Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Κ.ΑΠ.Η. (Ιτέας-Αμφίσσης) ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ


                                                                                             ΑΜΦΙΣΣΑ 05.12.2019
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Α.Δ.Τ.: 30/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των μελών
των Κ.Α.Π.Η.  Άμφισσας και Ιτέας
Ο Δήμος Δελφών… Δήμος Πρόνοιας

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Δήμου Δελφών, συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην υλοποίηση του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Ηλικιωμένων Ατόμων- ΗΠΙΟΝΗ.
Στόχευση του προγράμματος για το 2019 είναι η Πρόληψη και Διαχείριση των Αισθητηριακών Διαταραχών- Όραση και Ακοή, και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω. Για την εφαρμογή του και με την συνεργασία της Ομάδας Επαγγελματιών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Δελφών δύο δράσεις-εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση μελών Κ.Α.Π.Η., η πρώτη στη Δ.Ε. Ιτέας στις 26 Νοεμβρίου στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο και η δεύτερη στη Δ.Ε. Άμφισσας στις 3 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εισηγητές ήταν οι κ.κ. Αναστάσιος Μουράντ, Διευθυντής Οφθαλμίατρος, Αικατερίνη Σταματοπούλου, Αγροτικός Ιατρός Π.Ι. Καστελλίων, Ιβάν Μπάνκοβ, ΠΕ Ψυχολόγος ΚΕΦΙΑΠ, Αναστασία Παράσχου, ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών ΚΕΦΙΑΠ και Νίκη Γαλάτου, ΤΕΜSc Νοσηλεύτρια, Τομεάρχης Χειρουργικού Τομέα Γ.Ν. Άμφισσας. Το σύνολο των τοποθετήσεων προσέγγισε με τρόπο κατανοητό στα συμμετέχοντα μέλη των Κ.Α.Π.Η. το θέμα των αισθητηριακών διαταραχών, της όρασης και της ακοής, τόσο από ιατρικής πλευράς, όσο και από την κοινωνιολογική και ψυχολογική διάστασή τους. Η συμμετοχή των μελών των Κ.Α.Π.Η. ήταν μεγάλη, ενώ δείγμα του ενδιαφέροντος που προκάλεσαν οι εκδηλώσεις είναι και οι συζητήσεις που αναπτύχθηκαν με τους εισηγητές επί των θεμάτων που αναπτύχθηκαν.
Ο Δήμος Δελφών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στέκεται αρωγός των ενεργειών που στόχο έχουν την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας. Παράλληλα δίνει ιδιαίτερη σημασία στις δομές που σχετίζονται με ομάδες πολιτών οι οποίες χρίζουν της υποστήριξής του. Ο Δήμος Δελφών θα πρέπει να είναι και είναι ένας Δήμος Πρόνοιας, υπηρετώντας στο έπακρο και το συγκεκριμένο ρόλο του, όντας άλλωστε ο πρώτος φορέας του κράτους στον οποίο η κοινωνία ακουμπά για την ανακούφιση των προβλημάτων της.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου