Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ - περί της εγκαταστάσεως μεταναστών στην περιοχή της κοινότητος


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΡΙΘΜ. 1/22-10-2019

Στο Σερνικάκι σήμερα την 22αν Οκτωβρίου του έτους 2019 ,ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30΄μ.μ. και στην κεντρική πλατεία , συνήλθαν σε έκτακτη Συνέλευση οι κάτοικοι της Κοινότητας Σερνικακίου κατόπιν προσκλήσεως της κας Προέδρου, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την εγκατάσταση αλλοδαπών στην περιοχή της κοινότητας Σερνικακίου.
Κατά την Συνέλευση αυτή, εξεδόθη ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
Εμείς οι κάτοικοι της Κοινότητας Σερνικακίου, δηλώνουμε τα παρακάτω:
  1. Είμαστε κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, πλην όμως δηλώνουμε την αντίθεση μας, για την δημιουργία στην είσοδο του χωριού μας, μιας ακόμη αποθήκης ανθρώπινων ψυχών. Σε ένα χώρο που δεν πληροί τις στοιχειώδες συνθήκες διαβίωσης ανθρώπων, μπροστά στο Κοιμητήριο του Χωριού μας όπου προσφιλή μας πρόσωπα αναπαύονται.
  2. Διαπιστώνουμε ότι η επιλογή της περιοχής της Κοινότητάς μας, έγινε χωρίς να ληφθεί υπόψιν το «Δελφικό Τοπίο» και ο σεβασμός απέναντι στο μνημείο αυτό. Οι Δελφοί «ο ομφαλός της γης», όπως λέγεται, είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικό μνημείο της χώρας και προστατεύεται πέραν του αρχαιολογικού χώρου και το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον, βάσει της Νομοθεσίας για την ΖΟΕ Δελφών. Είναι στην απόλυτη προστασία του Διεθνούς Οργανισμού της UNESCO.
  3. Ζητούμε ανάκληση της όποιας απόφασης έχει εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθεί για λειτουργία hot spot στο εργοστάσιο πρώην Λιανουλόπουλου που βρίσκεται στην περιοχή της Κοινότητας μας.
  4. Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την αποτροπή και ακύρωση , του σχεδίου μεταφοράς και εγκατάστασης αλλοδαπών στην περιοχή της Κοινότητας μας, ή οπουδήποτε αλλού στην περιοχή του Δήμου Δελφών.
  5. Δεν δεχόμαστε την δημογραφική αλλοίωση μας, και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να δημιουργήσει στην είσοδο του χωριού μας, μέσα στο «Δελφικό Τοπίο» μία εστία μόλυνσης και ταραχών τύπου «ΜΟΡΙΑ» .
  6. Σεβόμαστε τον ανθρώπινο πόνο και την δυστυχία των συνανθρώπων μας, αλλά είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή μας, διότι η περιοχή της Φωκίδας, είναι από τους πιο φτωχούς νομούς της Ελλάδας και με μεγάλη ανεργία.
  7. Να οριστεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ,με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση Αλλοδαπών, Προσφύγων και Μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δελφών.
Διεκδικούμε τα αυτονόητα . Διεκδικούμε την ησυχία μας και συνέχιση των φυσιολογικών συνθηκών διαβίωσης μας.
Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές της χώρας και της Ευρωπαικής Ένωσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών και να δημοσιευθεί στο τοπικό τύπο και στις Ιστοσελίδες ανάρτησης δελτίων τύπου και ανακοινώσεων.

Σερνικάκι 23 Οκτωβρίου 2019
(ακριβές απόσπασμα από το Πρακτικό Συνέλευσης των κατοίκων)
Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙΟΥ

Παρασκευή Τσινταβή

1 σχόλιο:

  1. ...και επειδή το θεμα σαφως και δεν ενδιαφερει μονο τους κατοικους του Σερνικακιου αλλα ολοκληρου του δημου ,αναρωτιεμαι γιατι ο δημος η τα επιμέρους τοπικα συμβουλια τηρουν σιγη ιχθυος και δεν εχουν ενημερωθεί - ερωτηθεί οι πολιτες ? θα μας απαντησει καποιος αρμόδιος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή