Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.ΦΩΚΙΔΟΣ





ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ <<ΓΥΨΟ>> ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΡΙΤΗ 24/9/2019 ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ 10:30πμ ΑΜΦΙΣΣΑ

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παίρνοντας στα χέρια της την αντεργατική σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, ετοιμάζει χτύπημα απέναντι στην οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα. Περπατώντας στο δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου τώρα ετοιμάζει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων και συνδικάτων και την παρεμπόδιση των απεργιών, με εργαλείο την εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης για απεργία.

Σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Θα βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει «ενοχλητικές φωνές», θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως τις γενικές συνελεύσεις.

Δεν πάνε λίγες μέρες που η κυβέρνηση κατήργησε το νόμο για την αιτιολόγηση των απολύσεων επικαλουμένη ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τους απολυόμενους από τον επόμενο εργοδότη που θα έχει πλήρη ενημέρωση για το λόγο απόλυσης τους και έτσι δε θα βρίσκουν δουλειά. Τώρα η κυβέρνηση θέλει να δώσει στην εργοδοσία τον πλήρη φάκελο όλων των εργαζομένων μέσα σε ένα απλό ηλεκτρονικό αρχείο. Ποιοι εργαζόμενοι είναι μέλη συνδικάτων, αν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, αν διαμαρτυρηθήκαν γιατί μένουν απλήρωτοι, αν αγωνιστήκαν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας που θέλει να διασφαλίσει «σιγή νεκροταφείου». Συνδέεται με την όξυνση της επίθεσης ενάντια σε όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής γιατί έχουν να υλοποιήσουν σκληρά αντεργατικά μέτρα.

Η επίκληση της δημοκρατίας, της καλής και μαζικής λειτουργίας των συνδικάτων είναι ένα τεράστιο παραμύθι που χρησιμοποίησε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι τόση η δημοκρατία που μας έχουν σερβίρει που κοντεύει να «μας βγει από τις μύτες και τα αυτιά μας». Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά όλοι οι εργαζόμενοι τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς.

Για να υπερασπιστεί κανείς τα «αυτονόητα» δικαιώματα του, τις ανάγκες του, πρέπει να προσπεράσει χίλιες δυσκολίες, τρομοκρατία, και την παρέμβαση της εργοδοσίας.

Με κατασταλτικά μέτρα επιχειρείται να φιμωθούν οι εργαζόμενοι, να μπει ο «αστυφύλακας»μέσα στα συνδικάτα να ελέγχει τους αγώνες και το περιεχόμενο τους όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.

Η στήριξη στην πολιτική «Νόμος και Τάξη», στην καταστολή των αγώνων που δίνει η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ πρέπει να βρει απάντηση με την αγωνιστική στάση από όλους τους εργαζομένους, τίμιους συνδικαλιστές και συνδικάτα.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου