Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

''AVAAZ'' : ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

         (Σημεία δράσεων του δικτύου AVAAZ στην Γη)
''Avaaz'' : Η δύναμη 
των κατοίκων της Γης

   Το παρακάτω αναδημοσιευόμενο μήνυμα, έχει ήδη φτάσει από τον αποστολέα του, σε πάρα πολλούς ''φίλους'' της Γης.  Όντως, ίσως είναι η πιο σημαντική ψηφοφορία η οποία έχει γίνει και αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη,
από την Κοινότητα των απανταχού φίλων του ''Avaaz''.  Γιατί το θέμα πλέον είναι πάρα πολύ σοβαρό και αφορά το ίδιο μας το σπίτι, την Γη.
Εμείς απλά αναμεταδίδουμε, ευχόμενοι το σύνολο των υπογραφών να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια, ούτως ώστε, οι συμμετέχοντες στην έκτακτη σύνοδο του ΟΗΕ για την υπερθέρμανση του Πλανήτη, να μην συγκεντρωθούν εκεί μόνον για ...δημόσιες σχέσεις.
Όσοι οι πιστοί στο δόγμα ''Το περιβάλλον είναι το σπίτι μου, είναι η ζωή μου'', ας υποστηρίξουν αυτήν την ψηφοφορία.  Μας αφορά όλους!

**************************************** 

Ευχαριστούμε που συμμετέχεις σ’αυτό το ιστορικό κίνημα για την σωτηρία του πλανήτη μας. Τώρα διάδωσέ το σε φίλους και γνωστούς για να φτάσουμε τα 3 εκατομμύρια υπογραφές πριν τη συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών σε λίγες μέρες. Προώθησέ τους το παρακάτω email και πόσταρε το σύνδεσμο στο Facebook!

Με ελπίδα,
Η ομάδα του Avaaz

---------

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως αυτή είναι η πιο σημαντική ψηφοφορία που κάναμε ποτέ.

Με συγχωρείς για το λεξιλόγιο, αλλά ένας κορυφαίος επιστήμονας μόλις μας προειδοποίησε ότι «την γαμ*σαμε» αν η υπερθέρμανση του πλανήτη απελευθερώσει τις τεράστιες ποσότητες μεθανίου της αρκτικής τούνδρας. Ο ΟΗΕ το γνωρίζει πολύ καλά και γι’αυτό κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής στη Νέα Υόρκη.

Εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς θα κατέβουμε σε δρόμους και πλατείες στην Πορεία των Λαών για το Κλίμα που θα γίνει λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ. Ας παραδώσουμε λοιπόν την ίδια μέρα και το μεγαλύτερο ψήφισμα που έκανε ποτέ το Avaaz για να απαιτήσουμε τη μία και μόνη λύση: τη μετάβαση σε μια φάση όπου ο κόσμος μας θα τροφοδοτείται με 100% καθαρή ενέργεια. Κάνε κλικ παρακάτω για να υπογράψεις το ψήφισμα και διάδωσέ το στους πάντες:

https://secure.avaaz.org/el/100_clean_final/?tRohSeb

Αυτό είναι το ψήφισμα:

Προς όλους τους τοπικούς, εθνικούς και παγκόσμιους ηγέτες:
Οι επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αρχίσει να επιταχύνεται ανεξέλεγκτα, βάζοντας σε κίνδυνο την επιβίωσή μας ως είδος κι όλα όσα αγαπάμε. Σας ζητάμε να κρατήσετε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω απ΄το εξωφρενικά επικίνδυνο όριο των 2 βαθμών Κελσίου, μειώνοντας σταδιακά τη ρύπανση του διοξειδίου του άνθρακα στο μηδέν. Για να το καταφέρετε, θα πρέπει να προβείτε επειγόντως σε παγκόσμιες, εθνικές και τοπικές συμφωνίες και ρεαλιστικά σχέδια ώστε οι κοινωνίες μας να μεταβούν, γρήγορα αλλά με δίκαιο τρόπο, σε μια φάση όπου θα τροφοδοτούνται με 100% καθαρή ενέργεια μέχρι το 2050. Αξίζει να σώσουμε τον πλανήτη που ζούμε και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δράσουμε. Για να αλλάξουμε όμως τα πάντα, χρειαζόμαστε τους πάντες. Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας.
Υπόγραψέ το εδώ:

https://secure.avaaz.org/el/100_clean_final/?tRohSeb

Είτε πρόκειται για τη ‘βόμβα μεθανίου’ της αρκτικής, είτε για τη ραγδαία όξυνση των ωκεανών μας, είτε για βιβλικές πλημμύρες - η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και πρέπει να απαντήσουμε με το μεγαλύτερο ψήφισμα που έγινε ποτέ. Ο αριθμός των υπογραφών θα διαβαστεί σε όλους τους αρχηγούς των κρατών κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, θα δημοσιευτεί σε εκατοντάδες άρθρα και θα παραδοθεί σε αρμόδ΍ ες αρχές σε όλο τον κόσμο μέσα απ΄τις δράσεις μας.

Η 100% καθαρή ενέργεια είναι ένας εφικτός στόχος. Ήδη, το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας του κόσμου προέρχεται από καθαρή ενέργεια. Μάλιστα σε πολλές χώρες η ηλιακή ενέργεια είναι πιο φτηνή κι απ΄τον άνθρακα! Αυτό που μας μένει είναι να κάνουμε τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση.

Για την 21η Σεπτέμβρη, ετοιμάζουμε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην ιστορία. Ήδη οργανώνονται εκατοντάδες δράσεις στις οποίες έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Οι δράσεις μας έχ ουν σχεδιαστεί ώστε να παραδώσουμε το ψήφισμά μας στους αρμόδιους ανά τον κόσμο. Ας κάνουμε λοιπόν αυτή την έκκληση για δράση τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ. Λάβε μέρος τώρα και διάδωσέ το στους πάντες – υπόγραψε το ψήφισμα εδώ:

https://secure.avaaz.org/el/100_clean_final/?tRohSeb

Είμαστε όλοι διαφορετικοί και ποικίλοι. Αλλά όποιοι κι αν είμαστε, η κλιματική αλλαγή απειλεί όλα όσα αγαπάμε κι αυτό είναι που μας φέρνει κοντά. Ας ενώσουμε λοιπόν τις φωνές μας τώρα.

Με ελπίδα,
Ricken, Danny, Lisa, Judy, Alex, Iain κι ολόκληρη η ομάδ΍ του Avaaz


ΥΓ – Κάθε υπογραφή μετράει! Πρόσθεσε τη φωνή σου εδώ: https://secure.avaaz.org/el/100_clean_final/?tRohSeb

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Επιστήμονας για το κλίμα ρίχνει την βόμβα «Γ» - Climate scientist drops the F-bomb (Salon)
http://www.salon.com/2014/08/06/climate_scientist_drops_the_f_bomb_after_startling_arctic_discovery/

Η ΕΕ προβλέπεται να ξεπεράσει τους στόχους του 2020 για το κλίμα, διχασμός για το 2030 - EU to beat 2020 climate targets, split over 2030 ones (Reuters)
http://uk.reuters.com/article/2014/05/14/eu-carbon-idUKL6N0O06BG20140514

Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει για την πιο σημαντική έκθεση για την κλιματική αλλαγή - The most influential climate change paper today remains unknown to most people (Inside Climate News)
http://insideclimatenews.org/news/20140213/climate-change-science-carbon-budget-nature-global-warming-2-degrees-bill-mckibben-fossil-fuels-keystone-xl-oil?page=show

Πλημμύρες, καταιγίδες και αποπνικτική ζέστη προβλέπουν για το 2050 μετεωρολόγοι της τηλεόρασης καθώς αναλογίζονται την κλιματική αλλαγή - Floods, storms and searing heat for 2050 as TV forecasters imagine climate change (Reuters)
http://www.reuters.com/article/2014/09/01/us-climatechange-idUSKBN0GW2OT20140901

Η έκθεση του IPCC για την κλιματική αλλαγή: η αποτροπή της καταστροφής έρχεται σε εξαιρετικά προσιτή τιμή - IPCC climate change report: averting catastrophe is eminently affordable (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/2014/apr/13/averting-climate-change-catastrophe-is-affordable-says-ipcc-report-un

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυξάνονται πιο γρήγορα από ποτέ - Renewable energy capacity grows at fastest ever pace (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/2014/aug/28/renewable-energy-capacity-grows-fastest-ever-pace

‘Ηλιακή ενέργει φτηνότερη από άνθρακα’ - ‘Solar power cheaper than coal’ (Deutsche Welle)
http://www.dw.de/solar-power-cheaper-than-coal/a-16928970

Οι ισότιτα της τιμής της ηλιακής ενέργειας ήρθε νωρίς - Solar price parity arrives early (MSN)
http://money.msn.com/top-stocks/post.aspx?post=0040731b-4941-432a-b1bd-3b0a04149068




Το Avaaz είναι ένα κίνημα 38 εκατ. πολιτών απ’όλο τον κόσμο το οποίο αγωνίζεται για να διασφαλίσει ότι οι απόψεις και οι αξίες των λαών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται, αλλά και διαμορφώνουν παγκόσμιες πολιτικές αποφάσεις. (Η λέξη ‘Avaaz’ σημαίνει ‘φωνή’ ή ‘τραγούδι’ σε πολλές γλώσσες.) Τα μέλη του Avaaz βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και λειτουργεί σε 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες εκστρατείες του Avaaz εδώ (στα Αγγλικά), ή ακολού θα μας στο Facebook και το Twitter.

Λαμβάνεις αυτό το email επειδή στις 2014-09-16 03:35:33 υπέγραψες το ψήφισμα "Το πιο σημαντικό ψήφισμα που κάναμε ποτέ" χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email: dimagg@otenet.gr.

Για να βεβαιωθείς ότι τα emails από το Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, παρακαλούμε πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email σου, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου επικοινώνησε μαζί μας ή αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις emails κάνε κλικ εδώ.Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, παρακαλούμε μην απαντήσεις σ’αυτό το email. Αντ'αυτού, γράψε μας μέσω αυτής της σελίδας:www.avaaz.org/el/contact ή πάρε μας τηλ. στο +1-888-922-8229 (ΗΠΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου