Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ

 Επαναφορά;... 

   Και ώ! του θαύματος, ο ένας από τους απομακρυσμένους προ διετίας κάδους απορριμάτων, εμπρός από το γνωστό πολυκατάστημα της Ιτέας επί της λεωφόρου Ηρώων, επανήλθε προ ημερών (από μόνος του;) και μάλιστα, μερικά μέτρα νοτιώτερα από την αρχική του τοποθέτηση.  Έτσι, ήσυχα, απλά και χωρίς "ενοχλήσεις", ξανα-τοποθετήθηκε στο νότιο μέρος της γωνίας Ηρώων και Καποδιστρίου.
   Το ευτύχημα είναι ότι, ο επανεμφανισθείς κάδος, είναι μπλέ, δηλαδή οικολογικός και μόνον για ανακυκλώσιμα αστικά απορρίματα.  Το οποίον σημαίνει ότι η αποκομιδή του θα γίνεται, από το ειδικό φορτηγό της αναδόχου εταιρείας, για την συγκέντρωση και επεξεργασία των ανακυκλωσίμων υλικών, ενώ για τα υπόλοιπα αστικά απόβλητα όπως είναι γνωστόν, χρησιμοποιούνται οι πράσινοι κάδοι, το περιεχόμενο των οποίων μεταφέρεται συμπιεσμένο, στον ΧΥΤΑ του Δήμου μας.
  Όταν όμως το προς ανακύκλωση περιεχόμενο ενός μπλέ κάδου, "μολύνεται" από κοινά αστικά απόβλητα και λύματα, τότε αποφεύγεται η αποκομιδή του από το ειδικό φορτηγό συλλογής μόνον ανακυκλωσίμων απορριμάτων, άρα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει η επεξεργασία του, στα ειδικά προς τούτο εργαστήρια. Γίνεται δηλαδή και αυτό, ωσάν να είναι περιεχόμενο ενός κοινού πράσινου κάδου.
  Αυτό έγινε και στην γωνία Ηρώων και Καποδιστρίου : Η επανεμφάνιση του κάδου όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, είναι για τα πάσης φύσεως "σκουπίδια" και από μπλέ, έγινε ...μαύρος.
  Βεβαίως, εξυπηρετεί όλα τα καταστήματα της γειτονιάς.  Και ενδεχομένως, επειδή ένας κάδος δεν είναι αρκετός, δεν αποκλείεται να "σκάσουν μύτη" κι άλλοι 2-3.  Γιατί όχι;

  Τι λέτε κι εσείς αντιδήμαρχε, της Δ.Ε. Ιτέας, μιας και η Ιτέα είναι τουριστική πόλη και πύλη εισόδου της χώρα, ο μεγαλύτερος λιμένας της βορείας πλευράς του Κορινθιακού και η μόνη "απλωμένη", και αξιοζήλευτη σύγχρονη πόλη ολοκλήρου του Νομού Φωκίδος;...

  Διέκοψε (προσωρινά ελπίζουμε) την λειτουργία του και το παρακείμενο 4* ξενοδοχείο "Nafsika Palace" και όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας : "Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται".
Αυτό έγινε κι εδώ!



4 σχόλια:

  1. Να φρονισει ο δημος να βαλει καδους στην περιοχη γιατι ο πιο κοντινος καδος ειναι στα 500 μετρα μακρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να φροντισουν να βαλουν καδο στην περιοχη καιοχι να πηγαινουμε τα σκουπιδια 500 μετρα γιατι σε αυτητην αποσταση υπαρχει καδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή κάποια υπερηλικιωμένη δεν είχε με τι ν' ασχοληθεί και της έφταιγε ο κάδος ο τότε πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας σκέφτηκε να μετακινηθεί ο κάδος 400-500 μέτρα μακριιά και το παρουσίασε σαν έργο. Ταλαιπωρία κατοίκων και καταστηματαρχών. Σιωπή από τους παραπάνω να μην τους χαλάσουν τη διαγωγή στον πάγκο ο π. πρόεδρος και σιωπή από τον νυν. όλα αυτά για έναν κάδο και θέλουμε να φέρουμε και το Rally Acropolis πανάθεμα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ριξτε καιμια ματια στους καδους που ειναι στο αλλο σ/μαρκετ (Σκλαβενιτη) να δειτε τι "ωραια" βρωμανε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή