Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΔΆΡΔΑΝΟ" - Δελτίον Τύπου



                                 ΑΜΦΙΣΣΑ 09.10.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 102/2020


              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) Δήμου Δελφών


Την Πέμπτη 08/10 πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Δελφών η συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Προεδρεύων ήταν ο Δήμαρχος Δ. Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής και συμμετείχαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Φωκίδας Αντώνιος Μίχας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας Λουκάς Μούτσελος, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιτέας Ανδρέας Μούκας, η Αναπληρώτρια Δασάρχης Άμφισσας Νικολέτα Τομαρά, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Δελφών, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας.

Κατά τη συνεδρίαση του Οργάνου, αρχικά έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την εκδήλωση του καιρικού φαινομένου «ΙΑΝΟΣ» και ο τρόπος αντιμετώπισής τους. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι διενέργησε κοινή αυτοψία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γ. Δελμούζο σε όλες τις πληγείσες Κοινότητες, ενώ ακολούθησε πλήρης καταγραφή και κοστολόγηση των καταστροφών, από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με βάση την οποία ζητήθηκε η οικονομική ενίσχυση από το Υπ. Εσωτερικών ύψους 330.000 €.

Στη συνέχεια αναλύθηκαν διεξοδικά οι συνέργειες, οι αρμοδιότητες και οι κοινές δράσεις που προβλέπονται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» που αποτελεί εξειδίκευση του Σχεδίου Ξενοκράτης στον τομέα των πλημμυρών. Ο Δήμαρχος Δ. Δελφών επανέλαβε τη μεγάλη σημασία που έχει να προχωρήσουν οι μελέτες οριοθέτησης όλων των ρεμάτων από την Περιφέρεια.

Κοινή συνισταμένη των απόψεων των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση ήταν ότι η πρόληψη και ο σωστός συντονισμός είναι τα καλύτερα συστατικά μίας επιτυχημένης αντιμετώπισης, κάθε πιθανού προβλήματος που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.



Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου