Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (σήμερα) ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΟΣ

         Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ!                                                                                        

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ  ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10!
Όλοι στην κινητοποίηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση  Φωκίδας στις 12:30

ΟΛΜΕ & ΕΛΜΕ Φωκίδας προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση

 

Στηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών μας

που στο νομό μας, όπως και σε  εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα, προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων και  υπερασπίζοντας τα  μορφωτικά  τους δικαιώματα.

Ενώνουμε τη δική μας φωνή με τη δική τους  κραυγή αγωνίας και μαχητικής διεκδίκησης.

Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Μόρφωση και στην Υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας! Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να συγκροτηθούν  τμήματα μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα.

Η κυβέρνηση με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες τον σχεδόν διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς στέλνει την Αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους συλλόγους να βρεθούμε όλοι  κοντά στους μαθητές μας, να μπούμε μπροστά απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών μας. Οι μαθητές έχουν τα συλλογικά τους όργανα, έχουν αυτοτέλεια και το δικαίωμα να επιλέγουν οι ίδιοι τον τρόπο που θα διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

·                 Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της

αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

·                 Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία.

·                 Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων υγειονομικών υλικών (μάσκες, αντισηπτικά, θερμόμετρα κλπ).

·                 Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

·                 Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

·                 Κατάργηση του νόμου Κεραμέως για την Παιδεία και της Τράπεζας Θεμάτων.

·                 Όλοι οι μαθητές και όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Καμία σκέψη για εξ αποστάσεως και κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

·                 Άμεση έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

image.png



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου