Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ : ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!...


Θέατρο...
  Με σημερινή ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη "Ανανεωτική Δύναμη" του πρώην δημάρχου Αθ. Παναγιωτόπουλου, στηλιτεύει την επιδειχθείσα τακτική του νυν δημάρχου Παν. Ταγκαλή, κατά την συζήτηση για το θέμα της Πλατείας Θεάτρου Ιτέας, κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Δεκεμβρίου 2019.  
Κατηγορεί ο πρώην τον νυν δήμαρχο, για την μεδόδευσή του στο να συζητηθεί το θέμα, αλλά χωρίς να ...συζητηθεί.  Να υπάρξει εκ μέρους του δημάρχου εισήγηση, αλλά να μην γίνει ...γνωστή στους παρισταμένους συμβούλους, στους παρόντες δημότες και στους θιγομένους περιοίκους της πλατείας.  Και μέμφεται τον δήμαρχο, διότι ενώ ο χρόνος όπως λέγει, πιέζει, εν τούτοις δεν υπάρχουν σοβαροί χειρισμοί εκ μέρους της δημοτικής αρχής, για αυτό το μείζον πρόβλημα του Δήμου Δελφών.


  Και όλα αυτά τα ισχυρίζεται ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος για το ίδιο θέμα όταν "έσκασε" στα χέρια του, δεν έπραξε τα δέοντα ως όφειλε, για να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου και των περιοίκων της Πλατείας Θεάτρου.  Απεναντίας.  Ακόμη και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου 2016, αρνήθηκε ο ίδιος να την εφαρμόσει, "θάβοντάς" την, της οποίας η υλοποίηση θα ήταν το ισχυρότατο διαπραγματευτικό όπλο στην φαρέτρα του Δήμου, για την απαξίωση των διεκδικήσεων των φερομένων ως ιδιοκτητών της Πλατείας.  Και όλοι ενθυμούμαστε την στάση του τότε Δημάρχου στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας, το τι είπε, το τι υπεσχέθη και στην συνέχεια το τι έπραξε για το πρόβλημα.

  Βεβαίως, γιατί δεν αντέδρασε ο ίδιος εντός του Δημοτικού Συμβουλίου για την "τακτική" του Δημάρχου, όντας ενημερωμένος προ πολού για το θέμα, καταγγέλοντας την κωλυσιεργία και την αναβλητικότητά του εντός της αιθούσης, αλλά επροτίμησε την εκ του ασφαλούς γραπτή (επικοινωνιακή) καταγγελία περί μη γνωστοποιήσεως της εισηγήσεως του Δημάρχου;  Ωσάν το αιτούμενο να ήταν η εισήγηση και όχι η αντιμετώπιση του προβλήματος...
  Όσον αφορά τον Δήμαρχο, ήταν λάθος του η μεταφορά του θέματος στις καλένδες και η άρνηση αντιμετωπίσεώς του.  Και μάλιστα όταν είχε ο ίδιος ζητήσει χρόνο για την πλήρη ενημέρωση και την προετοιμασίας του, δίνοντας την εντύπωση στους περιοίκους της πλατείας (οι οποίοι είχαν παρευρεθεί μαζικά στο Δημοτικό Συμβούλιο), ότι ο Δήμος είναι αποφασισμένος να δώσει λύση στο πρόβλημα και ότι είναι μαζί τους.

Εν ολίγοις : Παράσταση για δυο!...

****************************  
ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 20.12.2019 (ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ)
   Τα συμπεράσματά μας από τη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου δεν είναι ευχάριστα, τουλάχιστον όσον αφορά στη θεσμική διαχείριση των μεγάλων ζητημάτων.
   Από διαρροές της επομένης ημέρας στον φιλικό Τύπο μαθαίνουμε ότι ο κ. Δήμαρχος είχε έτοιμη εισήγηση για την ουσία του ζητήματος «Πλατεία Θεάτρου», την οποία όμως δεν την είχε δημοσιεύσει ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα και κρατούσε σκόπιμα το Συμβούλιο σε πλήρη άγνοια.
   Από την αρχή της συζήτησης εμείς τονίσαμε ότι είναι άτοπο και αντιθεσμικό να καλείται σε συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο και να μην υπάρχει βάση συζήτησης, δηλαδή μια εισήγηση από τη δημοτική αρχή, που χειρίζεται αποκλειστικά το φλέγον αυτό ζήτημα, συνεργάζεται με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους νομικούς μας παραστάτες και συνομιλεί με τους αντιδίκους.
   Ζητήσαμε να μην υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός του Σώματος (όπως δυστυχώς φαίνεται ότι είχε σχεδιαστεί να γίνει…) και να έλθει το ζήτημα προς λήψη απόφασης, αφού όμως πρώτα θα υπάρξει μια πλήρης και γραπτή πρόταση – εισήγηση της δημοτικής αρχής και αφού δοθεί επαρκής χρόνος στις δημοτικές παρατάξεις και στους ενδιαφερόμενους συνδημότες μας να αξιολογήσουν την πρόταση αυτή.
   Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί αντίστοιχα σοβαρούς χειρισμούς απ’ όλους, ιδίως όμως από την έχουσα την κύρια ευθύνη δημοτική αρχή.
   Επισημαίνουμε τέλος ότι ο χρόνος πιέζει και συνεπώς χρειάζονται άμεσες ενέργειες και αποφάσεις.
------------------------------
Άμφισσα, 23 Δεκεμβρίου 2019
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της
 «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»
Παναγιωτόπουλος Θανάσης
Αγγελόπουλος Άρης
Αναγνωστάκου Σοφία
Αναγνωστόπουλος Λουκάς
Ανδρεοπούλου Μαίρη
Κυριακίδης Αλέξανδρος
Κώνστα Κρυσταλλία
Μίχος Νεκτάριος
Ραβάνης Δημήτρης
Τσονάκας Θανάσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου