Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΑΣ ΟΜΟΡΦΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ (Κίρρα) - Φωτογραφίες

Στην μνήμη ενός Αρχαγγέλλου
  Επραγματοποιήθη εχθές αργά το απόγευμα, η λειτουργία του εσπερινού στον ιδιόκτητο ναΐσκο του Μιχάλη Τσιμίνου στην Κίρρα, τον οποίον εσπερινό παρακολούθησαν, πλήθος συγγενών και φίλων της οικογενείας, καθώς και μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής. Σήμερα δε το πρωΐ, ετελέσθη και λειτουργία, λόγω του ότι ο μικρός ναός, είναι αφιερωμένος στον αρχάγγελλο Μιχαήλ, την μνήμη του οποίου εορτάζει στις 6 Σεπτεμβρίου η Ορθόδοξος Εκκλησία.
   Μετά από το τελετουργικόν του εχθεσινού εσπερινού, ακολούθησε αρτοκλασία στον αύλειο χώρο του ναΐσκου, μετά το πέρας της οποίας, ο ιδιοκτήτης του, προσέφερε στους παραυρεθέντες, αναψυκτικά και γλυκίσματα.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Τοπική Κοινότητα Κίρρας, είχε προσφέρει άρτους για την εχθεσινή αρτοκλασία και στην τελετή παρευρέθη και η νεοεκλεγείσα Πρόεδρός της, εκπροσωπώντας και τα υπόλοιπα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.  Πράξη για την οποία την ευχαρίστησε γραπτώς ο ιδιοκτήτης του ναΐσκου και το οποίον ευχαριστήριο ανέγνωσε στο εκκλησίασμα, ο λειτουργών ιερέας.

  Ένα όμορφο βράδυ εχθές.  Με έναν δροσερόν αλλά ανεπαίσθητο άνεμο, να καθιστά απολαυστική την παραμονή των επισκεπτών σ' εκείνο το πευκόφυτο σημείο.  Ενώ η εμφανισθείσα ημισέληνος, είχεν ασημοχρωματίσει ολόκληρον τον κόλπο της Ιτέας, δίνοντας την εντύπωση ότι η ολόφωτη βόρεια ακτογραμμή της Πελοποννήσου, είναι μια "δρασκελιά" δρόμος, κατά τον νότο.

Κι όλα ήσαν καλά.  Όμορφα, πεντακάθαρα, περιποιημένα και τακτοποιημένα, καθώς έπρεπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου