Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

"ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ" Ο ΧΩΡΟΣ ΕΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ (εν αναμονή) ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ

 Πρασινίζοντας(;)...

φωτογραφίες 19 Απριλίου 2021

  Το τεχνικό συνεργείο της Δ.Ε. Ιτέας, "έπιασε" από ενωρίς σήμερα το πρωΐ εργασία, εμπρός από το παλαιό Κοινοτικό Γραφείο της πόλεώς μας, εκεί όπου τώρα στεγάζεται (φιλοξενείται) το Δημοτικόν Ωδείον και στο οποίο ακίνητο θα λειτουργήσει (όταν...), το Μουσείο της πόλεως.
  Αφαιρέθησαν από τα εμπρός του νεο-νεοκλασσικού και παλαιού κτηρίου ευρισκόμενα δυο κηπάρια, όλα τα ριζικά συστήματα τα οποία υπήρχαν στο έδαφος από δένδρα, θάμνους και χλόη.  Έγινε καθαρισμός και μια μικρή ανασκαφή του χώματος, ενώ απομακρύνθησαν (προσωρινά), τα δύο πέτρινα αγαλματίδια τα οποία κοσμούσαν τον χώρο και (οριστικά) τα απομεινάρια του κατεστραμμένου φοίνικα.
  Με εντολές από την Δ.Ε. Ιτέας προφανώς, τα ακούραστα μέλη του τεχνικού συνεργείου της πόλεώς μας, μαζί με τον προϊστάμενό τους Παν. Καστανόπουλο, ασχολήθηκαν με την "εκκαθάριση" του χώρου, καθ' όσον είναι προγραμματισμένη όπως μας είπαν, η εκ νέου τοποθέτηση χλοοτάπητα, διακοσμητικών θάμνων και ανθέων.
  Και ναι μεν σήμερα το μεσημέρι τα κηπάρια έμοιαζαν με ...ατημέλητα μικρο-οικόπεδα, αλλά η πρόθεση του αντιδημάρχου είναι (φανταζόμεθα), να μετατραπούν σε ένα πράσινο στολίδι-νησίδα, στην κεντρική λεωφόρο της Ιτέας.  Και για αυτόν τον σκοπό, έχει ανατεθεί το "έργον", στο τεχνικό συνεργείο της Δ.Ε.
Οψόμεθα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου