Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ''ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ...'' (εν μέσω ενός αναβράζοντος Τοπικού Συμβουλίου!...)


Dream Team

   Στο πραγματοποιηθέν Τοπικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας 22 Αυγούστου 2016, ανεξαρτήτως των προς συζήτηση θεμάτων, το τελικώς εξαχθέν συμπέρασμα από όλους τους παρισταμένους εκεί (και των Τοπικών Συμβούλων συμπεριλαμβα- νομένων), ήταν ένα : 
Η ανυπαρξία της Τοπικής Αρχής!

 Η παντελής αδυναμία του διδύμου της τοπικής αρχής της Ιτέας στο να αντιληφθεί τα προβλήματα της πόλεως, στο να τα επεξεργασθεί και στο να τους δώσει λύσεις. Η πλήρης ταύτιση των απόψεών των δυο, με τα παραταξιακά παραγγέλματα του Δημάρχου Αμφίσσης (...συγνώμην, Δελφών). Καθώς και η ''ελλειπής'' (sic!) έως και απρεπής συμπεριφορά τους έναντι των κελευσμάτων και των αρχών της Δημοκρατίας. 
Εν ολίγοις : Δεν υπάρχει Τοπική Αρχή η οποία να ενδιαφέρεται για την πόλη μας!

  Ενδεχομένως, η Καλλικρατική αφαίμαξη της πόλεως σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση την μαστίζουσα τον Δήμο Δελφών, να έχουν επιτείνει αυτή την τρισάθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ιτέα μας. Και είναι ''μας'', γιατί για κάποιους άλλους είναι το κόκκινο πανί, το οποίο είχε σηκώσει ''ψηλά τον αμανέ'' και θα πρέπει να υποταχθεί στο κράτος των ...Καταλανών.

   Καταπέλτης κατά των πράξεων του προέδρου και της αντιδημάρχου οι τοποθετήσεις των παρόντων Τοπικών Συμβούλων.  Των οποίων η έκδηλη αμηχανία, εδημιούργησε την εντύπωση στους εντός της αιθούσης, ότι είναι εικόνες από σελίδες αναγνωστικού βιβλίου της α' Δημοτικού και όχι οι Τοπικοί Άρχοντες. Τα δε πρώτα δείγματα, του τι θα ακολουθούσε ενεφανίσθησαν όταν, ο  πρόεδρο του Σώματος, υποχρεώθηκε να αναγνώσει την απαντητική και περισπούδαστη επιστολή του προς τους 4 (τέσσερεις) Τ. Συμβούλους, όταν του ζητούσαν γραπτώς (24-6-2016) την σύγκληση εκτάκτου Τοπικού Συμβουλίου. Και τότε ακούσαμε όλοι οι παριστάμενοι εκεί, ότι, για να συγκληθεί έκτακτο Συμβούλιο όπως το ζητούσαν οι 4 Σύμβουλοι από τον 5ον (τον πρόεδρο), θα έπρεπε σύμφωνα με τον πρόεδρο, να προσκομίσουν και υπογραφές από το 1/3 των κατοίκων της Ιτέας!...

   Όσον αφορά για την στάση του κατά την περίφημη ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αύξηση των τελών καθαριότητος, έμοιαζε μάλλον να τα έχει χαμένα, αδυνατώντας να απαντήσει από ποιόν νόμο, εγκύκλιο ή έγγραφο προκύπτει, ότι ο πρόεδρος ενός Δημοτικού διαμερίσματος, έχει το δικαίωμα να ψηφίζει εντός του Δημοτικού Συμβουλίου από μόνος του, χωρίς προηγούμενη συνεδρίαση και απόφαση για το θέμα, του Τοπικού Συμβουλίου του οποίου προεδρεύει. Democracy!...


  Κατετέθη νέο αίτημα (Τ.Σ. Αναστάσιος Μέγκος) προς τον πρόεδρο με κοινοποίηση προς την αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ιτέας, για την ...ανανέωση του ιδίου αιτήματός του από 23 Μαρτίου 2016 (προ πέντε μηνών!...).  Επρόκειτο για την ενημέρωση του Σώματος με τα στοιχεία γύρω από το δίκτυο υδρεύσεως και την ποιότητα του ποσίμου ύδατος της πόλεως.
Από τον ίδιον επίσης κατετέθη ερώτηση με κοινοποίηση επίσης προς την αντιδήμαρχο, για την σύνθεση και τα κριτήρια των προσκλήσεων κατά την σύσκεψη με την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με θέμα την τουριστική προοπτική της πόλεως, στο Δημοτικό Κατάστημα της Ιτέας την 1η Αυγούστου 2016
Η απάντηση μόνον από την αντιδήμαρχο ήταν, ότι οι παρόντες ήσαν μέλη της Επιτροπής Τουρισμού και Προβολής του Δήμου και είχαν κληθεί από την πρόεδρο αυτής της Επιτροπής. Στην ερώτηση, ποιά είναι τα μέλη αυτής της Επιτροπής και γιατί δεν εκλήθησαν Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και φορείς της πόλεως (ξενοδοχεία, Σύλλογοι κ.λ.π.), δεν υπήρξε απάντηση.

Η συνέχεια ήταν από ευτράπελη, έως αποκαρδιωτική. Με ένα ''δίδυμο'', ευρισκόμενο εν αγαστή συνεργασία κατ' ομολογία και των δύο, να μην είναι σε θέση να εξηγήσει έστω τα ελάχιστα, όσον αφορά την κατάντια της πόλεως στην ύδρευση, στην κατάσταση του περιβάλλοντος και των ακτών και τόσων άλλων προβλημάτων στην καθημερινότητα των κατοίκων.  
Περί σχεδιασμού και προγραμμάτων για τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της Ιτέας, ούτε λόγος. 
Το μείζον όμως σημερινό πρόβλημα είναι, το επίπεδο καθαριότητος της πόλεως. Με όλα τα αυτοκίνητα του τέως Δήμου Ιτέας να έχουν λεηλατηθεί από τις υπηρεσίες του Καλλικρατικού Δήμου και με το εντόπιο προσωπικό καθαριότητος να εκτελεί εντολές μακράν της πόλεως, η όμορφη και άλλοτε καθαρή Ιτέα, να ''μαραζώνει'' και να ''λερώνεται'' καθημερινά, λόγω της ανικανότητος των Τοπικών Αρχών να απαιτήσουν (όχι να αιτηθούν μέσω πρωτοκόλλου) τα πρέποντα. Τότε ήταν ότε έγινε και το ''έλα να δείς'' στο Τοπικό Συμβούλιο!...

Η τοποθέτηση της Τ.Σ. Μαρίας Καλπούζου γύρω από το θέμα της λειτουργίας του Συμβουλίου, πέραν της αδιαμφισβήτητης επιχειρηματολογίας της, αποκάλυψε  και κάτι απλό : 
Ο βασιλιάς (Ιτέα) είναι γυμνός!  
Και όχι με την έννοια του παραμυθιού, ότι δηλαδή ο βασιλιάς ήταν έρμαιο των συμβούλων και των επιθυμιών του.  Όχι.  Αλλά με την έννοια του ότι ο τόπος μας, η Ιτέα, η πόλη μας, τώρα είναι μόνη της, είναι ανοχύρωτη, είναι απογυμνωμένη.
   Γενική θυμηδία και γέλια επεκράτησαν εντός της αιθούσης, όταν η αντιδήμαρχος προσπαθώντας να αποδείξει την μεταμέλειά της για το γνωστό θέμα του ''εθελοντή'' – σωτήρα της Ιτέας, ανέφερε ότι αφαίρεσε το προταθέν από αυτόν θέμα της τουριστικής αναπτύξεως της πόλεως από την σημερινή ημερήσια διάταξη!... Ωσάν η κατάρτιση της ημερησίας διατάξεως των θεμάτων του Τοπικού Συμβουλίου, να είναι αρμοδιότητα και μέλημα δικό της... Και ότι τον ''τιμώρησε'' με αυτόν τον τρόπο!...

Όταν όμως αυτός ο βοηθός της ''εθελοντής'' με κείμενά του στο διαδίκτυο καθόριζε το πότε θα γίνει Τοπικό Συμβούλιο, όταν ''κορόϊδευε'' απαξιωτικά Τοπικούς Συμβούλους και όταν ανέφερε ότι υπάρχουν ''βολεμένοι'' εντός του Συμβουλίου, η αντιδήμαρχος δεν τον εγκάλεσε δημόσια για την συμπεριφορά του. Ούτε βεβαίως και ο πρόεδρος απαίτησε την απομάκρυνσή του από το εκεί περιβάλλον, προστατεύοντας τους συνεργάτες του Τοπικούς Συμβούλους. Οι οποίοι, όλοι μαζί, του επαναλάμβαναν συνεχώς το ίδιο πράγμα : 
Είμαστε εδώ για το καλό της πόλεώς μας. Και θέλουμε να σε βοηθήσουμε στο έργο σου. Εάν δεν μας αντιμετωπίζεις ως συνεργάτες σου, τότε το πρόβλημα θα το έχει η πόλη κι όχι εμείς.

Επίλογος : 
Ετέθη σε ψηφοφορία πρόταση του Τ.Σ. Αναστασίου Μέγκου, εάν το Συμβούλιο συμφωνεί με την αύξηση των τελών καθαριότητος, την οποία είχε ψηφίσει από μόνος του ο πρόεδρος, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών. Το αποτέλεσμα ήταν κατά πλειοψηφία αρνητικό. Διεφώνησε μόνον ο πρόεδρος.
Σύμφωνα με την πρόταση, το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας, θα σταλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα κοινοποιηθεί και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τέντ.  Η καλοσύνη και η μαλθακότητα έχουν όρια. Ίσως ήλθε η ώρα να διαλέξεις εάν θα είσαι με αυτό το οποίο υπερ-αγαπάς, την Ιτέα (όλοι μας το γνωρίζουμε αυτό), ή θα μείνεις εκεί όπου υπάρχει η πολιτική σκοπιμότητα.
Εσύ διαλέγεις. Να γνωρίζεις όμως, ότι στην πρώτη περίπτωση, μόνον φίλους και συνεργάτες θα έχεις εδώ.


3 σχόλια:

  1. Τα 1350 ευρα ειναι ο σκοπος της και δε πα να λετε εσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επικουρε θα μου επιτρεψεις να παραπονεθω διοτι , γραφεις πολυ λιγα απο αυτα που συνεβησαν και τους δυο "αμηχανους" εκπροσωπους της Ιτεας που απλα δεν ηξεραν τι να πουν !!!! Η μια εκανε νταντα καποιον που καθυβριζει εκλεγμενους πολιτες και ο δευτερος να επικαλειται συνεχεια καποιον νομο ο οποιος δεν υπαρχει . Λιγα εγραψες γιατι εστω και απο εδω να μαθαινει ο κοσμος ποιοι πραγματικα νοιαζονται και τι συμβαινει στην περιοχη !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τις ρεμούλες στην Κίρρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή