Λαϊκή αγορά Πλατείας Θεάτρου
Μετά από τον δημιουργηθέντα θόρυβο και τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις για τον Δήμο Δελφών και τους περιοίκους της Πλατείας Θεάτρου στην Ιτέα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος απεφάσισε, να συζητηθεί στο αυριανό Τοπικό Συμβούλιο και το θέμα της Πλατείας. Έτσι, εκτός από το υπό κατάρτιση Τεχνικό Πρόγραμμα της πόλεως για το 2020 (το οποίο πλέον προβλέπεται από μηδαμινό έως ανύπαρκτο), οι Τοπικοί Σύμβουλοι καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καθορίσουν την στάση τους έναντι των συνδημοτών τους αφ' ενός και της Δημοτικής Αρχής αφ' ετέρου, για αυτήν την επαίσχυντη κατάληξη (όχι ακόμη), αυτού του θέματος.Η συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα παραστούν και αρκετοί από τους περιοίκους της εν λόγω Πλατείας, προς τους οποίους έχει κοινοποιηθεί από τους δικηγόρους των κληρονόμων Παπαθανασίου, η απόφαση του Αρείου Πάγου για την ...συνεισφορά τους με 1,2 εκ. ευρώ περίπου, στα βαλάντια των φερομένων ως ιδιοκτητών της Πλατείας.
Και καλά κάνει ο Τοπικός Πρόεδρος και φέρει το θέμα προς συζήτηση. Και καλά θα κάνει και ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, να λάβουν πολύ σοβαρά υπ' όψιν τους, όχι μόνον την ταπείνωση της Ιτέας και τον εσκεμμένο παραγκωνισμό της, αλλά και το πρόσφατο "μαστίγωμά" της, με διαδικασίες χαρακτηριζόμενες επιεικώς, ως επιπόλαιες.
Έχουν γίνει τραγικά λάθη στην υπόθεση της Πλατείας Θεάτρου. Λάθη τα οποία μόνον ανόητα δεν ήσαν. Είναι γνωστοί όμως και οι δημιουργοί τους, οι οποίοι τυγχάνουν (για πόσο καιρό ακόμη;...) ασυλίας από τους δυναμένους (για πόσον καιρό ακόμη;...) να τους την παρέχουν.
Εξαιρετική σημείωση :
Η διεκδίκηση της Πλατείας Θεάτρου από τους φερομένους ως "προικισθέντες" με την ...μισή Ιτέα, ή έστω η αποζημίωσή τους από την ...απώλειά της, έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από το Εφετείο Πατρών, το 1898!...
Παραθέτουμε απόσπασμα από την σελίδα 35 του βιβλίου του Θεοχάρους Μελισσάρη "Πραγματεία περί Ιτέας - Κίρρας" του 1927, όπου αναφέρεται στην δικαστική εξέλιξη της υποθέσεως.
Με δεδομένη την τελεσίδικη απόφαση του 1898, δεν υπήρξε στην συνέχεια, καμμία αντίδραση από την οικογένεια Παπαθανασίου. Ούτε με την έλευση και την εγκατάσταση των Μικρασιατών στην Ιτέα, ούτε με το νεοκαταρτισθέν σχέδιο πόλεως του 1927, ούτε ακόμη και με την πράξη αναλογισμού του 1961, η οποία, άνευ ενστάσεων, οριστικοποιήθη το 1982, με την πάροδο της 20ετίας.
Και αίφνης, το 1995 "κυκλοφόρησε" μια νέα πράξη αναλογισμού (γνωστός είναι ο συντάκτης αυτής της πράξεως) και η οποία περιτέχνως, "εδικαίωνε" τους κληρονόμους Παπαθανασίου.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
Στην Ιαπωνική γλώσσα, δεν υπάρχει η αντίστοιχη με την ελληνική λέξη "φιλότιμο".
Όπως και στην Ελληνική γλώσσα, δεν υπάρχει η αντίστοιχη με την ιαπωνική λέξη "χαρακίρι"...
Το απόσπασμα
Λεπτομέρεια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου