Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ : "Στάσου στο ύψος σου!..." (περί Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. ο λόγος)


              ΑΜΦΙΣΣΑ 06.10.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 101/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων

Η ‘Ανανεωτική Δύναμη’ του κ. Παναγιωτόπουλου, του κ. Αναγνωστόπουλου, της κας Ανδρεοπούλου και των λοιπών συμβούλων αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους για προχειρότητα και επικοινωνιακά τρικ στην αντιμετώπιση της Δ.Ε.Υ.Α..

Ποιοι, όμως, ισχυρίζονται τα παραπάνω;

Αυτοί που ουδέποτε έλαβαν υπ΄ όψιν τους τις απόψεις μας, κατά τη σύσταση της Δ.Ε.Υ.Α., όπως και για πολλά άλλα κορυφαία θέματα για το Δήμο.

Αυτοί που ποτέ δεν έκαναν απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της Δ.Ε.Υ.Α..

Αυτοί που δεν κατάφεραν να μειώσουν τους χρόνους ανταπόκρισης στις βλάβες.

Αυτοί που δεν επισκεύασαν ούτε ένα Βιολογικό, ούτε λειτούργησαν κανέναν σωστά.

Αυτοί που δεν αξιοποίησαν τα «ευέλικτα», χρηματοδοτικά εργαλεία και δεν υλοποίησαν ούτε ένα έργο τους.

Αυτοί που δεν μερίμνησαν για την έγκαιρη αποστολή λογαριασμών (καθυστερήσεις επί σειρά ετών) και είσπραξη των οφειλόμενων.

Αυτοί που για μια ακόμα φορά ‘κρύφτηκαν’ από τη χτεσινή συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, αφού έφυγαν.

Και μιλάνε για σοβαρότητα στην αντιμετώπιση κορυφαίων θεμάτων του Δήμου;

Και μας ‘κουνάνε το δάκτυλο’, τη στιγμή που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. και είναι απόλυτα γνώστες της κατάστασης;

Και μας κάνουν μαθήματα Διοίκησης και συμφέροντος της Δ.Ε.Υ.Α., τη στιγμή που οι αναθέσεις την προηγούμενη πενταετία, είχαν καταντήσει ‘βιομηχανία’, επιβαρύνοντας με πολλές χιλιάδες ευρώ το Δήμο;

Και μας εγκαλούν πως στα θέματα νερού και λυμάτων δεν υπάρχει χρόνος ανοχής;

Και χρησιμοποιούν ψευδώς, δηλώσεις του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α., ότι δήθεν τάσσεται υπέρ της συνέχισης; Τις οποίες, φυσικά και διέψευσε εντός Δ.Σ..

Τώρα θυμηθήκατε ότι έχουμε 2 Διυλιστήρια και 6 Βιολογικούς;

Τώρα θυμηθήκατε τη σύσκεψη; όταν τη συστήσατε τη ΔΕΥΑ, γιατί δεν κάνατε το ίδιο;


--Η σύσταση της Δ.Ε.Υ.Α., η Διοίκηση κι η διαχείρισή σας, ήταν το λιγότερο ανεύθυνη και αφερέγγυα, όπως κι οι δηλώσεις σας.

Η παράταξη ‘Πολίτες στο Προσκήνιο’ του κ. Μέγκου, ισχυρίζεται (επειδή ψήφισε τη σύστασή της) ότι η ΔΕΥΑ έβαλε τέλος στην ανεπαρκή λειτουργία των βιολογικών, έβαλε τέλος στη ρεμούλα, έβαλε τέλος στο ρουσφέτι κ.λ.π. και ανησυχεί μήπως γυρίσουμε πίσω…

Αλήθεια είναι, ότι μπήκε τέλος !

Η Δ.Ε.Υ.Α. κ. Μέγκο συστάθηκε από τον κ. Παναγιωτόπουλο το 2017.

Γιατί δεν βελτιώθηκαν τότε οι βιολογικοί, αλλά έγινε επί θητείας μας εδώ και ένα χρόνο;

Γιατί δεν λύνανε άμεσα τα θέματα των αποχετεύσεων και των υδρεύσεων, αλλά έγινε επί θητείας μας εδώ και ένα χρόνο;

Γιατί δεν λύθηκε τότε το ρουσφέτι και η ρεμούλα, αλλά έγινε επί θητείας μας εδώ και ένα χρόνο;

Γιατί δεν είναι θέμα διαδικασιών, αλλά προσώπων κ. Μέγκο και κ.Παναγιωτόπουλε.

Και εμείς αποφασίσαμε να αλλάξουμε. Αποφασίσαμε να εργαστούμε σκληρά.

Και σταματήσαμε το ‘πάρτυ’ των αναθέσεων εκατομμυρίων, τόσο στο Δήμο, όσο και στη Δ.Ε.Υ.Α.. Με έναν απλό τρόπο, σημαντικό όμως στην εφαρμογή, η αξία του οποίου θα φανεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Συστήσαμε το e-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ’.

Ένα link στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, όπου εγγράφεται όποιος επιθυμεί να γίνει προμηθευτής ή πάροχος υπηρεσιών του Δήμου, λαμβάνει την πληροφορία ηλεκτρονικά και δίνει προσφορά ηλεκτρονικά. Πέραν της διαφάνειας, τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου έτους της θητείας μας, οδήγησαν σε εξοικονόμηση άνω των 160.000 €.

Γιατί είναι θέμα πραγματικής βούλησης να παραδεχτούμε το πρόβλημα και να αλλάξουμε. Γιατί είναι θέμα βούλησης να εργαστούμε συνειδητά, λέγοντας την αλήθεια στους συμπολίτες μας.

--Η στάση μας είναι ξεκάθαρη, υπεύθυνη και προς το συμφέρον του Δήμου, όπως κι η διαχείριση που κάνουμε εδώ και 13 μήνες που έχουμε αναλάβει τα ηνία του Δήμου. Μακριά από μας τα τρυκ και τα ‘δήθεν’ διλήμματα, που εντέχνως προσπαθείτε να μας φορτώσετε…

Γνωρίζουμε ότι απαιτείται πλειοψηφία ¾ του Δ.Σ. (ήτοι 25 ψήφοι) για τη λύση της Δ.Ε.Υ.Α.. Γνωρίζουμε ότι δεν τη διαθέτει η παράταξή μας. Και το εισάγουμε προς συζήτηση στο Δ.Σ. και ζητάμε την αναγνώριση του αδιεξόδου στο οποίο οδηγούμαστε, από όλες τις παρατάξεις και τη στήριξη της εισήγησής μας για διάλυση και μεταφορά της (με όλο το προσωπικό) στο Δήμο, ως ανεξάρτητη διεύθυνση. Είναι μονόδρομος.

Επίσης, αναγνωρίζουμε την ανησυχία των Πολιτών στο Προσκήνιο για Νομική υποστήριξη των διαδικασιών, συζήτηση και γνωμοδότηση από το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. (παρ’ ότι δεν προβλέπεται), πριν τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, γι’ αυτό και αναβάλαμε το θέμα στη χτεσινή συνεδρίαση.

--Καλούμε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους Δημοτικούς συμβούλους, χωρίς παρωπίδες και ψευδοπολιτικά συμφέροντα, να αναγνωρίσουν τα διαφαινόμενα αδιέξοδα και να υπερψηφίσουν την εισήγησή μας, ώστε να δώσουν μέλλον λαμπρό στην ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτων και λυμάτων.

--Η μεταφορά της στο Δήμο είναι η μόνη λύση και το πραγματικό δίλημμα που τίθεται είναι:

Οικονομική εξυγίανση, υπηρεσιακή αναδιοργάνωση και σταθερότητα

ή

Συνεχή διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων και αδιέξοδα.


Από το Γραφείο Δημάρχου



2 σχόλια: