Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΠΕΤΡΟ-ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΙΤΕΑΣ : "ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!..."

Περίπατος για Πεζοναύτες, Λοκατζήδες και Ορειβάτες!...

φωτογραφίες 22 Απριλίου 2021

  Είναι ο πλακόστρωτος παραλιακός πεζόδρομος της Ιτέας, τμήματα του οποίου είναι κατασκευασμένα από πλάκες πέτρας.  Και για τους έχοντες προσωπική εμπειρία, μερικά από αυτά τα "πετρόκτιστα" τμήματα, είναι από δύσβατα έως και επικίνδυνα για την ορθοπεδική κατάσταση των πεζών.  Μιάς και το ενδιάμεσο υλικό (τσιμέντο) ανάμεσα από τις πλάκες τους, υπολείπεται κατά 2 έως 3 εκατοστά από την υποτιθέμενη οριζόντια επιφάνεια του πεζοδρόμου.
Αλίμονο δε σε περιπατήτρια με τακούνια στα υποδήματά της, μεγαλύτερα των 3 εκατοστών!...  Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές.
  Βεβαίως, το "πρόβλημα" είχε δημιουργηθεί πριν από μερικά έτη, από την εποχή δηλαδή της κατασκευής (επιστρώσεως) του μώλου και της πλησίον σε αυτόν (ανατολικής και δυτικής) προκυμαίας, όταν το τότε συνεργείο κατασκευής του, για αγνώστους λόγους, δεν "γέμισε" τα κενά ανάμεσα από τις πέτρινες πλάκες, με τσιμέντο (αριάνι), με αποτέλεσμα αυτήν την "ιδιόμορφη" κατάσταση για έναν χώρο περιπάτου.
  Χαρακτηριστικό του θέματος είναι, ότι η επιμέλεια (ή η ατημέλεια) στην κατασκευή, δεν είναι η ίδια σε όλη την επιφάνεια όπου έχουν τοποθετηθεί πέτρινες πλάκες (μώλος, προκυμαία).  Και ότι επίσης, ενώ το πρόβλημα είναι υπαρκτό και έχουν υπάρξει και διαμαρτυρίες, δεν έχει γίνει τίποτε ώστε να διορθωθεί αυτή η "παραφωνία".

   Παραθέτουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από πετρο-πλακοστρωμένα τμήματα της προκυμαίας και του μώλου, όπου είναι εμφανής η διαφορά της κατασκευής, ίσως κι της "μαστοριάς" του κατασκευαστή.
  Το έργο κατασκευάσθηκε σε περιοχή (χερσαία ζώνη λιμένα Ιτέας), η οποία ήταν και εξακολουθεί να είναι στην δικαιοδοσία, στον έλεγχο και στην διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος.  Και εννοείται ότι, η παραλαβή του είχε γίνει τότε (προ ετών δηλ.), από δική του Επιτροπή.  Επίσης εννοείται, ότι το έργο θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί (όπως προβλέπεται από αυτού του είδους τις συμβάσεις) κατά την παραλαβή του και ότι για να δοθεί σε δημόσια χρήση, θα έπρεπε να είχε διαπιστωθεί και το "καλώς έχειν" από αυτήν την Επιτροπή.

  Τουλάχιστον, έστω και τώρα, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος, ώστε να "μπαλωθεί" λιγάκι η κατάσταση και να πάψει η πεζοπορία σε εκείνα τα σημεία να γίνεται, με ...ευθύνη των πεζών;(!)
Καλοκαίρι έρχεται...

από το πετρο-πλακόστρωτο στην ανατολική προκυμαία


από το πετρο-πλακόστρωτο στον μώλο

  Εδώ η "κατάσταση", είναι εμφανώς καλύτερη.  Το κενό ανάμεσα από τις πέτρινες πλάκες έχει καλυφθεί (συμπληρωθεί) με τσιμέντο, με αποτέλεσμα το περπάτημα επάνω σε αυτό το τμήμα του λιμενοβραχίονα, να είναι ...ασφαλές.  Βεβαίως, αυτό δεν ισχύει για ολόκληρη την πετρο-πλακοστρωμένη επιφάνεια του μώλου.  Υπάρχουν και εδώ τμήματα, όπως και στον πεζόδρομο, όπου απαγορεύονται τα ...τακούνια!




1 σχόλιο:

  1. Να πάρει κ κανένα έργο κ το δικό μας το παιδί βρε αδελφέ...να ζήσει κ αυτό το φουκαριαρικο...το αδικημενο απ την κακία του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή