Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

Τρίτη 24 - 9 - 2019
Πριν από μερικές ημέρες                               Σήμερα
   Σε εκείνο το σημείο της παραλιακής λεωφόρου της πόλεώς μας, νοτίως του τότε "Σινέ Ιτιά" των επιχειρηματιών Ψιμούλη (εξ Αμφίσσης) και Ταρναρά (εξ Ιτέας) και νυν λειτουργούντος από ετών ως αρτοποιείου Κωτούλα, είχε δημιουργηθεί ένα περίπτερο, του οποίου την άδεια είχε εγκρίνει ο τότε διορισμένος από την κυβέρνηση Καραμανλή Νομάρχης Φωκίδος, ονόματι Σαμπατακάκης.  Ήταν περί το τέλος της 10ετίας του 1950 και ο ελέω "Ε.Ρ.Ε." Νομάρχης, ενέκρινε ότι ήθελε, για όποιον ήθελε και όπου ήθελε.  Έτσι λοιπόν, το εκεί δημιουργηθέν περίπτερο, το κατασκευασθέν σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής, ενεκρίθη και εδόθη προς χρήση στον πρώτον "ιδιοκτήτη" του, ονόματι Αντώνιο Κ. Κονδύλη εξ Ιτέας.

  Ως γνωστόν, οι άδειες για την λειτουργία περιπτέρων, διέπονται από ένα ειδικό καθεστώς και ένας από τους περιορισμούς της είναι ότι, η χρονική παράταση της ισχύος της είναι δυνατή, εφ' όσον εξακολουθεί να παραμένει προς χρήση ως επιχείρηση, σε μέλος της οικογενείας του αρχικού ευεργετηθέντος.  Σε διαφορετική περίπτωση, ανακαλείται και το περίπτερο κατεδαφίζεται.

  Αυτό έγινε και με το συγκεκριμένο περίπτερο.  Μετά από κάποιες "μεταβιβάσεις", εξέλιπε το ενδιαφέρον για την συνέχιση της λειτουργίας του, με αποτέλεσμα να εκτελεσθεί εχθές και σήμερα, η απόφαση για την απομάκρυνσή του από εκείνου του σημείου.  Συνεργείο του Δήμου κατ' αρχάς (εχθές) το αποψίλωσε και σήμερα το γερανοφόρο όχημα επιχείρησε να το ανασηκώσει και να το μεταφέρει, αλλά η μικρή μεταλλική κατασκευή δεν άντεξε και διελύθη, με αποτέλεσμα να φορτωθεί στο φορτηγό σε κομμάτια.  
Αυτό ήταν και το τέλος του. 


6 σχόλια:

  1. Πρωτον,πρόσεχε μην δαγκώσεις την γλώσσα σου γιατί θα δηλητηριαστεις κ δεύτερον άνοιξε τα ματάκια σου τα γεμάτα ιδεολογικές τσιμπλες κ κοίτα γύρω σου την κατασταση της παραλίας κ πες μας ποιος έδωσε άδεια σε όλους αυτούς που έχουν καταλάβει 'εξ εφοδου'ολο το παραλιακό μέτωπο στήνοντας ο καθένας την παράγκα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριολεκτικά, αντίληψη και επίπεδο περιπτέρου!...

      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ.

      Διαγραφή
  2. Λογοτέχνης είσαι,αυτό να λέγεται...τι την θέλεις την πολιτική όμως,μόνο ταραχή μπορεί να προσφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι πολιτικό σχόλιο έκανε σε αυτή την ανάρτηση ο Επίκουρος;
    Για τη δεκαετία του 1950; Πως λύνανε και δένανε κατά το δοκούν; Όλοι το ξέρουν και κανείς δεν το αμφισβητεί. Τι πάθατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολιτικος σχολιασμός υπάρχει κ είναι κ εμπαθής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή