ίδιο ψηφοδέλτιο μπορεί να πάρουν φορτίο ευθύνης, ειδικά αν κριθεί ένοχος. Για τον ίδιο λόγο κρατάει αποστάσεις από το πρόσωπό του και η βουλευτής Φωκίδας κα. Ασπ. Μανδρέκα. Και ο ίδιος όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη πάρει την απόφαση να μην κατέλθει στις επόμενες εκλογές.
Ποιές είναι όμως οι εναλλακτικές; Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολύ έντονα τα ονόματα των αντιδημάρχων Π. Ταγκαλή και Π. Λαΐνη αλλά και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Αθ. Παναγιωτόπουλου. Επίσημα βέβαια δεν έχει εκφράσει κανείς τους κάτι τέτοιο αλλά και όποτε εμφανίστηκε κάποιο σενάριο δεν το έχουν διαψεύσει. Ίσως το μειον όλων αυτών να είναι το γεγονός ότι προέρχονται από τον στενό κύκλο του κου. Φουσέκη. Επίσης, από τους προηγούμενους τρεις, κανείς δεν έχει ξεκάθαρο προβάδισμα τόσο βάσει δημοτικότητας όσο και με βάση το έργο που έχει να επιδείξει, εκτός ίσως από τον κ. Ταγκαλή που εμφανίζεται πίο δραστήριος από τους άλλους δύο. Και αυτό μπορεί να δημιουργήσει διαιρετικές τάσεις που σε ένα ακραίο σενάριο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δύο συνδυασμούς, κάτι που κανείς δεν θέλει στην ΝΔ αυτή την εποχή που τα ποσοστά της είναι πολύ χαμηλά.
Τι λέει όμως ο τωρινός δήμαρχος. Ο κος. Φουσέκης λοιπόν, προκρίνει μάλλον την υποψηφιότητα Μαντζώρου τον οποίο θεωρεί σαν διαδοχό του. Άλλωστε δεν του χάλασε ποτέ "χατίρι" όπως φαίνεται και από τον προϋπολογισμό του Δήμου που οδηγήθηκε προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Δεσφίνα. Ένα όνομα όμως που δεν έχει επιρροή στους μη βαθιά κομματικούς ψηφοφόρους των υπολοίπων περιοχών, πέραν της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Επιπλέον υπάρχει και η περίπτωση του κου. Καραγιάννη, προέδρου της ΝΟΔΕ Φωκίδας, ο οποίος ήδη έχει δηλώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος. Αν και στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, δεν θα έλεγε όχι στην στήριξη του κόμματος από το οποίο προέρχεται, πόσο μάλλον όταν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, βλέπουν θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και η κα. Μανδρέκα αλλά και ο υποψήφιος στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές με την ΝΔ, κος. Παπαθανασίου. Με τον κο. Καραγιάννη, όμως, υπάρχει θεσμικό πρόβλημα αφού ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ έχει τον πρώτο λόγο για το ποιός θα προταθεί και φυσικά θεωρείται δύσκολο να αποκλείσει τον εαυτό του!
Βέβαια όλα αυτά παραμένουν σενάρια προς το παρόν, αφόυ ακόμη και ο κος. Καραγιάννης που δήλωσε ήδη ότι κατέρχεται υποψήφιος, αλλά και οι υπόλοιποι όχι μόνο δεν έχουν εξασφαλίσει στήριξη αλλά έχουν και πολύ δρόμο μπροστά για να φτιάξουν ψηφοδέλτιο. Κάτι το οποίο κανείς δεν μπορεί να υποθέσει πόσο εύκολο ή δύσκολο θα είναι δεδομένων και των έντονων σεναρίων για προσπάθεια καθόδου "ανεξάρτητου" συνδυασμού.
Αναμένουμε εξελίξεις με το νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου