Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ

       (Φωτογραφίες από Δημ.Σύμβ. Κ. Καραγιάννη)
Αλλαγές!
Και στην Γη και στον Δήμο.

   Σε συνέχεια της αναφοράς μας για την κατολίσθηση στην θέση ''Μεγάλη Σάρα'' στον δρόμο Στρώμης - Λιδωρικίου, έχουμε να προσθέσουμε όπως μας ενημέρωσε η ίδια η νέα αντιδήμαρχος (σήμερα ορίσθηκε!...) και γνωστή μας ως πρώην Πρόεδρος της Τ.Κ. Στρώμης κυρία Μαίρη Ανδρεοπούλου, ότι :


Το  περιστατικό της κατολίσθησης βράχων και χώματος επί του οδοστρώματος της περιφερειακής οδού, λίγα χιλιόμετρα δυτικά της Στρώμης, δεν είναι τυχαίο και μεμονωμένο.  Είναι ένα σχεδόν μόνιμο γεωλογικό φαινόμενο το οποίο είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες και αναλόγως με τις εσωτερικές συνθήκες του εδάφους ή τις κλιματολογικές αλλαγές και τα τοπικά καιρικά φαινόμενα, ''αναγκάζει'' τμήματα και βράχους της νότιας πλευράς του δρόμου, να μετακυλήσουν προς την κοίτη του ποταμού Μόρνου.  Δυστυχώς στην ''πορεία'' τους, παρεμβάλλεται η περιφερειακή οδός, η οποία αναλόγως με την ένταση του φαινομένου, καταστρέφεται, αποκόπτεται ή απλά τίθεται για λίγο εκτός λειτουργίας, όπως σήμερα.
 
 Όταν και άρχισε το πρόβλημα εχθές το βράδυ, σύμφωνα με την επί τόπου παρούσα κα Ανδρεοπούλου, ειδοποιήθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Τροχαία ένθεν-κακείθεν του σημείου της κατολίσθησης για εκτροπή των οχημάτων, καθώς και η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Φωκίδος.  Όντως σήμερα το πρωΐ, οχήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας έσπευσαν επί τόπου και άνοιξαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας του δρόμου.  Σύμφωνα πάντα δε με την κα Ανδρεοπούλου, λόγω του όγκου των βράχων, δεν είναι εύκολη η μετακίνησή τους και για αυτό, αύριο το πρωΐ, όχημα με το ειδικό εργαλείο ''Σφύρα'', θα είναι στο χώρο για τον τεμαχισμό και την απομάκρυνση των βράχων.

Το φαινόμενο όμως συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και αναζητείται λύση για την αντιμετώπισή του.  Η όχι πυκνή κυκλοφορία οχημάτων σε αυτόν τον δρόμο, δικαιολογεί την μέχρι σήμερα αποφυγή ατυχήματος.  Αυτό όμως δεν είναι εγγυημένο ότι θα συμβαίνει ες αεί.  Συνεπώς, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα.

   Με αφορμή την επικοινωνία μας με την κα Ανδρεοπούλου, πληροφορηθήκαμε ότι αναλαμβάνει και ως πρόεδρος της καταβαραθρωμένης μέχρι σήμερα Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου μας.
Ως γνωρίζοντες τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης Lame προεδρίας, αυτής της κατ' όνομα Επιτροπής Τουρισμού, ευχόμαστε και ελπίζουμε η κα Ανδρεοπούλου, να μην ασχοληθεί με ασφαλτοστρώσεις, με κατά παραγγελία Γαλάζιες Σημαίες, καθώς και με τουριστικούς οδηγούς και χάρτες imitation.  Πολύ δε περισσότερο με εικαστικές και διαπλεκόμενες ταυτότητες, των Δ.Ε. του Δήμου Δελφών.
Εμείς εδώ στην Ιτέα, έχουμε αποδεχθεί την ''Τρύπα στο νερό'' και  φανταζόμαστε ότι και εκεί στους Καλλιείς, θα έχουν συμβιβαστεί με τα φούξια αγριολούλουδα....
Καλή Επιτυχία λοιπόν στα νέα καθήκοντα.  Εξ άλλου, πόσο χειρότερα θα ήταν δυνατόν να καταντήσουν τα τουριστικά πράγματα του Δήμου Δελφών;...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου