Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

                  (φωτό : Λεωνίδας Καραγιαννάκος)
Οι επαϊοντες...

Υπό συνθήκες ανάλογες προεπαναστατικών συναντήσεων των μελών της Φιλικής Εταιρείας, με μυστικό- τητα και επιλεκτικό- τητα, επραγματοποιήθη εχθές το πρωϊ (1-8- 2016)  στο δημοτικό κατάστημα της Ιτέας, η συνάντηση των ''αρμοδίων'' και ''ειδικών'' περί τον τουρισμό, για να συζητηθεί η αναπτυξιακή προοπτική του τουρισμού στην περιοχή μας. 
Και αυτό έγινε με αφορμή την από την προηγουμένη ημέρα επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού Ελένης Κουντουρά στην πόλη μας, επ' ευκαιρία της εκκινήσεως του 27ου ιστιοπλοϊκού αγώνος του Ιονίου.
  Προσήλθαν λοιπόν σε αυτήν την σύσκεψη, άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι ήσαν γνώστες των προβλημάτων και των εμποδίων τα οποία υπάρχουν και παρεμβάλλονται στην αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού στην περιοχή μας. Καθώς και ''ειδικοί'' οι οποίοι θα είχαν να κάνουν τουλάχιστον μια πρόταση για την άρση του αδιεξόδου (τέλματος), στο οποίο έχει περιέλθει η περιοχή μας.
  
   Εκτός από τους θεσμικά υποχρεωμένους να παρευρεθούν σε αυτήν την συνάντηση (δηλαδή : Βουλευτής, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Κοινότητος και Πρόεδρος Επιτροπής Προβολής του Δήμου), είχαν κληθεί να συμμετάσχουν και το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος, ένας πρώην Δήμαρχος Ιτέας και εκπρόσωποι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φωκίδος. Από δε τους γνωρίζοντες την επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή μας και τους ειδικούς στο να καταθέσουν προτάσεις προς την Υπουργό είχαν κληθεί μόνον ...ένας! 
Το με ποιάν ιδιότητα επήρε την κλήση αυτός ο ένας, για να παραστεί σε αυτήν την τόσον υψηλού επιπέδου συνάντηση, μόνον ο Δήμαρχος είναι σε θέση να απαντήσει, μιας και ο γνωστός Φιλόλογος – Σύμβουλός του, απουσίαζε από εκεί.

  Την σύσκεψη δεν την πήραν ''είδηση'', δηλαδή, ούτε καν ειδοποιήθησαν, ούτε οι εξ Ιτέας Δημοτικοί Σύμβουλοι, ούτε οι Τοπικοί Σύμβουλοι, ούτε οι Σύλλογοι, οι επαγγελματίες και οι παράγοντες της τοπικής αγοράς.  Κανείς! 
Κανείς από αυτούς οι οποίοι θα είχαν έναν λόγο τουλάχιστον στο να γνωρίζουν και να προτείνουν το τι θα έπρεπε να γίνει για την τουριστική ανάπτυξη της πόλεως. Ενώ θα είχε άποψη π.χ., το Λιμενικό Ταμείο, του οποίου όλες οι από ετών ενέργειες αποδεδειγμένα έχουν στραφεί εναντίον της αναπτυξιακής δυναμικής της Ιτέας.

Για τα αποτελέσματα αυτής της ''μυστικής'' συναντήσεως, θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου, το οποίο όμως θα έχει πάρει φανταζόμεθα και την έγκριση του Υπουργείου Τουρισμού.
 
Όπως γίνεται αντιληπτό, η υπόθεση ''Τουρισμός'' στην περιοχή μας, βρίσκεται σε καλά χέρια...
Άχ!... βρε Ηλία, με τους κολητούς σου...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου