Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Ε.Κ. ΦΩΚΙΔΟΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

Καταγγελία για την προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τις διαδηλώσεις
Ακόμα μια σκηνή προσθέτει η κυβέρνηση της ΝΔ στο αντιλαϊκό της έργο με την ονομασία «Νόμος και τάξη». Αυτή τη φορά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων. Σκοπεύουν να περιορίσουν κάθε δυνατότητα αντίδρασης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική τους και στις ορέξεις του κεφαλαίου.
Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και των απεργιών αποτέλεσε διαχρονικά διακαή πόθο των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών τον οποίο η κυβέρνηση εκπληρώνει νομοθετώντας σε συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Θέλουν τα σωματεία να μην αντιστέκονται, να μην αγωνίζονται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική τους που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, το  φοροληστρικό για τους εργαζόμενους νομοσχέδιο και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό για το 2020.
Παράλληλα ενεργοποιούν και τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό με την βοήθεια των ΜΜΕ παρουσιάζοντας τον θύτη ως θύμα, ότι οι διαδηλώσεις φταίνε για το λουκέτο στα μικρομάγαζα και όχι η δική τους πολιτική με τους δυσβάστακτους φόρους που οδηγεί στην απόγνωση χιλιάδες μικρούς εμπόρους σε όλη την χωρά.
Λογαριάζουν όμως χωρίς τον «ξενοδόχο»,
Τους λέμε ότι τα σωματεία και οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο και σε γυάλα.  Δε πρόκειται να ζητήσουμε άδεια από καμία κυβέρνηση και κανένα αφεντικό για να διαδηλώνουμε απέναντι τους. 

Το Δ.Σ.

1 σχόλιο:

  1. Εργατουπαλληλοι...γραψτε καλύτερα σχετο υπαλληλοι,γιατί σχετοι εργάτες δεν υπάρχουν πια.
    Εκτός βέβαια αν αντιπροσωπευετε κ τους μη Έλληνες που φρόντισαν τα μεγάλα αφεντικά να σας φέρουν για να ξεκουραστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή