Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε.ΦΩΚΙΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ





Αθήνα, 20.12.2019

Αυξ.αριθμ. -21-


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ Ν.Ε ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικοί εκπρόσωποί της υπόσχονταν από το 2014 την αναβάθμιση και καλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Στα χρόνια που κυβέρνησαν με την βοήθεια της Διοικήτριας που επέλεξαν το απαξίωσαν εντελώς και «κατάφεραν» να κλείσουν ακόμα και την Παθολογική Κλινική.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν τις εκλογές του Ιουλίου επιχειρούσαν να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους με το επίδομα «άγονων περιοχών» που βεβαίως ποτέ δεν έδωσαν.
Χθες με ανακοίνωσή τους προσπάθησαν για άλλη μια φορά να παραπλανήσουν με ψέματα, αλλά και την απόκρυψη της αλήθειας. Ισχυρίστηκαν ότι οι 7 προκηρυγμένες θέσεις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την αλλαγή της κυβέρνησης μειώθηκαν σε μία Παθολόγου.
Η Αλήθεια είναι η εξής:
Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νοιάστηκε για το Νοσοκομείο. Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν οι ψήφοι. Γι΄αυτό στα πέντε χρόνια που κυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ προκήρυξε θέσεις Ιατρών λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
Με βάση τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, που ίσχυε κατά την προκήρυξη και ισχύει και σήμερα, δεν υπήρχαν 7 οργανικά κενά, αλλά μόνο 3 και συγκεκριμένα: 2 Παθολόγων και 1 Ορθοπαιδικού. Κατά συνέπεια γνώριζαν ότι 4 θέσεις μονίμων Ιατρών από αυτές που προκήρυξαν δεν μπορούσαν να καλυφθούν, επειδή πολύ απλά δεν προβλεπόταν από τον Οργανισμό.
Για τις υπόλοιπες 3 που πράγματι προβλέπονταν, δηλαδή 2 Παθολόγων και 1 Ορθοπαιδικού ζητήθηκε η 1 μόνο του Παθολόγου που πράγματι καλύφθηκε και η 1 του Ορθοπαιδικού.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ αύξησε τις προκηρυχθείσες θέσεις από 904 σε 950. Παρά την αύξηση αυτή όμως, λόγω των πολύ μεγάλων αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, προέβη αναλογικά και για όλα τα Νοσοκομεία της χώρας σε περιορισμό ικανοποίησης των αιτημάτων.
Για το Νοσοκομείο της Άμφισσας δεν εγκρίθηκε, δηλαδή η 1 θέση Ορθοπαιδικού. Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά απέκρυψε την αλήθεια που αποκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης και στον τομέα της Δημόσιας Υγείας στη Φωκίδα.
Ο Υπουργός, οι Υφυπουργοί της Κυβέρνησης και προσωπικά ως Βουλευτής ασχολούμαστε από την πρώτη ημέρα με τα προβλήματα της Υγείας.
Καλύφθηκαν ήδη οι τρέχουσες ανάγκες με πρόσληψη επικουρικών ιατρών.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου θα αποκαταστήσουμε πλήρως την καλή λειτουργία του Ιδρύματος και των Κέντρων Υγείας, θα μεριμνήσουμε για την προμήθεια εξοπλισμού και θα αναμορφώσουμε τον Οργανισμό ώστε με τη νέα προκήρυξη εντός του 2020 να καλύψουμε τις ανάγκες σε Ιατρικό προσωπικό.
Όσο για τον χαρακτηρισμό της ΝΕ περί «άφαντου» βουλευτή μόνο θυμηδία προκάλεσε στους συμπολίτες μας.
Αν όμως επαναληφθούν τέτοιου είδους φληναφήματα, θα αναγκαστώ να απαντήσω με συγκριτικά στοιχεία για την κοινοβουλευτική και πολιτική αντιπροσώπευση του Νομού, σ΄αυτούς που συντάσσουν τις ανακοινώσεις και σε εκείνους που τις υπαγορεύουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικοί του εκπρόσωποι δεν νοιάζονταν ως Κυβέρνηση και συνεχίζουν ως αντιπολίτευση να αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα.
Με ψέματα και με μισές αλήθειες προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους πολίτες.
Αυτοί που 5 χρόνια δεν ασχολήθηκαν σοβαρά και ουσιαστικά με τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του τόπου, ξαφνικά εμφανίζονται ευαίσθητοι.
Ως βουλευτής θα τους απαντώ για όλα.
Δεν θα επιτρέψω την παραπλάνηση.
Θα εξακολουθήσω να ενημερώνω με ειλικρίνεια τους πολίτες.

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ




1 σχόλιο:

  1. Κύριε Μπούγα να απαντάς λιγότερο, να φωτογραφίζεσαι λιγότερο, να προαναγγέλεις λιγότερα, να δικηγορεις ιδιωτικά λογότερο και να κοιτάξεις να κανεις κάτι ουσιαστικό γιά το νομό τον οποίο εκοροσωπείς.Α! Και να κατέβεις απ το καλάμι.Οσο είναι καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή