Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Δήμου Δελφών) : ΠΕΡΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΘΟΝΙΑΣ -Δελτίο Τύπου

Ταλίν Εσθονίας
Αντί του Κοντονή

   Διευκρίνιση : Το παρακάτω αναφερόμενο ως Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, είναι το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στην Σουηδία, το οποίο εδράζεται στην Στοκχόλμη και λειτουργεί με Έλληνες υπαλλήλους του ΥΠΟΤ.
Θεωρητικά οι περιοχές στις οποίες έχει την δυνατότητα να προβάλει το ελληνικό τουριστικό προϊόν, είναι η Σουηδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Δανία (Σκανδιναβία) καθώς και η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία (Βαλτική).
*****************

   Μια παρέα 4 νέων ανθρώπων από την μακρινή και βόρεια Εσθονία, μαζί με την Ελληνίδα υπάλληλο του γραφείου του ΕΟΤ στην Σουηδία , έκαναν μια εκδρομή στην χώρα μας και μετά από την περιήγησή τους σε Αθήνα και σε νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου, βρέθηκαν και στους Δελφούς. Αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι, είναι ένα περιοδεύον ανά την υφήλιο τηλεοπτικό συνεργείο και ασχολείται με την κινηματογράφηση τουριστικών προορισμών. Είναι κάτι σαν τον γνωστό και στην περιοχή μας “Happy Traveller”  ή στην πιο σοβαρή έκδοση, κάτι σαν την περιοδεύουσα, επίσης ανά την υφήλιο Μαριάννα Τσόκλη
Με το ίδιο αντικείμενο βεβαίως, υπάρχουν αρκετά συνεργεία λήψεων, τόσον στην Ελλάδα, όσον και στο εξωτερικό. Τα δε “επεισόδια” αυτών των περιηγήσεων, εάν δεν έγιναν με εντολή και έξοδα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, πωλούνται από τους παραγωγούς του εγχειρήματος, σε διαφόρους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και σε ιστοσελίδες ασχολούμενες με τον τουρισμό.
   Επίσης είναι γνωστό, ότι στον παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, καταφθάνουν συνεχώς και άνευ προσκλήσεως ή φιλοξενίας, πλείστα τηλεοπτικά συνεργεία από όλον τον κόσμο, απαθανατίζοντας και μεταφέροντας στους τηλεθεατές τους, εικόνες, από τον ναό του Απόλλωνος, το Θέατρο, τον θόλο της Προναίας Αθηνάς και το μεγαλοπρεπές Μουσείο των Δελφών. Κι αυτό επαναλαμβάνεται από δεκαετιών, ελπίζουμε δε ότι θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται και στο διηνεκές. Διότι οι Δελφοί είναι ένα από τα παγκόσμια και αιώνια σύμβολα του ελληνισμού.
   Τα μέλη του συγκεκριμένου τηλεοπτικού συνεργείου από την Εσθονία, κατά την διάρκεια των λήψεων στους Δελφούς, συναντήθηκαν και με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Δελφών, ενώ μετά από την αναχώρησή τους, απέστειλαν στον Δήμο Δελφών επιστολή, με τις εντυπώσεις τους για την επίσκεψή τους στους Δελφούς. Κάτι σαν “όλα ήσαν όμορφα, όμορφα...”

   Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού, αυτό θεωρείται ωσάν μια επιτυχία “στα πλαίσια του προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Δελφών”. Και αυτού του επιπέδου η επιτυχία (δηλ. το να έρθει ένα τηλεοπτικό συνεργείο από μια μικρή χώρα και να πραγματοποιήσει λήψεις από τον αρχαιολογικό χώρο και από την προετοιμασία παραδοσιακής συνταγής στους Δελφούς), πάντα σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού, πρέπει να γνωστοποιηθεί στο “κοινό” του Δήμου Δελφών. 
Διότι ως γνωστόν, η Εσθονία δεν είναι ωσάν την Κίνα...
Για αυτό και το παρακάτω αναδημοσιευόμενο Δελτίο Τύπου.

*********************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                           Δελφοί 13-09-2017
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Δελφών για το 2017 με στόχο στο άνοιγμα νέων αγορών και την προβολή του προορισμού σε αυτές, πραγματοποιήσαμε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας.

Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, τηλεοπτικό συνεργείο του Κρατικού Τηλεοπτικού Καναλιού της Εσθονίας (ETV) αποτελούμενο από (4) άτομα, τα οποία συνόδευσε η κ. Αλεξάνδρα Σαραντίδη, υπάλληλος του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας, πραγματοποίησε επίσκεψη για λήψεις της
δημοφιλούς εκπομπής  «Τravelwith me» ( http://etv.err.ee/l/meelelahutus/reisile_minuga )  η οποία προβάλλεται σε χρόνο υψηλής τηλεθέασης (prime time) συγκεκριμένα στις 20:00 το βράδυ με ποσοστό τηλεθέασης 32,7 %.
Η εκπομπή προβάλλεται ήδη στο κανάλι για (8) συνεχόμενα χρόνια με μεγάλη επιτυχία.
Με τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, Δελφούς και Νησιά Αργοσαρωνικού θα προβληθούν (2) φιλμ των 25’ λεπτών έκαστο τον Νοέμβριο 2017, δηλαδή σχεδόν άμεσα μετά τα γυρίσματα.
Οι παραγωγοί της εκπομπής Tiina Park (Παραγωγός του Καναλιού), Prof. Linnar Priimägi (Παρουσιαστής), Manfred Vainokivi (Κάμεραμαν) & Liina Hermaküla (Συντάκτης Πολυμέσων), πραγματοποίησαν γυρίσματα στην πόλη των Δελφών, συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Δελφών για μια σύντομη ενημέρωση για το προφίλ του προορισμού, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν γύρισμα με την παρασκευή τοπικής παραδοσιακής συνταγής, στη VILLA SYMPOSIO στους Δελφούς.

Με την υπ’αριθμ 20721/12.9.2017 εισερχόμενη αλληλογραφία ο Δήμος Δελφών έγινε αποδέκτης των ευχαριστιών και των εξαιρετικών εντυπώσεων που αποκόμισε η Εσθονική αποστολή .(Οι Δελφοί  ήταν απο τα πιο δυνατά σημεία του όλου ταξιδιού και είμαστε ευγνώμονες που συνεργαστήκατε τόσο άψογα μαζί μας.  
Ηταν όλα μια εξαίσια εμπειρία για το τηλεοπτικό κανάλι και έφυγαν πάρα πολυ ικανοποιημένοι και εντυπωσιασμένοι με καλό υλικό…)


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ

     ΚΟΤΣΑΝΟΥ – ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφ' όσον όπως λέτε το γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας είναι ελληνική υπηρεσία, άρα οι υπάλληλοί του πληρώνονται για να βοηθήσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, τι σημαίνει αρχίσαμε συνεργασία που λέει η πρόεδρος της Επιτροπής; Μας δουλεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απορία:Η πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής σε ποιά γλώσσα συννενοήθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή