Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ

"Τιμής ένεκεν"
  Σε μια λαμπρή, με παρόντες πλήθος δημοσιογράφων-ιδιοκτητών εφημερίδων από όλη την Ελλάδα, αλλά συνάμα και συγκινησιακά φορτισμένη τελετή, ετιμήθη μεταξύ άλλων και ο "δικός" μας δημοσιογράφος και έως προσφάτως ιδιοκτήτης της τοπικής μας εφημερίδος "Ο Αγών της Ιτέας", ο φίλτατος Ηλίας Λύτρας.    Ήταν η επετειακή εκδήλωση της Ενώσεως Δημοσιογράφων-Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου της χώρας μας, η οποία επραγματοποιήθη στην Αθήνα, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Μέγαρον Σαρόγλου - Πλατεία Ρηγίλλης) την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  Η οποία εκδήλωση οργανώθη, με αφορμή την συμπλήρωση 80 ετών από την σύσταση της Ενώσεως.  Κατά την διάρκεια δε της οποίας, ετιμήθησαν αξιόλογα μέλη της, με δημοσιογραφική παρουσία και προσφορά μέσω των εντύπων τους άνω των 50 ετών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων όπως προαναφέραμε και ο Ηλίας Λύτρας.

  Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι, η εφημερίδα "Ο Αγών της Ιτέας", επρωτοκυκλοφόρησε το 1965 με ιδιοκτήτη και συνάμα δημοσιογράφο τον Ηλία Λύτρα και έκτοτε ανελλιπώς για 54 συναπτά έτη, ενημερώνει και κοινοποιεί στο ανά την υφήλιο αναγνωστικό της κοινό, τα πάσης φύσεως οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, αθλητικά και κοινωνικά γενόμενα της πόλεως και της περιοχής μας.  Μέχρι προσφάτως, η κυκλοφορία της εφημερίδος ήταν 15θήμερη, αλλά για πολλούς και ευνοήτους λόγους, τα τελευταία έτη η κυκλοφορία της, έχει μετατραπεί σε μηνιαία.

  Ετιμήθη λοιπόν ο φίλος μας Ηλίας Λύτρας, για την πολυετή παρουσία και προσφορά του στον τόπο μας και η αποδοθείσα σε αυτόν τιμητική διάκριση, ήδη έχει πάρει την θέση της στο γραφείο της εφημερίδος.

  Πλήθος φίλων, αναγνωστών και συνδημοτών του τιμηθέντος, έχουν σπεύσει από ημερών για να συγχαρούν και να ευχηθούν στον Ηλία για την διάκρισή του, ενώ η σεμνότητα του ανδρός, σχεδόν του ...απαγό- ρευσε την δημοσιοποίησή της.  Εμείς όμως θεωρούμε ότι, τα δημόσια συγχαρητήριά μας στον μαχητή δημοσιογράφο-τυπογράφο, είναι το ελάχιστο για αυτά τα 54 έτη προσφοράς του στον τόπο μας.
Φίλε Ηλία Λύτρα, τα Συγχαρητήριά μας!



Το αναμνηστικό Λεύκωμα της Ενώσεως, για την συμπλήρωση 80 ετών από συστάσεώς της.  Το οποίο περιέχει αναφορές, αφιερώματα και φωτογραφίες για τα περιοδικά έντυπα της Ελλάδος με παρουσία στον χώρο, άνω των 50 ετών. Και βεβαίως, υπάρχει και το σχετικό αφιέρωμα για τον "Αγώνα".



  Εδώ ο Ηλίας Λύτρας με τον Γεώργιο Κουκουσούλη, ο οποίος Γεώργιος, κυριολεκτικά έχει κάνει "βουτιά" στο ιστορικό και φωτογραφικό αρχείο του "Αγώνα", με την άδεια και την ευλογία βεβαίως του Ηλία.


3 σχόλια:

  1. Αληθευουν οι φημες περι αναστολης της εκδοσεως της εφημεριδας?? ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΗΛΙΑ ΛΥΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω συνταξιοδοτήσεως, ο Ηλίας Λύτρας μετεβίβασε την ιδιοκτησία της εφημερίδος στον υιό του Γουλιέλμο Λύτρα. Παραμένει όμως ο ίδιος ως συντάκτης και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η εφημερίδα του θα εξακολουθήσει να εκδίδεται, τουλάχιστον μέχρι της "οριστικής απομακρύνσεως" του ιδίου, από τα εγκόσμια...

      Διαγραφή
  2. Του αξίζει κάθε τιμή κι επαινος για την ακαματη συνεισφορά του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή