Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ : ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΠΤΩΣΗ!...

Κύττα ποιός μιλάει!...

   “Ετούτο εδώ είναι βαρύ. Βαρύ κι ασήκωτο για μπορέσω να το χωνέψω. Για αυτό και με τυραννάει στο μυαλό και δεν μ’ αφήνει ούτε να ησυχάσω, ούτε να κοιμηθώ, απ’ τ’ απόγεμα πού'γινε. Κι έκατσα νυχτιάτικα να βγάλω απάνω στο χαρτί το άχτι μου, μπας και ξαλαφρώσω λίγο και καταφέρω να βαρύνουν τα βλέφαρά μου, χαρίζοντάς μου τον ύπνο.
   Τετάρτη εχθές κι όπως είχε γραφεί, θα γινόταν Τοπικό Συμβούλιο στην Ιτέα, με τα θέματα πούχε φέρει για συζήτηση ο Πρόεδρος, νάναι ...φωτιά και λαύρα για το μέλλον ετούτης εδώ της πόλης.
Από χρήση μουσικής μέχρι τις πρωϊνές ώρες σε 2 μαγαζιά της παραλιακής, μέχρι parking και πεζοδρόμια μπροστά από σπίτια!... Θα συζητούσαν λέει και για την αίτηση κάποιου δημότη, για το Τεχνικό πρόγραμμα της Κοινότητας, το οποίο δεν έχει ακόμα “οραματιστεί” σύμφωνα με τις ανάγκες του χωριού μας, ούτε η Τεχνική Υπηρεσία, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο Πρόεδρος και οι ντόπιοι Τοπικοί Σύμβουλοι!... Δεν θα συζητούσαν ούτε για την βρώμα της πόλης, ούτε για τις λακκούβες και τα σκοτάδια, ούτε για τους γύφτους και τόσα άλλα που κρατάνε αλυσοδεμένη και καταπληγωμένη εδώ κι εφτά χρόνια την Ιτέα, ούτε και βεβαίως με το αίτημα όλων των Συμβούλων να τους πληροφορήσει ο Πρόεδρος για το τι έκανε για τόσα άλλα προηγούμενα και αποφασισμένα θέματα. Τέτοια οργάνωση! 
 Συγκλονιστικά πράματα σου λέω, που το Συμβούλιο θα έκρινε μέσα από αυτά τα ζητήματα, αν θα πάμε σαν Κοινότητα ένα βήμα (μπορεί και δυο) μπροστά, ή αν θάπρεπε να μείνουμε εκεί που είμαστε τώρα, προσκυνητές, υποταγμένοι κι ευχαριστημένοι, στον τοπικό Βεζίρη της Καταλανικής πρωτεύουσας.

  Δυό Σύμβουλοι σκάσανε μύτη στο Συμβούλιο και μαζί με τον Πρόεδρο είχανε απαρτία για ν’ αποφασίσουν για όλα αυτά. Και τότε, με το που άρχισε η συνεδρίαση και με την αντιδήμαρχο να μπαινοβγαίνει διακριτικά στην αίθουσα, άρχισε ο Πρόεδρος να βγάζει τον πόνο του στρεφόμενος κατά πάντων για το κάζο και το κράξιμο που του κάνανε όλοι στο προηγούμενο συμβούλιο. Άρχισε να υπερασπίζεται το “έργο” του και την εμμονή του στο να συγκατοικήσουμε με τους Γύφτους, καθώς επίσης και την απόφασή του στο να παραμείνει Πρόεδρος μέχρι τον Δεκέμβρη του ‘19, διαβάζοντας το λογίδριό του μέσα από 3 φύλλα σημειώσεων για να μην κάνει κανένα λάθος...
   Κι ενώ θα μπορούσε κανένας να διασκεδάζει ακούγοντας τον Αμερικάνο να προσπαθεί να πείσει τους παριστάμενους (2 Σύμβουλοι, η γραμματέας, 2 ακροατές συν η αντιδήμαρχος) ότι η ανυπαρξία του ως Προέδρου, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ...η προίκα της Ιτέας, δεν θα μπορούσε όμως κανένας να χωνέψει την άποψή του, ότι δήθεν οι επιθέσεις στο πρόσωπό του είναι επιθέσεις κατά της Δημοκρατίας!...

Και ποιός το λέει αυτό: Ο άνθρωπος που έχει αγνοήσει (από μόνος του;) αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, ο άνθρωπος που αρνείται να απολογηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο για ενέργειές του, που αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις του Τοπικού, αυτός που δεν ξέρει το τι γίνεται στο χωριό μας και δεν καταλαβαίνει ποιές είναι οι ανάγκες του, ακόμα κι αν του τα λένε όλοι οι Σύμβουλοι. Ο άνθρωπος που πηγαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίζει αντίθετα με τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου (π.χ. αύξηση στα τέλη καθαριότητας), ο άνθρωπος που αρνείται την εφαρμογή του νόμου για τον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου (μέχρι και καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση έγινε από όλους του Τοπικούς Συμβούλους) και τέλος ο άνθρωπος που αρνείται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας όπως επιβάλλεται και προβλέπεται από τον Καλλικρατικό νόμο!
   Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, μας έκανε κήρυγμα για το τι σημαίνει Δημοκρατία και για το ποιός ανάμεσα σ’ αυτόν και όλους τους άλλους, την υπερασπίζεται...

   Μετά το τέλος της αρλουμπολογίας του δήθεν Προέδρου της Κοινότητας Ιτέας, ο Τ.Σ. Αναστάσιος Μέγκος του ζήτησε να ενημερώσει το Συμβούλιο για το τι έκανε για την υλοποίηση των αποφάσεων που είχαν παρθεί στο προηγούμενο Συμβούλιο. Και επειδή ο Πρόεδρος (δημοκρατικά) αρνήθηκε να απαντήσει, ο μεν Μέγκος αποχώρησε, το δε Συμβούλιο διαλύθηκε!... Διαλύθηκε πριν προλάβει να ρωτήσει τον Πρόεδρο τα αναπάντητα, η Τ.Σ. Μαρία Καλπούζου.   Διαλύθηκε προτού καν εκφωνηθεί η ημερήσια διάταξη...  Κακομοίρα Ιτέα, διαλύθηκες...

Κυρίες και Κύριοι ψηφοφόροι και δημότες ετούτης εδώ της πόλης. Αυτόν διαλέξαμε, αυτός μας αξίζει. Για αυτό λοιπόν, ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!...

Σα να ηρέμησα λίγο. Σα να ξεθύμανα.
Καληνύχτα..."   
 

 

2 σχόλια:

 1. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά ο αναφερόμενος δεν ψηφίστηκε και έγινε ότι έγινε στο δήμο Ιτέας? Αυτό δεν είναι δημοκρατικό? Εσείς πιστεύετε ότι όποτε δε μας αρέσει κάποιος τον γκρεμίζουμε ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος και αυτό το λέτε δημοκρατικό? Επίσης στα Ελληνικά το "κύττα" είναι κοίτα (δες) για να είμαστε δίκαιοι!
  Ένας κάτοικος Ιτέας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ισχύον δημοκρατικό σύστημα (ευτυχώς ακόμη) δίνει την δυνατότητα να "αποσύρεται" ο επικρατήσας κάποιων εκλογών, εάν τα έργα και οι πράξεις του κατά την διάρκεια της θητείας του, είναι επισφαλείς για το κοινωνικό σύνολο το οποίο τον εξέλεξε. Και αυτό έχει γίνει κατ' επανάληψη στην Ελλάδα (πρόσφατες Κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά, όπως και η πρόσφατη Δημαρχία Φουσέκη).
   Το ρήμα κυττάζω γράφεται (ή τουλάχιστον γραφόταν) με "υ" και δυο "τ" και προέρχεται από το ρήμα κύπτω-κυπτάζω δηλαδή σκύβω με προσοχή για να παρατηρήσω (για να ειδώ) κάτι.
   Το ρήμα κοιτάζω με "οι" και ένα "τ" προέρχεται από την λέξη "κοίτη" δηλαδή πυθμένας του ποταμού. Εξ ού και οι λέξεις κοιτών (αίθουσα ύπνου) και ομόκοιτοι (στο ίδιο κρεββάτι) και βεβαίως το ρήμα κοιμάμαι.
   Με την ανάμιξη απλής καθαρευούσης και δημοτικής, όλα πλέον είναι επιτρεπτά, λένε οι γλωσσολόγοι.

   Διαγραφή