Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ" Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΤΟ "ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ" ΚΤΗΡΙΟ

     (Η βορινή πλευρά του "Κυριακοπούλειου") 


                     
                           ΑΜΦΙΣΣΑ, 01.10.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 97/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικά έργα του Δήμου Δελφών ενέταξε προς χρηματοδότηση το Πράσινο Ταμείο

Αλλάζει το Κυριακοπούλειο Κτίριο της Ιτέας και δέκα Σχολεία


Τη χρηματοδότηση πολύ σημαντικών έργων του Δήμου Δελφών αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020. Πιο συγκεκριμένα ενέταξε στο Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση», το έργο Ανακαίνισης του Κυριακοπούλειου Δημοτικού Κτιρίου Ιτέας, καθώς και την αναβάθμιση των κτιριακών και υπαίθριων χώρων δέκα σχολείων του Δήμου Δελφών. Οι παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 630.000 ευρώ, βάσει της απόφασης του Πράσινού Ταμείου θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 340.240 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.

Η ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης του Κυριακοπούλειου Δημοτικού Κτιρίου Ιτέας θα σημάνει και την επανάχρησή του ως ένας σύγχρονος πολιτιστικός πολυχώρος θεάτρου, κινηματογράφου και Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Δελφών, καθώς μεταξύ άλλων θα γίνει οι εξής σημαντικές παρεμβάσεις:

Στο ισόγειο, το οποίο θα λειτουργήσει ως πολιτιστικός πολυχώρος θεάτρου και κινηματογράφου, θα κατασκευαστεί νέα θεατρική σκηνή, θα γίνει κατασκευή αναβαθμών για την τοποθέτηση νέων καθισμάτων, θα γίνει επίστρωση με πλακάκι μοκέτας, ενώ θα κατασκευαστεί και διακοσμητική ψευδοροφή. Επίσης, θα διαμορφωθούν κατάλληλα οι παρασκηνιακοί χώροι εκατέρωθεν της κεντρικής σκηνής, και ταυτόχρονα θα γίνει προμήθεια του συνόλου του εξοπλισμού που απαιτούν οι χρήσεις του χώρου, αλλά και εύρυθμη λειτουργία αυτού (φωτισμός, ψηφιακή κινηματογραφική μηχανή, συστήματα ήχου και εικόνας, πυροσβεστικός εξοπλισμός, σύστημα αερισμού της αίθουσας κ.α.).

Επιπλέον στο 1ο όροφο θα γίνει διαμόρφωση του χώρου ώστε να λειτουργήσει ως Δημοτικό Ωδείο και Βιβλιοθήκη, ενώ μεταξύ άλλων θα κατασκευαστούν πέντε νέες αίθουσες, χώρος υποδοχής, και γραφείο διδασκόντων, με την τοποθέτηση- επέκταση των υπαρχουσών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων βάσει των νέων αναγκών του κτιρίου. Να σημειωθεί επίσης πως όλοι οι χώροι του κτιρίου θα έχουν εξασφαλισμένη με τις κατάλληλες υποδομές την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ και την εξυπηρέτηση αυτών.

Στο πλαίσιο των έργων που ενέταξε προς χρηματοδότηση το Πράσινο Ταμείο θα γίνει επίσης ενεργειακή, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των παρακάτω σχολικών μονάδων του Δήμου Δελφών.

 • Γυμνάσιο Άμφισσας

 • 1ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας

 • 2ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας

 • Δημοτικό Σχολείο Κίρρας

 • Νηπιαγωγείο Δεσφίνας

 • Λύκειο Γαλαξιδίου

 • Νηπιαγωγείο Γραβιάς

 • Γυμνάσιο – Λύκειο Γραβιάς

 • Δημοτικό Σχολείο Πολυδρόσου

 • Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Δελφών


Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εν λόγω εξέλιξη, η οποία θα αναβαθμίσει- εκσυγχρονίσει το Κυριακοπούλειο Κτίριο της Ιτέας, αλλά και θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα δέκα σχολείων του Δήμου. «Ο Δήμος Δελφών σχεδιάζει με πρόγραμμα και δρομολογεί σημαντικές παρεμβάσεις, η ολοκλήρωση των οποίων θα αποδώσει προς χρήση στους δημότες, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, πολύ σημαντικές υποδομές, όπως αυτή του Κυριακοπούλειου», δήλωσε ο κ. Ταγκαλής, συνεχίζοντας: «Πολιτισμός και Εκπαίδευση αποτελούν βασικούς πυλώνες που ο Δήμος έχει ενσκήψει μέχρι σήμερα δρομολογώντας σημαντικές παρεμβάσεις. Είμαστε ακόμα στην αρχή και είμαστε αισιόδοξοι πως το μέλλον του Δήμου μας, με την ίδια σκληρή δουλειά και χωρίς μεγάλα λόγια, θα είναι πολύ καλύτερο».


Από το Γραφείο Δημάρχου2 σχόλια:

 1. Υπαρχει μελετη και εγκριση(?) αρκετων χιλ. ευρω για το βαψιμο της εκκλησιας Μεταμορφωση του ΣΩΤΗΡΟΣ ? και αν ΝΑΙ ποτε θα ολοκληρωθει η.. γραφειοκρατεια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η εκκλησία της Μεταμορφωσης αν για αυτή μιλάτε δεν θέλει μόνο βάψιμο αλλα διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου τουαλέτες και πολλά άλλα αν θέλουμε να υπάρξει αισθητική

  ΑπάντησηΔιαγραφή