Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

"ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


              ΑΜΦΙΣΣΑ, 01/09/2017
                                
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ανακοίνωση προς τους συλλογικούς φορείς
για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
EUROPEANMOBILITY WEEK 2017
Ισότιμη Μεταχείριση: Πολιτισμός και Πρόοδος
“Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα”».
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας πρόκειται να συμμετάσχει φέτος, για πρώτη φορά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότη- τας,  από 16-22 Σεπτεμβρίου 2017, με εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στην έδρα του Δήμου μας, την Άμφισσα.
 Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η 22 Σεπτεμβρίου 2017, « Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο », κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2017, έχει επιλεγεί ως θέμα το «Ισότιμη Μεταχείριση: Πολιτισμός και Πρόοδος  “Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα”» .
Εκτός από τις τοπικές αρχές για δεύτερη συνεχή χρονιά μπορούν επιπλέον , όλοι οι ενεργοί πολίτες, σύλλογοι, ΜΚΟ, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κ.λπ. να συμμετέχουν με τις δράσεις τους, εγγράφοντας τες στη διεύθυνση http://www.mobilityweek.eu/about-mobilityactions/  .
Επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=879&language=el-GR   και στον σχετικό διαδικτυακό τόπο της Ε.Ε. http://www.mobilityweek.eu/  
Σας προσκαλούμε όλους σε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση, την Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  και ώρα 10 π.μ . στην ισόγεια αίθουσας του Δημαρχείου (Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα).
Η συμμετοχή όλων σας κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης του Δήμου μας.
     
                                                
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΗΛ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου