Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

                                                   Καλημέρα!

  " Ένας δροσερός Σεπτέμβρης ήρθε στην ζωή μας. Ένας Σεπτέμβρης όπως αξίζει, όπως τον έχουμε συνηθίσει από καταβολής ετούτης εδώ της βρεχάμενης από τον Κορινθιακό μεριάς της Ρούμελης : Λαμπερός και δροσερός νωρίς το πρωί σαν Απρίλης, ζεστός το μεσημέρι και τ’ απόγευμα σαν Αύγουστος και με την δροσιά να γίνεται έως και ψυχρούλα με το που πέφτει ο ήλιος.

  Καλημέρα απ’ το χωριό μου, την Ιτέα. Με την “Άρτεμη” (ή μήπως ήταν η “Αθηνά’;... δεν πρόσεξα) νάχει πλευρίσει τον μώλο απ’ τα ανατολικά και καμιά πενηνταριά αλλόγλωσσους και μεγαλωμένους νοματαίους, νάχουν ξαμοληθεί στους δρόμους και στα μαγαζιά της παραλιακής, φορώντας κοντοσώβρακα, κοντομάνικα και πέδιλα, καλημερίζοντας καλοδιάθετα όλον τον κόσμο.

  Ένα πανέμορφο ζεστό και ηλιοφώτιστο πρωινό ετούτης εδώ της σημερινής και πρώτης Δευτέρας του φετεινού Σεπτέμβρη. Μια μέρα σαν αυτές που ζούσαμε οι παλιοί μετά τ’ Άϊ-Γιαννιού το πανηγύρι, με φροντίδες για τα σχολικά και προετοιμασίες για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Αλλά με το μυαλό στο καλοκαίρι που πέρασε, αλλά και που δεν θέλαμε να τελειώσει.
Καλημέρα!..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου