Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΙΤΕΑ : ΕΝΑ ''ΘΟΡΥΒΩΔΕΣ'' ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ


Πρόβλημα...

   Εδώ και αρκετό καιρό, έχει παρατηρηθεί ένα ''προβληματάκι'' με ένα Καφέ-Μπάρ στην Ιτέα.  Και είχε να κάνει με την τήρηση του ωραρίου λειτουργίας του, την ένταση και χρήση της αναπαραγόμενης μουσικής από το στερεοφωνικό συγκρότημά του και την συνηθιζόμενη κατά τις πρωϊνές ώρες θορυβώδη αποχώρηση των θαμώνων του, είτε είναι πεζοί, είτε εποχούμενοι.
Στην αρχή υπήρξε μια κάποια ανοχή από περιοίκους και εποπτικές αρχές, αλλά το ''πρόβλημα'' εξακολουθούσε να υπάρχει
και μάλιστα συν τω χρόνω, να γιγαντώνεται. Λογικά λοιπόν, υπήρξαν αντιδράσεις, έγιναν καταγγελίες και οι συστάσεις μετετράπησαν σε ποινή.  Αναγκάστηκε δηλαδή το συγκεκριμένο Καφέ-Μπάρ, με απόφαση της αρμοδίας για το θέμα αντιδημάρχου, να παραμείνει κλειστό για κάποιες ημέρες.  Αυτό δε, έγινε 2 (δυο) φορές.  
Να σημειώσουμε εδώ ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αφαιρείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας ενός καταστήματος, όταν εντός ενός έτους, κατατεθούν σε βάρος της επιχείρησης, τουλάχιστον 3 (τρείς) μηνύσεις.  Όχι σε σύνολο ή αθροιστικά, αλλά μόνον όταν υποβληθούν και οι 3 (τρείς), εντός του ιδίου έτους.  Εάν αυτό επαναληφθεί και σε άλλο έτος, σημαίνει ότι έχουν υποβληθεί κατά την διάρκειά του, άλλες 3 (τρείς) νέες μηνύσεις τουλάχιστον.
   Αυτός ο τρόπος ''συνετισμού'' της επιχείρησης, κατά τα φαινόμενα, ουδόλως επροβλημάτησε τον ιδιοκτήτη της, με αποτέλεσμα κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, στο συγκεκριμένο (κεντρικό) σημείο της πόλεως και τους γύρω δρόμους, να γίνεται το ''έλα να δείς!...''.  Η ένταση της μουσικής άγγιζε σε decibel, ...τον ουρανό, οι δε εκκωφαντικές και χάριν ...αναψυχής ριπτόμενες  κροτίδες και βαρελότα, ανάγκαζαν τα τζάμια της περιοχής να τρίζουν και τους συναγερμούς των σταθμευμένων αυτοκινήτων, να ενεργοποιούνται εν χορώ!...  Και όλα αυτά, στις 4, 5 και 6 η ώρα το πρωϊ!... 
   Υπήρξαν αντιδράσεις και σύμφωνα και με πληροφορίες μας, κατετέθη και νέα μήνυση εναντίον του επιχειρηματία.

   Το θέμα έφτασε και στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας μετά από πολλά παράπονα συνδημοτών και θα συζητηθεί κατά την σημερινή Συνεδρίασή του.  Βεβαίως το Τοπικό Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα για την επιβολή οποιασδήποτε ποινής και όχι μόνον για το συγκεκριμένο Καφέ-Μπάρ, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση.  Έχει όμως την δυνατότητα να εισηγηθεί τρόπους αντιμετώπισης του ''προβλήματος'', μιας και το θέμα δεν είναι ότι απασχολεί (ενοχλεί) μόνον κάποιους κατοίκους, αλλά γιατί διαμορφώνει και την ίδια την εικόνα της πόλεως.  Και δεν είναι δυνατόν να παραμείνει αδιάφορη και αδρανής η Τοπική Θεσμική Ηγεσία της.
Εν αναμονή λοιπόν.   

14 σχόλια:

  1. Αντε όλοι μαζί στο γηροκομείο,δε λέτε να γίνεται κάθε μέρα πανικός; θέλετε και τουριστική ανάπτυξη με τί; με μουκγούς και κουφούς; άντε απο εκεί σας έχω βαρεθεί χρόνια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Διαμορφώνει την εικόνα της πόλεως"; Θέλετε δηλαδή να φύγει ο νέος κόσμος απ' την Ιτέα. Καλά, δε συζητάμε για να έρθουν... Να μείνουν μόνο οι μεγάλης ηλικίας και να καταντήσει σαν την Κολοπετινίτσα. Να έχει είκοσι άτομα και να "τρώγονται" μεταξύ τους... Αν θέλετε ησυχαστήριο, έχει. Όπως βγαίνουμε αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μας, σίγουρα δεν εννοείς ότι η νεολαία της Ιτέας είναι τα 5-6 άτομα τα οποία σε κατάσταση την οποία φαντάζεσαι, ρίχνουν δυναμιτάκια στις 6 η ώρα το πρωΐ!... Σίγουρα δεν εννοείς ότι το πρόσωπο το οποία θα πρέπει να δείξει η πόλη μας για να κρατήσει εδώ την νεολαία, είναι η ''διασκέδαση'' 2 δεσποινίδων και 4 νεαρών τα χαράματα σε έναν δρόμο, με όλους τους γείτονες στα μπαλκόνια να βρίζουν και αυτούς να τρέχουν στα γύρω στενά διασκεδάζοντας. Σίγουρα δεν εννοείς κάτι τέτοιο.
      Είναι άλλο πράγμα η διασκέδαση και άλλο πράγμα η ''υποχρεωτική'' συνδιασκέδαση αυτού ο οποίος έχει τους λόγους του να είναι ήσυχο το βράδυ του. Συμφωνούμε όμως στο ότι το ...ησυχαστήριο είναι όπως βγαίνουμε, αριστερά.

      Διαγραφή
    2. Αν είναι έτσι τα πράγματα, σίγουρα και δεν το εννοώ. Και ζητάω συγγνώμη, γιατί παρασύρθηκα απ' τη γενικότερη άποψη που έχουν μερικοί για τα μαγαζιά που μαζεύουν κυρίως νέο κόσμο. Καλό είναι όλα να γίνονται με μέτρο.

      Διαγραφή
  3. Kαλησπέρα σας και χρόνια πολλά.

    Επειδή τυχαίνει να έχω και εγώ επιχείρηση σε αυτην την πόλη, οπότε καταλαβαίνετε ότι με απασχολεί και εμένα το συγκεκριμένο θέμα.
    Θα ήθελα πρώτον...Να μάθω ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι κάτοικοι που ενοχλούνται ή ενοχλήθηκαν από την συγκεκριμένη επιχείρηση που επειδή γνωρίζω ποια είναι θεωρώ ότι είναι η μοναδική που δίνει ζωη στο κεντρο της πόλης...(εντάξει Πάσχα ήταν λίγη οχλαγωγία δεν βλάπτει)....και δευτερον τι πρέπει να κάνουμε εμεις σαν επιχειρηματίες να κρατηθει ο ξενος και ντοπιος κοσμος στα μαγαζια μας....??????αυτο θελουν ολοι νταβαντουρι και μουσική....καταλάβετε το....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μας, το σίγουρο είναι ότι, εφ' όσον είσαι επιχειρηματίας όπως γράφεις, γνωρίζεις τι είναι σωστό και τι όχι για να σταθεί η επιχείρησή σου μέσα στο περιβάλλον της συγκεκριμένης πόλης. Γνωρίζεις ποιόν πρέπει να σεβαστεί η επιχείρησή σου και ποιοί πρέπει να σεβαστούν εσένα και αυτήν μαζί. Δεν το γνωρίζουμε για να σου το πούμε εμείς.
      Θα γνωρίζεις βεβαίως και την κατάληξη (από πλευράς καταστηματαρχών) της ιστορίας με τους ''διασκεδάζοντες'' στο Φαληράκι της Ρόδου.
      Ονόματα υπάρχουν στην Αστυνομία, όσων έπαιρναν τηλέφωνα για να διαμαρτυρηθούν στις 3, στις 4 και στις 5:30' η ώρα το πρωΐ για τα δυναμιτάκια που έπεφταν έξω απ' τα σπίτια τους. Φανταζόμαστε ότι τους καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
  4. Το 'προβλημα' της ιτεας ειναι το καφε μπαρ; Αντι ο κοσμος να χαιρεται που εστω και αυτες τις μερες εχει λιγο κοσμο,τρωγεστε. Το προσωπο της πολεως το διαμορφωνουν κατι τετοιοι σαν αυτους που γραφουν κατι τετοια αρθρα.. Μιας και ειναι και ανωνυμο,ονοματα δεν λεμε και υποληψεις δεν θιγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ζωη τα ιδια .Ειμαι μακρια 22 χρονια και τιποτα δεν αλλαξε μιζερια και να βγει το ματι του γειτονα αυτη ειναι η Ιτεα.Ε
    δω σας ενοχλουσε η Διοργανωση του Ακροπολης που γεμισε η πολη κοσμο γιατι και καλα λερωναν με σκουπιδια οι επισκεπτες τι να λεμε τωρα ."Δηθεν "προοδευτικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδη αυτο το θεμα συκωνει πολυ συζητηση και αλλοι βλεπουν το δικιο απο την μερια τους κι αλλοι απο την δικη τους θα αναφερω μονο ενα : ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΗΣΥΧΙΑ " το λεει ο νομος , οχι εγω !!! Το καταστημα λοιπον θα επρεπε να κανει τις απαραιτητες εργασιες καλυψης του ηχου {διπλες πορτες κ.λ.π.} ετσι ωστε να μην ενοχλει και να μην τον ενοχλουν !!! Ο νομος πρεπει να λεει {αν δεν κανω λαθος} τρεις μηνυσεις και το θεμα τιθεται στο πρωτο , μετα την τριτη μηνυση, Δημοτικο συμβουλιο για να αποφασισει . Ο Δημος που εχει εκδοσει την αδεια ειναι ο αρμοδιος για την μερικη η οριστικη αρση της αδειας λειτουργιας . Αυτα λεει ο νομος , τωρα κανενας δεν θελει να κλεισει οποιοδηποτε καταστημα θελουμε την νεολαια εδω στον τοπο μας , θελουμε να διασκεδαζει αλλα οπως λεει και ο φιλος παραπανω των 11.18 ολα με μετρο ωστε ολοι να περνανε καλα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παραξενο γιατι αν και μενω πολλα χιλιομετρα μακρυα απο το μαγαζι, βαρελοτακια , δυναμιτακια μηχανακια και παιδια που γελουσαν ακουγονταν ολο το βραδυ μεχρι το ξημερωμα και στη γειτονια μου δεν νομιζω οτι φταιει το συγκεκριμενο μαγαζι που αν μη τι αλλο δινει ζωη στην πολη και νιωθουμε κι εμεις οι μεγαλυτεροι παιδια. ελεος, αφηστε τον κοσμο να δουλεψει και οσοι ενοχλειστε αυτες τις λιγες μερες που αυτη η πολη ζωντανευει, παρτε οτοασπιδες.. καλης ποιοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ. επίκουρε, πρέπει να κρατάτε αποστάσεις και να μην πέρνετε θέση ειδάλως θα σας περάσουν για κάτοικο του κέντρου. Και αυτά που λέτε περί κροτίδων, τι να κάνει ο άνθρωπος που έχει το κατάστημα άμα κάποιος ΕΞΩ από αυτό κάνει την ιτέα κόσοβο, όταν η αστυνομία περνάει απο εκεί και δεν επιβάλει την ταξή. Ταπεινή μου άποψη να σκέφτεστε και λίγο παραπάνω καθώς δεν είστε απο άλλη πόλη και τα γνωρίζετε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε σχολιαστή μας 3:12'. ''Ακουμπάτε'' την καρδιά του προβλήματος! Την στάση της Αστυνομίας! Και εδώ, άλλοι έχουν τον λόγο. Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι, ήδη έχει τεθεί από καιρό αυτό το θέμα, λίγο παραπάνω από το επίπεδο της Ιτέας.
      Το εάν ευθύνεται ή όχι ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας για το τι συμβαίνει έξω από το κατάστημά του από τους πελάτες του, όντως είναι υπό διερεύνηση και κρίση.
      Εάν παρατηρήσατε στο κείμενο, δεν κατηγορούνται ούτε ονομάζονται πρόσωπα. Απλώς αναφέρονται τα γενόμενα. Και επίσης δεν κατονομάζεται η επιχείρηση και η τοποθεσία της. Δηλαδή, οι ''αποστάσεις'' έχουν κρατηθεί, παρ' ότι υπάρχουν και μαρτυρίες περιοίκων και προηγούμενα περιστατικά για την ίδια επιχείρηση, και τα οποία είναι σε γνώση πολλών.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ε δέν καταλάβατε τί λέω με το να κράτησετε απόσταση. Βλέπω κάμποσα σχολία πού σάς κατηγορούν γιά κάποιο λόγο. Ο κάθενας σκέφτετε διαφορετικά εγώ δεν σας κατηγορώ για τίποτα. Απλά σάς τονίζω ότι τελικά νιαου νιαου στά κεραμίδια κάνει η γάτα, εν ολίγης ολοί ξέρουμε για πιό κατάστημα μιλάμε ας είμαστε ειλικρινής. Υπενθυμίζω 'οτι ζούμε στην ιτέα-κίρρα καί οι κανόνες είναι απλοί. Αφήνω στην ακρή τη θέση σας και σας λέω οτι η συγκεκριμένη νομοθεσία περί ''κοινής υσηχίας΄΄ ΔΕΝ μπόρει να εφαρμόζεται κατά γραμμά σε μια κωμόπολη που ζεί 10 ημέρες το χρόνο. Ας αναλογίστουμε πως λίγοι νέοι επιχειρηματίες υπάρχουν στη πόλη μας πλέον και ας σταματήσουμε να τους κυνηγάμε. Αυτά τα λίγα απο αυτόν που πρώτος προσπάθησε να σταματήσει αυτό που γινόταν εκείνη την ημέρα ως θαμώνας του εν λόγο καταστήματος.

      Διαγραφή
  9. Γι 'αυτο δεν θα παμε ποτε μπροστα,υπαρχει κοσμος που κουβαλαει μυαλλο σα το δικο σου επικουρε. ειμαστε 100 χρονια πισω και συ λες για "θορυβωδες" μαγαζια.?πρεπει να σταματησει αυτο,αν θελετε το μερος νεκροταφειο τοτε δωστε τελος στη δικη σας ζωη οχι στη δικοι μας..οπισθοδρομικοι.! Λαμπροπουλος Κωστας λεγομαι Dummie e dummie.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή