Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Π.Ε.ΦΩΚΙΔΟΣ - Δελτίον Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας

Άμφισσα, 14 Απριλίου 2021

5Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδος

Ολοκληρώνοντας την Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση με μοναδικό θέμα «Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής Στερεάς Ελλάδος» κάναμε μία εκτενή αναφορά των πεπραγμένων μας ως Περιφερειακή αρχή για το έτος που πέρασε.

Μπροστά στην πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση που ζήσαμε το έτος που πέρασε, καταφέραμε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να προσφέρουμε απρόσκοπτα στους συμπολίτες μας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μαζί με τους 73 εργαζόμενους της Περιφερειακής μας Ενότητας όσο και με την ομάδα του Περιφερειάρχη μας κ. Φάνη Σπανού.

Με εντατικούς και συνεχείς ελέγχους καταφέραμε μόνο 203 συμπολίτες μας μέσα στο 2020 να νοσήσουν από κορονοϊό και να ελαχιστοποιήσουμε την διασπορά του. Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε επιχορηγήσαμε πάνω από 400.000€. το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας ώστε να αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Στο μέτρο δράσης της Προστασίας του Παραδοσιακού Ελαιώνα, μετά τον έλεγχο 2295 αιτήσεων καταβλήθηκαν 992.615€ στους δικαιούχους και εφαρμόζουμε ένα παραδειγματικό σύστημα Δακοκτονίας ύψους 165.000 για το 1.190.000 προστατευμένων ελαιοδέντρων.

Συμβασιοποιώντας μηχανήματα έργου είμαστε έτοιμοι μέσω της Πολιτικής Προστασίας μας να επέμβουμε σε οποιοδήποτε συμβάν και αν προκύψει διασφαλίζοντας την προστασία των συμπολιτών μας. Για πρώτη φορά είχαμε μόνιμη υδροφόρα στο μοναδικό κατοικήσιμο νησί του Κορινθιακού. Τόσο σε έντονα φαινόμενα όπως χιονοπτώσεις και κατακρημνίσεις ήμασταν εκεί επεμβαίνοντας χωρίς να προκύψει κανένα συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή.

Ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε έργα ύψους 10.748.000€ ενώ συμαβασιοποιήσαμε έργα 12.300.000€. Αλλάζουμε το οδικό δίκτυο με εκτενείς παρεμβάσεις από άκρη σε άκρη της Περιφερειακής μας Ενότητας. Δημιουργούμε υποδομές για τους συμπολίτες μας όπως η επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, την νέα πτέρυγα του Γραμματικοπούλειου – Μπάλειου & Τρίγκειου Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας, την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών για την αναβάθμιση του λιμένα Ιτέας καθώς και την δημοπράτηση του τμήματος Γραβιά – Βάριαννη.

Με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν με το επιτελείο της Περιφερειακής μας Αρχής την οποία ηγείται ο κ. Σπανός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου