Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ : ΕΞΙΣΩΣΗ!...

Η ...Χορηγία του θέρους!

   Σύμφωνα με δημοσιεύ- ματα και αναφορές του συνόλου των ΜΜΕ (δια- δικτυακών και έντυπων μέσων), κατά την 42η επέτειο της αποκατα- στάσεως της Δημοκρατίας στην Χώρα μας, ο Πρόε- δρος της Ελληνικής Δημοκρατίας,
αντήλλαξε ευχές με το σύνολο της Πολιτικής, Δικαστικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας της Ελλάδος, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Προσκεκλημένοι ήσαν επίσης, αρκετοί επιφανείς άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και όλοι μαζί ήσαν περί τους 1.400 (χιλίους τετρακοσίους). Ενώ προς τους παρευρεθέντες, προσεφέρθησαν ποτά, αναψυκτικά, γλυκά και snacks, από έναν λιτό buffet ο οποίος είχε δημιουργηθεί για την περίσταση. 
Ο προϋπολογισμός αυτής της δαπάνης για την συγκεκριμένη εκδήλωση κατά τον εορτασμό της αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας, ήταν 5.000 ευρώ (πέντε χιλιάδες ευρώ).
   Αυτό προκύπτει από το σύνολο των δημοσιευμάτων των μεγάλης εμβελείας ΜΜΕ, κατά την 24η Ιουλίου 2016, ημέρα της 42ας επετείου του γεγονότος.

  Σύμφωνα με την 279/29-6-2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ : 7ΜΜΦΩ9Θ-ΥΥΦ), εγκρίνεται η πίστωση ποσού 5.000 ευρώ (πέντε χιλιάδων ευρώ) για την εκκίνηση της ‘’27ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδος Ιονίου 2016’’ η οποία θα δινόταν από το λιμάνι της Ιτέας. Το τρόπο διαθέσεως των χρημάτων, περιγράφει το παρακάτω παρατιθέμενο απόσπασμα από την εν λόγω απόφαση.

Εμείς απλά θα σημειώσουμε ότι :
- Η Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου, Διεθνής όπως αποκαλείται, είναι μια ολιγοήμερη συνάντηση αναψυχής, κατόχων ιστιοφόρων σκαφών, οι οποίοι περιφέρονται για μια εβδομάδα ανά το Ιόνιο πέλαγος συναγωνιζόμενοι μεταξύ των και σταθμεύουν για διανυκτερεύσεις σε λιμένες-πόλεις ευρισκόμενες εγγύς των αγωνιστικών τους διαδρομών. Ακόμη καλύτερα, εάν αυτοί οι σταθμοί, γίνονται και χορηγοί της ιστιοδρομίας των. 
Εφέτος οι Δήμοι-χορηγοί ήσαν :
Δελφών (Ιτέα), Ιθάκης (Βαθύ), Ξηρομέρου (Αστακός) και Πατρέων (Πάτρα)
- Τα συμμετέχοντα σκάφη στον εφετινό αγώνα ήσαν επάνω από 30 (περί τους 180 επιβαίνοντες) και η εκκίνηση εδώθη νότια και ανοικτά της Ιτέα την 1η Αυγούστου 2016 (ακρωτήριο Ανδρομάχη).
- Η επέτειος για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, είναι σχεδόν Εθνική Εορτή και τιμάτε ανελλιπώς και σε εθνικό επίπεδο από το 1975.
- Τα 5.000 ευρώ στο Προεδρικό Μέγαρο, εδαπανήθησαν για την λιτή δεξίωση 1.400 επιφανών καλεσμένων του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ οι αντίστοιχες 5.000 ευρώ στην Ιτέα, εδαπανήθησαν για την ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών, ανάμεσα σε 5 ανθρώπους (μεταξύ αυτών και η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά), καθώς και για την φιλοξενία των κριτών.


Αντί δε σχολιασμού, σε αυτήν την χορηγία του ‘’ευπόρου’’ Δήμου Δελφών, προς μια Λέσχη ‘’αναξιοπαθούντων’’ ιδιοκτητών, ιστιοφόρων σκαφών αναψυχής, θα αναφέρουμε την γνωστή λαϊκή ρήση : ‘’Όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε...’’

********************************************



3 σχόλια:

  1. Έτσι το Χοροστάσι και οι Φίλοι της Κίρρας έλαβαν μηδέν (0)ευρώ για εκδηλώσεις και για τα ηχητικά της περσινής χρονιάς είναι απλήρωτοι οι άνθρωποι αγαπητέ Τεντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΥΘΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ο αγωγός του βιολογικού σπασμένος όλο το καλοκαίρι 200 μέτρα από το φάρο. Ζέχνει η θάλασσα.Δεν μιλάει κανένας. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Αστιγγα τώρα ΠΟΥ ΘΑ ΜΑς ΠΆΤΕ ΒΌΛΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή