Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΟΥΤΣΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑ"

  Δημοσιεύουμε την αποσταλείσα σε εμάς απάντηση της κατοίκου Ερατεινής Δωρίδος κας Αικατερίνης Ανδρεοπούλου, η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμά μας της 24ης Μαΐου 2022 με τον τίτλο : "ΜΑΧΕΣ" ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΟΥΤΣΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑ".  Η συγκεκριμένη δημοσίευσή μας ήταν, αναπαραγωγή άρθρου του Νικολάου Δρόλαπα.

*******************************

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΝΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΕΤΟΣ 1997 .
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟ 24/5/2022 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΣΕΙΣ .
ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2021 ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ  ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2021 ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ  ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ;;;( ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ  ΑΚΙΝΗΤΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΑ ,ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΠ.) ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΣΤΙΣ 20/9/2021 ;;;
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ;;;;
ΟΦΕΙΛΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΤΙ ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΓΙΟ (ΕΠΕΙΔΗ Ο ΖΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ) ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ .....
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ... ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ... ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΊΑ  ΕΙΝΑΙ   ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ . 
                                                                           ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ 

4 σχόλια:

  1. Σαϊνη ο μηχανικός Σαϊνη η υπθηκοφυλαξ Άγιος ο Μητροπολίτης. Νίκο δεν πιστεύω νάσαι εσύ ο μηχανικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, ο Μηχανικός που συνέταξε το τοπογραφικό δεν είναι ο αρθρογράφος.

      Διαγραφή
  2. Πολύ σωστά.Εχει 2 όψεις το κάθε ζήτημα και το συγκεκριμένο πολλές.Σαφώς και ο κόσμος δεν είναι κλέφτες,σαφώς και οι περισσότεροι πιστεύουμε και αγαπάμε το Χριστό.Αυτο δεν σημαίνει όμως πως θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα όταν απειλείται η ιδιοκτησία μας,που με κόπους και θυσίες έχουν φτιάξει οι παππούδες μας και οι παλαιότεροι.Γράφουν πως εμείς συκοφαντούμε τις μοναχές και πως δεν απειλειθήκαμε όλοι... Το να ξυπνήσεις ένα πρωί και να μην έχεις σπίτι, ελιές(που με κόπο έχεις φυτέψει και μεγαλώσει και και και),αποθήκες,δημόσιες πηγές και δεξαμενές,σχολεία,βιολογικούς κτλ κτλ δεν καθιστά απειλή απώλειας ιδιοκτησίας,διαταραχή οικογενειακής και ψυχικής γαλήνης και πολλά ακόμη....Κανείς δεν ξύπνησε ένα πρωι και είπε πάω να τα βάλω με τις μοναχές και την Μητρόπολη,απλά ζητάμε μια λύση που μπορεί να δωθεί,να σταματήσει ο παραλογισμός και η εκκλησία να μη φτάσει στο σημείο να διεκδικεί απέραντες εκτάσεις και να χάσει τους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει όλα τα χρόνια να κρατηθεί η Μονή και να ξαναγεννηθεί.Γιατί όλα αυτά που έχουν γίνει στη Μονή(ο ναός,τα κελιά κτλ κτλ)είναι απο τον οβολό και τον κόπο όλων εμάς που είμαστε στη περιοχή και μέχρι σήμερα θεωρούσαμε τη Μονή τόπο αγάπης και γαλήνης και όχι τόπο αντιδικίας.Και για να μην πεί κάποιος πως είμαι λίγοτερο χριστιανός θα σας πω πως όταν έμεινε η μονή χωρίς μοναχές είμουν απο αυτούς που έβαλα πλάτη,ακόμα και όταν με απειλούσαν πως θα κάνουν κακό στην δουλεία μου άνθρωποι που είχαν στραφεί κατά της μητρόπολης τότε..η πληρωμή είναι το να θεωρούμαστε σήμερα λιγότερο πιστοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιζει να συμβαινει και το αλλο που "ψιθυριζεται" οτι καποιοι θελουν να φυγουν οι μοναχες απο εκει? (οσο για την ακροαση απο τον Μητροπολιτη μας ...ειναι πολυασχολος καποιος περιμενει χρονια τωρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή