Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

''Θα πάθεις ότι πάθανε, οι Γερμανοί στις Καρούτες'' (τοπικό απόφθεγμα)

Από την εκδήλωση για τα 72 χρόνια από τη μάχη στις Καρούτες Φωκίδας- 2016

 

Με το σύνθημα «Δεν ξεχνάμε, θυμόμαστε ότι το χώμα που πατάμε, λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ», πλήθος κόσμου, επιζήσαντες αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, απόγονοι μαχητών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, έδωσαν και φέτος το «παρών» στην εκδήλωση τιμής και μνήμης -για τα 72 χρόνια από τη μάχη στις Καρούτες Φωκίδας- που έγινε την Κυριακή το πρωί στην πλατεία του χωριού.

Η εκδήλωση άνοιξε με προσκλητήριο νεκρών. Στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων ΕΛΑΣιτών μαχητών και κατοίκων του χωριού, κατέθεσαν ο Ανάγνος Βασιλόπουλος από το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Φωκίδας, ο Γιώργος Ιωσηφίδης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας του ΚΚΕ, και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρουτών, Γιάννης Μούρτος. Ακολούθησε το χρονικό της μάχης από τον Μπάμπη Κοντάρη.

Στην κεντρική ομιλία που έκανε ο Δρόσος Τσελές, γραμματέας της ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, τονίστηκε πως: Είναι εκδηλώσεις σαν και την σημερινή που στην ουσία πρέπει να θυμίζουν και να διδάσκουν, ενώ ακόμα περισσότερο πρέπει να δείχνουν τον δρόμο στους αγώνες του σήμερα.

Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ 

<kke.fokida@gmail.com>

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου