Κυριακή 11 Απριλίου 2021

ΜΙΑ (διαπρέπουσα φοιτήτρια) ΙΤΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

 Δάφνη - Κωνσταντίνα Τιμολέων

 "Είναι από αυτά τα παιδιά, που τα γνωρίζεις, αλλά που δεν τα ξέρεις. Είναι απ' αυτή την φουρνιά των νέων ανθρώπων, που η σεμνότητά τους έχει να κάνει με την θωριά τους για την γνώση, την ζωή και τον ανθρωπισμό τους.

Δροσιά της φύσης που περπατάει στα 22 της, είναι η Δαφνούλα. Ένα κορίτσι γεμάτο με την χαρά της ζωής, της μεστής και μετρημένης ζωής, γεμάτο με όνειρα δημιουργίας και με την αίσθηση της προσφοράς, να έχει γίνει βίωμα κι επιστήμη της.

Κόρη, του μόλις πριν από δυό μήνες απροσδόκητα "αναχωρήσαντα" Γιώργου Τιμολέων και της Μαρίας Ντίνα. Φοιτήτρια στο 4ο έτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών - Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ρόδο, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την πρότεινε στην Βουλή των Ελλήνων, ως την συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο πρόγραμμα"ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ".

Αυτό το πρόγραμμα, ξεκίνησε πιλοτικά το 2015 με 5 φοιτητές και για το 2021 έχουν επιλεγεί να ενταχθούν σ' αυτό, 65 φοιτητές, 53 Σύνδεσμοι και 12 Σύμβουλοι από όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

  Όσοι επιλεγούν για αυτό το διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα, που είναι μια πρωτοβουλία της Τηλεόρασης της Βουλής και που υποστηρίζεται (και χρηματοδοτείται) απ' το Τμήμα Ενημέρωσης της Βουλής των Ελλήνων, θα παρακολουθήσουν ένα 3μηνο σεμινάριο και μετά θα χωριστούν σε ομάδες. Όπου μέσα από ένα 6μηνο συλλογικής δουλειάς, θα ερευνήσουν, θα προτείνουν, θα επιλέξουν θα κινηματογραφήσουν και θα επεξεργαστούν, εικόνες, ήχους, μουσικές και γραφικά, περνώντας την σημερινή πολιτιστική άποψη, μέσα από τα φίλτρα της νεανικής τους ματιάς.

  Η Δάφνη λοιπόν, η Ιτιώτισσα (που είναι και γραμματέας του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ρόδου), θα εκπροσωπήσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πρόγραμμα "ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ", μεταφέροντας την δροσιά και το καταστάλαγμα της κουλτούρας της, επάνω στο χαρτί, στο video, στις εικόνες και στην μουσική της εποχής μας.

Όντως. Η Δάφνη είναι από τα παιδιά που τα γνωρίζεις, αλλά δεν τα ξέρεις.

Κι αυτό που κάνουν, η δουλειά τους κι η ενέργειά τους δηλαδή, είναι πολύ πιο μπροστά απ' το καθεστώς και την κουλτούρα του "πιάσε μια φραπεδιά"!...

Από εμάς, απλά, Συγχαρητήρια! "

 

7 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κορίτσι μου!!!!! Συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο στην Δαφνη και Μπραβο στην Μαρια και στον Γιωργο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιχάλης Μπράβο κορίτσι μου συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θερμά συγχαρητήρια! Πολύ σωστοί οι χαρακτηρισμοί σας για τη Δάφνη! Παράλληλα με τις σπουδές της παράγει σπουδαίο πολιτιστικό έργο! Μιλάμε συχνά για παραδοσιακούς χορούς και θέματα λαογραφίας. Ευχή για καλή πρόοδο σε όλα, άξια πρέσβειρα, βλέπω να αδελφοποιεί την Ιτέα με τη Ρόδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια Δαφνουλα!!!!!
    Καλή πρόοδο!!!
    Υγεία, χαρά, δημιουργία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή