Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ.

Ο σπούργος του πεζόδρομου

φωτογραφία 27-3-2021  Δημολάς Νικόλαος

  "Μεσημεράκι στην παραλία Ιτέας.  Στον πεζόδρομο. Και κατά τον νότο, ν' απλώνεται ακύμαντος ο Κορινθιακός, εκείνην εκεί την 'λιόλουστη 'μέρα, βοηθώντας να φτάσει η ματιά του καθενός ερωτεμένου μ' ετούτην εδώ, την δική μας την θάλασσα, ίσαμε τα παράλια και τα βουνά του Μωριά.
  Πέσανε κάτι σουσαμόσπορα απ' το κολατσό του πιτσιρικά, που πέρναγε με το ποδήλατό του απ' το πλακόστρωτο, στο κάτω μέρος απ' το 50/50. Κι ετούτη εδώ την τροφή, την πήρε είδηση ένα σπουργίτι, ένας σπούργος, απ' αυτούς που συχνάζουνε στην παραλία κι που ανακατεμένοι μαζί με τις δεκαοχτούρες, κυνηγάνε αποφάγια απ' τα τραπέζια και τα ψωμοκομματάκια που τους πετάνε, μικροί και μεγάλοι.
  Πήρε είδηση ο σπούργος τα μπόλικα σουσαμόσπορα που πέφτανε απ τον πιτσιρικά ποδηλάτη και ξαμολήθηκε από πίσω του, μαζεύοντας το μεσημεριανό του, σπόρο-σπόρο.  Και κάθε τόσο σηκωνότανε απ' το πλακόστρωτο και χαμηλοπετούσε, ακολουθώντας τον ταϊστή του, για να μην του ξεφύγει τίποτα, σαν νάθελε ο πλεονέκτης, να καρδαμώσει μονάχα αυτός, μην αφήνοντας τίποτα για την παρέα του, που όπου νάναι θα 'παιρνε είδηση την ρεμούλα και θα πλάκωνε πετώντας και τιτιβίζοντας.
  Μεγάλη η προσπάθειά του.  Κι ένα απ αυτά τα πετάγματά του, το πέτυχε ο Νίκος με την μηχανή του, πιάνοντας το μάζεμα απ' τις σταχτοκαφετιές φτερούγες του σπούργου, να "φτιάχνουν" μια σκουρόχρωμη και συμμετρικιά σκιά, σαν μια οπτασία απάνω στο πλακόστρωτο του πεζόδρομου.
  Είχε ήλιο, ήταν μεσημεράκι και σε 4 'μέρες σωνόταν κι ο Μάρτης του 2021.
Στην Ιτέα, στην παραλία."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου