Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

ΣΤΑ ΣΑΛΩΝΑ ...ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ! - άρθρο


Ο « ΨΕΥΔΟΣΑΛΩΝΙΤΗΣ » Ι Ι
του Νίκου Δρόλαπα

Ο « ψευδοσαλωνίτης », ανήκοντας στη γνωστή παρέα που έριξε στα βράχια τα Κληροδοτήματα, δεν απαντάει σε τίποτα από αυτά που του προσάπτονται και καταφεύγει σε ύβρεις χρησιμοποιώντας εκφραστικά απολιθώματα άλλων εποχών, όπως,΄΄τρικυμία εν κρανίω΄, ΄΄χολές, κύστεις΄΄ και ότι άλλο διαθέτει ο μπαχτσές.
Νομίζει ότι τα πηγαίνει πολύ καλά και στο διαδίκτυο, επειδή αρέσκεται σε χαριτωμένα αστειάκια που θυμίζουν το περιοδικό ‘’Ρομάντσο’’, σαν ένας τέλειος διασκεδαστής.
Πέραν όμως αυτών, είναι μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του Κληροδοτήματος Γιαγτζή εκπροσωπώντας τους Δημότες της Άμφισσας οι οποίοι ανησυχούν για την τύχη των Κληροδοτημάτων και αγωνιωδώς ερωτούν για την πορεία τους.
Τα Κληροδοτήματα δεν ανήκουν στην όποια επιτροπή που τοποθετεί ο εκάστοτε Δήμαρχος, ή η όποια αρχή, αποτελούν κοινή δημόσια περιουσία όλων των Δημοτών και των μελλοντικών γενεών εις το διηνεκές. Περιστασιακά τα διαχειρίζονται οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που εκ του αποτελέσματος κρίνονται ακατάλληλοι .
Ως εκ τούτου, οι διαχειριστές των Κληροδοτημάτων οφείλουν να ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα όλους τους Δημότες για κάθε τι που αφορά στα Κληροδοτήματα και πρέπει να λένε πάντοτε την αλήθεια.
Ας κάνει λοιπόν και ο « Ψευδοσαλωνίτης » το αυτονόητο.
Να πει :
1ον Με την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής παραιτήθηκε από ευθιξία μια και ήταν επιλογή του ηττημένου τ. Δημάρχου κ. Παναγιωτόπουλου ;
2ον Ποίος είναι αυτή τη στιγμή ο ενοικιαστής του Κτήματος Αυλάκι στη Στυλίδα ;
3ον Καταβάλει στο Κληροδότημα το ενοίκιο που έχει υποχρέωση να πληρώνει ;
4ον Αν δεν το καταβάλει, ποιους λόγους επικαλείται ;
5ον Πόσο είναι το μηνιαίο ή ετήσιο μίσθωμα που πρέπει να εισπράττει το Κληροδότημα από κτήμα στο Αυλάκι ;
6ον Αν δεν το εισπράττει, σε ποία νόμιμα ένδικα μέτρα προέβη κατά του ενοικιαστή ;
Τα πάντα στο φώς και αφήστε το γραφείο του Κληροδοτήματος.
Ή μήπως δεν συμφωνείτε κ. Παπούλια ;

5 σχόλια:

  1. Κύριε Δρόλαπα, μπορείτε να απευθυνθείτε το Γραφείο του Ιδρύματος στον ημιόροφο του Πνευματικού Κέντρου και να πάρετε όλες τις πληροφορίες που επιθυμείτε.Αν δεν τοκάνετε, θα πει ότι δεν επιθυμείτε αυτό, αλλά να σας δώσω σημασία.Λυπάμαι, αλλά, αυτή την περίοδο ξεκινάει το μάζεμα της ελιάς και είμαι πολύ απασχολημένος.Ευάγγελος Παπούλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Παπούλια, μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε.
      Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα.
      Οι απαντήσεις ενδιαφέρουν τους Δημότες της Άμφισσας και αυτό προέχει και όχι η προσωπική μου ενημέρωση.
      Για το αν θα μου δώσετε σημασία, αυτό κι αν είναι! Μόνο ως αδυναμία να απαντήσετε το εκλαμβάνω.
      Σας δίνετε μία ακόμη ευκαιρία να υπερασπισθείτε το δανεικό ψευδώνυμο που χρησιμοποιείτε, ακόμη (;)
      Πείτε την αλήθεια.
      Νίκος Δρόλαπας

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δρόλαπα, θα τελειώσω με αυτό και δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο μαζί σας.Αν γνωρίζατε από Διοίκηση θα κατανοούσατε ότι σε ένα Συμβούλιο ή μια Επιτροπή, δηλώσεις δεν κάνει ο οιοσδήποτε.Υπάρχουν αρμόδιοι γι αυτό και δεν είμαι εγώ αυτός.Αν και αυτό δε μπορείτε να το κατανοήσετε, λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Παπούλια, οσάκις ως μέλος της διαχειριστικής επιτροπής είχατε μιλήσει, έστω και με μισόλογα, φαινόταν ότι εκπροσωπούσατε τον Προέδρο και τ. Δήμαρχο, ο οποίος, έπασχε από πολιτική αφωνία όταν τα θέματα που ''τελειώσανε'' το τόπο μας έβγαιναν στο προσκήνιο.
      Φαντάζομαι γνωρίζετε, ότι η βουβαμάρα και η συγκάλυψη δεν σημαίνουν αποφυγή ευθυνών, παρά τη κυκλωτική προσπάθεια αρχειοθέτησης και ατιμωρησίας.
      Νίκος Δρόλαπας

      Διαγραφή
  2. Επίκουρε, μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους οι απόψεις και οι λογομαχίες αυτών των δύο κυρίων από τα Σάλωνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή