Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

"ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ" ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : ΤΡΙΑ ΤΟΙΧΙΑ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ!...

ΑΜΦΙΣΣΑ 22.04.2021

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 32/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή δύο σημαντικών συμβάσεων έργων για Κοινότητες του Δήμου Δελφών

Γ. Τσατσαρώνης: «Παρεμβάσεις ασφάλειας στις Τοπικές μας Κοινότητες»

Στην υπογραφή δύο συμβάσεων που αφορούν σε σημαντικές παρεμβάσεις σε Τοπικές Κοινότητες προέβη την Τετάρτη 20 Απριλίου 2021 ο Δήμος Δελφών. Πρόκειται για το έργο επισκευής παλαιών και κατασκευής νέων τοιχίων αντιστήριξης στη Δημοτική Ενότητα Καλλιέων, καθώς και στην επισκευή δρόμων στην Κοινότητα Βουνιχώρας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο έργο προϋπολογισμού 25.000 ευρώ, αφορά στην ανακατασκευή τοίχου αντιστήριξης στον Κοινότητα Αθανασίου Διάκου, ο οποίος βρίσκεται στην πλατεία του οικισμού. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση αναμένεται να γίνει καθαίρεση του υπάρχοντος τοίχου οποίος είναι ετοιμόρροπος και στην συνέχεια θα κατασκευασθεί νέος στο ίδιο σημείο. Στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης θα κατασκευαστεί τοιχείο στην Κοινότητα Στρώμης στο δρόμο που οδηγεί από το παλαιό σχολείο σε παρακείμενες οικίες, ενώ αντίστοιχες εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Κοινότητα Μουσουνίτσας, προστατεύοντας κοινόχρηστη σκάλα πάνω από την πλατεία του χωριού. Η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου προέρχεται από έσοδα της ΣΑΤΑ του 2020.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στην επισκευή δρόμων εντός του οικισμού της Κοινότητας Βουνιχώρας, όπου αναμένεται να γίνουν εργασίες τσιμεντόστρωσης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 15.000 ευρώ και οι πόροι του προέρχονται από έσοδα ΑΠΕ τις ίδιας Κοινότητας.

Σε δήλωσή του για την υπογραφή των συμβάσεων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης σημείωσε: «Παράλληλα με τη δρομολόγηση μεγάλων έργων, ο Δήμος Δελφών δεν παύει να έχει στραμμένη την προσοχή του σε μικρότερες παρεμβάσεις οι οποίες κρίνονται σημαντικές σε κατά τόπους σημεία του. Οι δύο συμβάσεις που υπογράφτηκαν αφορούν σε έργα αιτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων που θα ενισχύσουν την ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσουν και αισθητικά σημεία των χωριών μας. Ευχαριστώ για τη συνεργασία τους Αντιδημάρχους των Δ.Ε. Καλλιέων κ. Χ. Αγαπητό και Γαλαξειδίου κ. Ευθ. Γρίβα, καθώς και τους Προέδρους των Κοινοτήτων Αθ. Διάκου κ. Κ. Μαστροκωστόπουλο, Στρώμης κ. Θ. Χαντζή, Μουσουνίτσας κ. Λ. Ροφαγάλα και Βουνιχώρας κ. Δ. Τσελέ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου