Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΗΣ ''ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ'' ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ...


Επιτέλους!
Παραδίδεται!...
(λέμε τώρα...)

   Με την αποχώρηση της παλαιάς Δημοτικής Αρχής, κληρονομούνται στην νέα, εκκρεμότητες, προβλήματα, τρέχοντα θέματα και προγράμματα.  Επίσης παραδίδονται έργα, χρηστικά, επιβεβλημένα και μεγαλόπνοα, καθώς και έργα πολυέξοδα, η φαντασίωση των οποίων έχει φθάσει σε επίπεδα εμμονών.  Ένα δε από αυτά τα τελευταία, είναι και η Παιδική Χαρά
στην παραλία της Ιτέας, η οποία είναι τμήμα του πολυδιαφημισμένου, πολυέξοδου, πολυαργοπορημένου και πολυσυζητημένου έργου της πλακόστρωσης του Παραλιακού Πεζοδρόμου.

  Έχουν γραφεί πολλά για αυτό το έργο.  Για τον προϋπολογισμό και το κόστος του, για τα υλικά και τον σχεδιασμό του, όπως και για τους ρυθμούς εκτελέσεώς του και την ημερομηνία παραδόσεώς του.  Εντός του περασμένου Αυγούστου δε, η ανάδοχος εταιρεία, ζήτησε νέα παράταση για την ημερομηνία παραδόσεως του έργου και το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του της 12-8-2014, ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας και καθόρισε τελική ημερομηνία παραδόσεως του έργου στον Δήμο και σε δημόσια χρήση, την Κυριακή 31-8-2014.  Δηλαδή, την τελευταία ημέρα διοικήσεως του Δήμου Δελφών, από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. (ΑΔΑ : ΩΡ0ΗΩ9Θ-ΓΕ2)










   Αυτό σημαίνει ότι από την Κυριακή (εχθές), οι πόρτες της Παιδικής Χαράς θα ήταν ανοικτές, οι εργασίες εντός του περιφραγμένου με σιδηρά κάγκελα χώρου θα είχαν τελειώσει και η Δ/ση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, θα εγγυάτο την ασφαλή παραμονή και ψυχαγωγία των παιδιών στον χώρο και στα εγκατεστημένα εκεί όργανα.
Έτσι θα έπρεπε.

   Αλλά όμως, οι δημοσιευόμενες με προχθεσινή ημερομηνία φωτογραφίες καταμαρτυρούν ότι, η όλη εγκατάσταση είναι ημιτελής, είναι εγκαταλελειμένη στην τύχη της και η ασφάλεια των λαθραία εισερχομένων στον χώρο παιδιών, ούτε εγγυημένη είναι, ούτε εξασφαλισμένη.  Ούτε βεβαίως αποσείονται και οι ευθύνες από τους αποχωρήσαντες ''Αρμοδίους'', λόγω απαλλαγής των, από τα Αυτοδιοικητικά τους καθήκοντα.

Δεν θέλουμε να είμαστε μάντεις κακών, αλλά έχουμε παρατηρήσει ότι κάθε βράδυ, ο χώρος της Παιδικής Χαράς κατακλύζεται από νεαρούς και νεαρές όλων των ηλικιών, οι οποίοι υπερπηδούν τα σιδηρά κάγκελα της περίφραξης, μιας και οι είσοδοι είναι κλειστές.  Και υπάρχοντος εγκατεστημένου εκεί, μόνον του πολυδιαφημισμένου πολυ-οργάνου, ο συνωστισμός και οι πτώσεις, είναι συνήθεις.  Εν τω μεταξύ (αρχική φωτογραφία) από το έδαφος, προεξέχουν οι υποδοχές-αναμονές για την στήριξη των υπολοίπων και μη εμφανισθέντων ακόμη οργάνων της Παιδικής Χαράς.  Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί και η πρώτη ζημιά στο Πολυ-όργανο, με αποκόλληση σανίδας από τον διάδρομό του, με ότι είναι δυνατόν να σημαίνει αυτό για μικρά παιδιά.

   Εδώ να σημειώσουμε ότι η ανάδοχος εταιρεία του έργου είναι η ''Στέγαση ΑΤΕ'', είναι δε η ίδια η οποία έχει αναλάβει και την ''Ανάπλαση'' της Πολυδρόσου.  Και επίσης ότι, εργασίες στον Πεζόδρομο και την Παιδική Χαρά, έχουν αρκετές ημέρες να εκτελεσθούν, με τον χώρο της Παιδικής Χαράς να είναι (τρόπος του λέγειν) σφραγισμένος και την ανατολική  είσοδο του Πεζοδρόμου, ''γιαπί''. 
Το να ρωτήσουμε ποιός ευθύνεται και εάν προβλέπεται κάτι για αυτήν την ''ξεχωριστή'' μεταχείριση της βιτρίνας της Ιτέας, μάλλον θα είναι ουτοπία.  Το να συστήσουμε όμως την προσοχή στους ''νεοεισελθόντες'' για το ενδεχόμενο ατυχήματος εκεί, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο.

Καλό μήνα Τέντ, καλή δύναμη και ότι είναι να γίνει, ας γίνει γρήγορα, ας γίνει τώρα.


3 σχόλια:

  1. αν!! γίνει ατύχημα ...λέμε τώρα... από τους λάθρο εισερχόμενους στην παιδική χαρά..."κακό του κεφαλιού τους"...... και αν είναι ανήλικοι τότε οι γονείς θα πάνε φυλακή ως προβλέπει ο νόμος αλλά και θα αποζημιώσουν και την εργολήπτρια εταιρεία η οποία 'απαγορεύει την είσοδο" στον μη παραδοτέο χώρο... αφού ακόμα έχει την ιδιότητα του εργοταξίου. .... Ας πρόσεχαν οι γονείς που απολαμβάνουν τα σουβλάκια τους στα παρακείμενα καταστήματα της παιδικής χαράς αφήνοντας τα 'αγγελούδια' τους να αλωνίζουν... .. Απλά πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταλαβαινεις τι λες τωρα???εκτος βεβαια και αν εισαι ο εργολαβος κυριε ανωνυμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς ο 1ος Ανώνυμος αγαπητέ 2ε Ανώνυμε έχει δίκιο..
    Με ποιο δικαίωμα εισέρχονται εντός ιδιόκτητου χώρου ;
    Γιατί σύμφωνα με τις νομοθεσίες απο την στιγμή που λογίζεται εργοτάξιο και υπάρχουν κάτι Απαγορευτικές Ταμπέλες ΝΑ (Με το συμπάθιο) δεν πρέπει να είναι μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή